Oulu

Siikajoen kun­nan­hal­li­tus: Karinkannan liittymiselle Lumijokeen ei edellytyksiä

Palveluiden läheisyys on Karinkannan kyläläisille ratkaiseva asia. Moni karinkantalainen uskoo, että palvelut olisivat tulevaisuudessakin paremmin saavutettavissa Lumijoelta. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 1.4.2014 0:00
Kaleva

Siikajoen kunnanhallituksen mukaan Karinkannan kylän liittymiselle Siikajoen kunnasta Lumijoen kuntaan ei ole edellytyksiä.

Siikajoen kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että osakuntaliitosprosessia ei viedä eteenpäin.

Kunnanhallitus käsitteli asiaa myöhään maanantai-iltaan venyneessä kokouksessaan ja se päätti asiasta kunnanjohtaja Kaisu Tuomen esityksen mukaisesti.

Tällä hetkellä Karinkanta on osa Siikajoen kuntaa. Karinkannan kylä aloitti osakuntaliitosprosessin vuosi sitten toukokuussa.

Seuraavaksi asia etenee kunnanvaltuustoon, joka kokoontuu keskiviikkona 9. huhtikuuta.

Lue lisää 01.04.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Kyllä taas asia ahistaa eniten niitä, joita se ei varsinaisesti etes koske!! Rahahan tässäkin asiassa vain ratkaisee, eikä kunnan johtajalla/päättäjillä ole mitään inhimillisyyttä!! Karinkannassa on monta isoa yritystä, joista saa verotuloja, mutta mitä vastinetta se tuo kyläläisille? Karinkannassa tiet on todella huonossa kunnossa, lääkäri on 40km päässä samoin hammaslääkäri, koulut ja päiväkoti 15km päässä ja tulevaisuudessa todennäköisesti yläkoulukin 40km päässä. Ainut hyvä asia Siikajoella on osuuspankki! Kauppakin löytyy, missä on ylihinnat ja todella suppea valikoima. Siikajoen kyläläiset pitäkööt uimarantansa ja satamansa, mutta Karinkantalaiset pitäisi enemmistön päätöksella liittää Lumijokeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu onhan siellä Varessäikässä hieno uimaranta, upeat hiekat , mukavasti mataloituva vesi ja veneellekin paikka löytyy, mutta tämäkin idylli romuttuu kun tuulivoimatoimija rahtaa monsterivoimalansa keskelle parkkipaikkaa ensi kesänä. Saa siinä yrittää nauttia kauniista kesäpäivästä kun tuulimyllyn siivet mouruavat ja lentoestevalot välkkyy kilvan auringon kanssa. Pitäkööt siikajokiset välkkyrantantasa ihan vapaasti! Talvella tulee kinttuihin vipinää kun pitää väistellä lavoista irtoavia jääkimpaleita. Ei käy kateeksi lähellä asuvia mökkiläisiä, kun jo nyt on kiinteistön arvo romahtanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka paljon likempänä lääkäri ja hammaslääkäri on Lumijoella? Tänäpäivänähän saa valita terveyskeskuksensa myös naapurikunnasta, ei siihen liitoksia tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli käytetään naapuri kunnan palveluja, eikä makseta veroja kuntaan joka palvelut tuottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän siihenkin ole systeeminsä, jolla naapurikunta saa korvauksensa. Ei tarvi pellätä olevansa naapurikunnan siivellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ihme Siikajokeen yleensä haluaa kuulua? Konkurssi kypsä pitäjä, jolla ei tulevaisuudessa ole mitään mahdollisuuksia selvitä. Talous aivan retuperällä, ja mihin tämä pers aukinen kunta liittyisi, Raaheen? yhtä persaukinen ns. kaupunki. En yhtään ihmettele, että joku osa haluaa jättää uppoavan laivan. Tuo kuva oli aika hauska, aivan kuin Siikajoki olisi lähempänä, kuin Lumijoki. No tässä "keskuksessa" johon kyltti välimatkaa näyttää ei enää ole mitään, pelkää tyhjää surkeutta. Kaikki palvelu on siirretty kuntaliitoksessa toisaalle, jonne Karinkannasta on todella pitkä matka.

