Oulu

Seu­ra­kun­ta­vaa­lien en­nak­ko­ää­nes­tyk­ses­sä uurnilla on käynyt yli 6500 äänestäjää Oulussa – en­nak­ko­ää­nes­tys päättyy lauantaina

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut. Arkistokuva. KUVA: Eljas Salmén
Oulu 9.11.2018 21:05
Kaleva

Seurakuntavaalien ennakkoäänestykseen osallistui perjantaina 1671 äänestäjää Oulussa. Yhteensä Oulussa uurnilla oli perjantai-iltaan mennessä käynyt 6540 ihmistä.

Ennakkoäänestys jatkuu huomiseen lauantaihin saakka. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa äänestyspaikassa ympäri Suomea, mutta ulkomailla ei voi äänestää.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa äänestyspaikassa ympäri Suomea, joten kaikki Oulussa äänestäneet eivät ole Oulun seurakuntien jäseniä. Vastaavasti oululaiset voivat äänestää myös muualla.

Oulun ennakkoäänestyspaikat löytyvät seurakuntien verkkosivulta.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18. marraskuuta. Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 18.11.2018 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain oman seurakunnan äänestyspaikassa.

Oulun seurakunnissa äänioikeutettuja on 114 540.

Oulussa vaaleilla valitaan jäsenet oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka käyttää ylintä päätösvaltaa seurakuntayhtymässä. Molempia vaaleja varten on omat ehdokaslistat.

Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa. Vaaleissa valittavien luottamushenkilöiden toimikausi on 2019–2022.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Pieni on yksittäisen seurakunnan liikkumavara talousasioissa kun on osana seurakuntahyytymää. Vaalikonneen vastauksia kun lukeee niin huomaa että ehdokkaat on pihalla siinä suhteessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kiva tietää äänestäjien ikähaitari.
Moniko 18-20 vuotias on äänestänyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Oulussa kirkon ja seurakuntien yhteiskunnallinen vaikuttaminen on valitettavasti jotain muuta kuin muualla Suomessa. Tilanne on todella valitettava. Ekumeniaa enemmän, arvokeskustelua ja yhteistä tekemistä, niin sitten saadaan Ouluunkin takaisin rempseä arki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole ihan varma, ymmärsinkö kommenttisi oikein, mutta eikö se rempseä arki kuulu jonnekin muualle? Kirkko ja muut seurakunnan tilat ovat rauhoittumista varten - sitä tämän päivän ihminen kaipaa työ- ja muun elämän paineissa ja pyörteissä. Mitä kirkko tekee sinun mielestäsi muualla Suomessa paremmin kuin Oulussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se täälläkään julkkispapin suuressa srk:ssa ole yhtään erikoisempaa ja vaikuttavampaa. Kaikki lähtee ihmisten alkuun omatoimisuudesta ja osallistumisesta. Monipuolista toimintaahan seurakunnissa on nykyään yllin kyllin jos vertaa esimerkiksi 1960-luvun syrjäisempään maaseutusrk:aan. Niinsanotusti "pöytä on katettu" valmiiksi. Ekumeenikon takaisin kaipaamaa "rempseää arkea" en kyllä ole kirkon piirissä missään yleisesti kohdannut tai havainnut - jäänpä kuulolle ja odottamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ei kait se nyt sitä tarkoita. Pitäähän sitä aikuisillakin olla mielikuvituskavereita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

204 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image