Oulu

Siikalatvan terveysasema tulee Oulun Kaup­pu­rien­ka­dul­le – Mehiläisen ja Siikalatvan etäpiste kerää kritiikkiä

Koska kyseessä on julkisen palvelun asema, Mehiläinen voi laskuttaa käynneistä asiakkaiden kotikuntia. KUVA: Janne-Pekka Manninen
Oulu 27.11.2017 20:33
Petri Hakkarainen

Siikalatvan kunta on sopinut Mehiläisen kanssa, että yhtiö perustaa Ouluun siikalatvalaisille palveluja tarjoavan julkisen perusterveydenhuollon terveysaseman.

Mehiläinen tavoittelee uuden terveysaseman asiakkaiksi myös oululaisia ja ympäristökuntien asukkaita. Koska kyseessä on julkisen palvelun asema, Mehiläinen voi laskuttaa käynneistä asiakkaiden kotikuntia.

Asia nousi laajasti esille viime lauantaina, kun Helsingin Sanomat kirjoitti asiasta.

Terveysasema perustetaan Mehiläisen toimipisteeseen Oulun Kauppurienkadulle. Mehiläisen ulkoistetuista terveysasemista vastaava johtaja Lasse Männistö sanoo, ettei perustaminen vaadi valtavia investointeja.

Mehiläinen voi potilaille kuuluvan erikoissairaanhoidon valinnanvapauden takia saada Siikalatvan Oulun palvelupisteen kautta potilaita myös Oulun sairaalaansa.

Siikalatvan ja Mehiläisen etäterveyskeskusmalli on saanut osakseen arvostelua. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Leskinen toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei terveysasemaa ole todellisuudessa tarkoitettu siikalatvalaisten pisteeksi.

Siikalatvan etäpiste keskellä Oulua harmittaa myös sairaanhoitopiirin hallituksen oululaista puheenjohtajaa Antti Huttu-Hiltusta.

– Porsaanreikiä näkyy löytyvän. Nyt pitää laittaa jäitä hattuun ja nähdä maakunnan tilanne kokonaisuutena.

Lasse Männistön mukaan ulkoistussopimuksilla kunnat saavuttavat haluttuja tavoitteita.

Lue lisää 28.11.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (230)

Kyllä kaupunki ja valtiovalta saa nyt katsoa tekemisiään ja tekemättä jättämisiään, kun Mehiläiselle tulli tällainen avoin paikka perustaa yksityinen terveysasema ja laskuttaa hoidosta kuntia.
Toisaalta tämä on ihan oikein sillä terveuskeskustoimintaa on kaupungin puolesta koko ajan ajettu alas lopettamalla terveyskeskuksia ja huonontamalla palvelua.
Yksityinen sektori näyttää hoitavan asiat paremmin siitä kiitos heille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän näillä ulkoistuksilla saavuteta enemmänkin Mehiläisen tavoitteita, kuin Siikalatvan tavoitteita. Kuntapäättäjiä viedään kuin litran mittaa. Tervetuloa vaan sote! Eiköhän sotesta hyötyjät ole viimeistään jo nyt tiedossa. Jos olette seurannett YLEn tekemään vertailua hintojen kehityksestä reaalisesti, niin kaikki muu on laskenut - paitsi terveyspalvelut ovat nousseet tosi paljon. Mikähän mahtaa olla tuleva kehitys???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kaksi asiaa, joita en vaihda, mutta onneksi on tuo valinnanvapaus. Ensimmäinen on vaimo, siis yli 30 vuotta naimisissa eikä sitä rakkautta Siikalatvat ja Sipilän tunaroimat sotet hetkauta. Hän on yhä hehkeä kaunotar, jota aina vain hyväilee mielellään. Niin ainahan on valintoja tehtävä, mutta kuten jo sanoin rouvatarta en vaihda, mutta kaasupulloja pitää joskus, vaikka Mehiläisen asettaa sen toisen piintymän kyseenalaiseksi. Jos noin jonon voi ohittaa, niin ainoa jolle annan tilaa, on rouvatar.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallintolääläripellet pois joka organisaatiosta. Lääkäristä ei ole yleensä hallintomieheksi, sillä tällä on pienempi palkka mutta parempi kyky vetää mutkat suoriksi, kun syytä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siikalatva ja sen asukkaat hyötyvät Oulun sivutoimipisteestä koska Siikalatva saa osansa Oululta tulevista maksuista. Mitään ei siirretä pois Siikalatvasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Siikalatvankin liikkku on hyvä asia. Ainoastaan avoin kilpailu tuo hintoja alas. Kyllä julkisen puolen mammuttiorganisaatiot joutuvat nyt laihdutuskuurille ja se on todella hyvä asia veronmaksajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mehiläinen-suuryritys tuhoaa Siikalatvan teveydenhuollon lähipalveluja, siitämällä niitä Ouluun. Aikaisemmin Mehiläinen perusti Meri-Lapin monopoliyhtiön ja yrittää ottaa haltuun koko Länsi-Pohjan keskussairaalan. Hyvä, että mammuttiterveysyritykset, kuten Mehiläinen näyttävät karvansa ennenkuin Sotesta päätetään lopullisesti. Hallituspuolue -kokoomus ei puutu Mehiläisen sooloiluihin, vaikka puolueen entinen kansanedustaja Lasse Männistö (kok) on pääorganisaattori Mehiläisen kyseenalaisissa, Suomen hyvinvointia ja ihmisille tarjottavia tasapuoolisia palveluja tuhoavissa toimissa. Kansan on hyvä tietää, kuten kansanedustaja Kärnä kirjoitttaa: Mehiläisyritystä 38.8 % omistava Triton Fund on veroparatiisiyhtiö, joka on rekisteröity Jerseyn saarella. Onko oikein, että terveydenhuoltoon varatut rahat menevät veroparatiiseihin? Onko oikein, että lähipalvelut tuhotaan, kuten Siikalatvan terveypalvelujen siirtämisessä Ouluun tapahtuu. Suomen talous(Sote 60-70%) ei kestä, että terveyspalvelujen voitot viedään ulkomaille ilman verovastuuta. On hyvä tietää, että yhtiöiden päätavoitteena on tuottaa omistajilleen voittoa eikä niillä ei ole minkäänlaista sosiaalista ja yhteiskunnallista vastuuta
Toivoa sopii, että ihmiset äänestävät jaloillaan eivätkä käytä niiden yhtiöiden palveluja ,joilla on yhteyksiä veroparatiiseihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs AY liittojen"veroparatiisit" säätiöt jotka ovat viime vuonnakin saaneet 80 milj. veropapaan tuloksen ja näin Suomessa pantaisiiin nämä säätiöt ensin verolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mikä ettei, ja kaikki asuntosäätiöt jne. joutais tasapuolisesti verolle myös, puoluekannastariippumatta.