Ja mitä on todellisuudessa Karinkannan, ja Siikajoen keskuksen välillä? Pelkkää metsää, vaikka Siikajoen päättäjät ovat yrittäneet jotenkin muuta väittää. Lumijoelle päin on yhtenäinen asutus koko matkan, joka muuta väittää on sokea!

Ymmärrän Karinkantalaisten kannan, en ymmärrä Siikajoen päättäjien kantaa (tai, no raha, ei asukkaiden hyvinvointi, ja tahto) pakolla pitää jotain osaa kunnasata väkisin itsellään, jota siellä asuvat eivät halua.

Tunnen tapausta, vaikka olen Oululainen, ja asun Oulun keskustassa, ja sinällään minulle on ihan yksi ja sama...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten lie Lumijoella, joutuvatko kunnan veronmaksajat ja äänestäjät lukemaan lehdestä ja kuuntelemaan joidenkin kuntapäättäjien suusta kuinka ymmärtämättömiä, asennevammaisia, tunnepohjalla toimivia, kunnalle menoja aiheuttavia ja muutoinkin epäkelpoja kansalaisia he ovat kun tohtivat kyseenalaistaa heitä viisaampana itseään pitävien kuntapäättäjien ajamia asioita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tällaisissa tapauksissa jossa osa kuntaa liittyy toiseen meneekö entisen kunnan velat mukana uuteen kuntaan asukasluvun vai neliökilometrimäärän mukaan laskettuna ?
Koska tässähän voi olla suuri ero onko harvaan vai tiheästi asuttu alue.
Tässä tapauksessa kun karinkanta on harvaan asuttu alue laajalla alueella niin jos velat siirtyy asukasluvun perusteella niin Siikajoki on häviäjä, tai jos ne mene neliökilometrin mukaan niin silloin velat vähenee varmaan oikessa suhteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näytä Siikajokiset tietävän missä kulkee Karinkannan posti numeron raja,kannattaisi tutusta asioihin ennenkuin ottaa kantaa ja kirjoitelee lehtiin.Nyt näemme kuin tärkeitä Karinkantalaiset on Siikajoen kunnalle.Erään puolueen vastine Karinkannan osakuntaliitoseen tuo esille se että politiikka ja valtaasema tulisi jatkua Siikajoella entiseen malliin.Kirjoittelu ja keskustelu on karannut tosi asioiden edelle ja Siikajoella näytetään tietävän paremmin Lumijoen asioisa kuin itse Lumijokiset.
Miten tulevaisuudessa voidaan tehdä kuntien välistä yhteistyötä kun sillat poltetaan näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä kyläpolitikot jotka ovat oman minänsä nostamiseksi aikaansaaneeet tämän prosessin,velvoitettakoon korvaamaan siitä aiheutuneet kulut. On aivan ilimanaikusta touhua näillä muutamilla kellokkailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa nyt vähän odotella niitä osakuntaliitoksia, kun Kataisen hallitus teettää lähiaikoina vähän isompiakin kuntaliitoksia, joten on aivan turha ennen aikojaan vatvoa näitä osakuntaliitosasioita!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huvittavaa seurata osakuntaliitoksen vastustajien perusteluja,sekalainen seurakunta vastustaa joilla ei ole mitään osaa eikä arpaa koko asiaan.Pitäisi olla sentään joku kohtuus niissä perusteluissa millä vastustetaan.Esim.Siikajoen mtk,mitenkähän se sen toimintaan vaikuttaa?Paavollan vesi =Siikajoen kunta.Siikajoen osakaskunta vetoaa kalastus-alueen menetykseen,vaikka Siikajoen kyläläisiä ei ole vuosikausiin käynyt joen pohjoispuolella kalassa.Eikä ole kyllä varessäikän satamassakaan kehumista,laiturit on yksi kerrallaan uppoamassa ja sataman suun ruoppaus oli yhtä tyhjän kanssa sillä suuaukko on tänäkin kesänä jälleen ummessa,asfaltti reikiä täynnä.Suurin huoli taitaa Siikajoen kunnalla olla vain veronmaksajien menettäminen,joka ei ole ihmekään sellaisella suomenennätys korkealla veroprosentilla.Ps. Ei riitä että on tyhjä terveysasema,tarvitsee siellä olla lääkärikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikai kukaan siikajokinen voi kannattaa osakuntaliitosta, kun raja vedettäisiin siikajoenkylän tuntumaan. Jos jotain liitetään lumijokeen, niin liitetään sitten vain se karinkanta. Ps. Ja meidän uimarantaa ette kyllä vie. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karinkannas on valtavia maatiloja..miljoonatiloja. ei kai ny lumijoelle siikajoki voi antaa veroeurojansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siikajoen kunnanhallitukselta viisas päätös. Tätä mieltä on myös karinkantalaisten hiljainen enemmistö, ei äänekäs vähemmistö. Jokainen tietää että kaupassa saa käydä ihan missä hyvänsä, ei se ole kuntarajoista kiinni. Siikajoki on satsannut mm. Varessäikän satamaan ruoppaamalla sen, tekemällä uudet wc-tilat ja nyt jos vielä saamme uudet laiturit niin a vot. Lumijoki sitä ei kyllä tekisi, kun sillä on Varjakan satama. Kaiken lisäksi käsittääkseni uusi päiväkoti on juuri avattu Siikajoelle (jonne on lyhemmästi kuin Lumijoelle) ja koululaisilla on hyvä koulu. Toivottavasti siikajokiset päättäjät kuuntelevat enemmistöä eikä näitä muutamaa äänekästä oman edun tavoittelijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ne talkoilla tehdyt rakennukset, joihin kunnalla ei ole mitään osaa, ei arpaa... Mitä niillä laitureilla, kun ne jotka ei ole vielä uponneet on lähes tyhjiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehkää hyvät Karinkannan asukkaat sama kuin Krimin asukkaat. Asukkailla on aina oikeus päättää mihin kuuluvat ja veronsa maksavat. Kunhan sen rehellisesti tekevät ja enemmistö porukasta on samaa mieltä. Tottakait Siikajoen päättäjät teitä vastustavat, kun pelkäävät menettävänsä verotuloja ja metsästysmaita. Pitäkää pintanne, meillä täällä on vastuksena pro.hanhikivi, vaan sama se sille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpi on lähempänä Raahe vai Oulu? Sinne siis.... kauppaan..