Ja yritystuet leikkuriin, ja maataloustuet, niin alkaa valtion alijäämä helpottaa.

Mutta ei noita ebsin tarvi hoitaa,
kaikki voidaan tehdä kukin asia omalla aijataululkaan ja mahdollisimman ripeästi.

Yksityisten lääkärifirmojen verovaroista tekemät voitot olisi heti saatava verottajan ulottuville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasse valloittaa suurimman osan mehiläiselle ja Laura napsii loput diilit terveystalolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mehiläinen tutkinut speksit tarkkaan. Nyt on rahan teon aika. Turha valittaa, kateelliset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi meillä siikalatvalla on valinnanvapaus. En tarvi pörriäisen palveluita, ku helmi hoitaa ne paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki lakkautti ensin Keskustan terveysaseman. Sitten tuli valtuustossa esiin äänenpainoja, että Sepän terveysasema sentään on väkirikkaaseen kaupungin keskustaan jätettävä. Mutta kun Sepän terveysasema oli yksityisen ylläpitämä, eihän sitä voinut jättää kun kunnallinen lopetettiin. Tämä oli sitä poliittista lehmänkauppaa, jossa kärsijöinä olivat kaupungin asukkaat. No, nyt Siikalatvan kunta tuo Oulun keskustaan yksityisen ylläpitämän terveysaseman. Loppu hyvin kaikki hyvin - vai ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta saatiinhan Sepän lopetuksella tilaa Pihlajalinnan asemalle keskustassa. Ja sitä firmaa Oulussa johtaa - entinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Onko kenellekään yllätys?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näissä pisteissä kävijöistä, heidät tunnistaen, tietää kuka on veronkiertäjä ja isänmaan etua vastaan toimiva kermankuorija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt näemme miksi Oulu lakkautti kaikki kunnalliset terveyskeskukset nimenomaan Oulun keskustasta.
Yksityisille raivattiin tila perustaa omansa - kuorimaan kermaa - kaikki meidän verorahoilla.
Ja palkinnoksi päättäjille hyvät kompensaatiot lahjuksina korruptiosta - myös mm. eläkevirka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (230)

Uutisvirta

11:55
Merivartiostot suorittavat tehostettua vesiliikennevalvontaa tänäkin juhannuksena – muistathan nämä asiat, ennen kuin lähdet vesille
11:44
Mykkäklassikoita livemusiikin kera Valveella elokuussa – Chaplinin Kultakuumekin saa monitaiteellisen säestyksen
11:34
Mikkelin rajua koulupaloa tutkitaan tuhopolttona – tutkinnanjohtaja tyynnyttelee somehuhuja
11:32
Kiinan Xi matkusti Pohjois-Koreaan tapaamaan Kimiä, Yhdysvaltain Trump haluaa kuulla uutiset pian Xiltä itseltään
11:19
Poliisi: Suomeen salakuljetettiin Venäjältä susia, joita käytettiin siitostoimintaan koirasusitilalla
11:10
Iran sanoo pudottaneensa amerikkalaisen lennokin Iranin alueella – USA:n mukaan isku tapahtui kansainvälisessä ilmatilassa
11:01
Suomalaisten kesälomabudjetti on kyselyn mukaan 1 200 euroa, suunta alaspäin – "Ensi vuonna lomabudjetit saattavat taas nousta"
49
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
31
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
21
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
20
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
17
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
11
HS: Harkimon liike aikoo rekisteröityä puolueeksi – "Tiedän ja ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä"
11
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

oulu
mällinen h

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image