Liminka ja Ruukki ovat historiaa lähivuosina kuntakeskuksina. Mutta mitä niissä edes asioimaan. Pieni kunta hallinnollisena rakenteena katoaa tarpeettomana. Ostosmatkailu ja työpaikat ratkaisevat asioinnin suunnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

53
Tarjoilijoista on pulaa Oulussakin – jopa nuoret alan työttömät epäilevät oman työkyvyn riittävyyttä raskaassa ammatissa
24
Oulun satsattava joukkoliikenteeseen – kysymys on yleishyödyllisestä palvelusta, linjat on hoidettava olipa se taloudellisesti kannattavaa tai ei Lukijalta
21
Metsästäjä nousi tielle pysähtyneestä autosta ja ampui koppelon Savukoskella – haulikko ja saalis takavarikoitiin
15
Oulun Seudun Sähkön ja Oulun Sähkönmyynnin asiakkaille soitettu huijaussoittoja – kerrottu virheellisesti sähkönmyynnin loppumisesta tai hintojen korotuksista
14
Syyrian armeija liittymässä taisteluun Turkin hyökkäystä vastaan – pakoteuhkaukset tai asevientikiellot eivät taivuta Erdogania
12
Kansallismielisen Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski julistautui vaalivoittajaksi Puolassa
11
Limingan susille annettiin karkotusmääräys – alueella liikkuu arviolta kolmen suden lauma, jonka ihmisarkuus halutaan palauttaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Turkki hyökkäsi syyriaan

109 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lapinyrittäjät ihmettelee kun ei saa työntekijöitä Suomesta!Tarjolla olis huono palkka ilman ylityökorvauksia!!??

sellaista lakia,et ylityökorvauksia ei tarvi maksaa..Ne pitää tulla joka työssä,joko rahana tai vapaa-aikana,,Jos on sel... Lue lisää...
Minä en tiedä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image