Oulu

Sepelle uusi tukikohta Ruskosta

Ruskon tontille on tarkoitus rakentaa noin 700 kerrosneliömetrin suuruiset hallitilat ja laskeutumisalue. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 15.11.2011 21:06
Liisa Laine
Pelastushelikopteri Sepen tukikohta siirtyy viimeistään ensi kesänä nykyiseltä paikaltaan Oulun yliopistollisen sairaalan vierestä Ruskoon. Oulun tekninen lautakunta varasi tiistaina tontin numero seitsemän korttelista 20 pelastushelikopteritoiminnasta vastaavalle FinnHEMS Oy:lle.

Tontin länsipuolelle on suunniteltu betonitehdasta siiloineen. Lautakunta huomauttaakin, että Ruskonselän rakentuminen teollisuusalueena voi rajoittaa lentotoimintaa.

Tontti on asemakaavassa varattu ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialueeksi.

Lähimmät teollisuusalueella sijaitsevat asunnot sijaitsevat noin 450 metrin päässä esitetystä tontista. Lähimmälle asuinalueelle Korvensuoralle matkaa on noin 750 metriä.

Tontille on tarkoitus rakentaa noin 700 kerrosneliömetrin suuruiset hallitilat ja laskeutumisalue. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi kesänä.

FinnHEMS Oy on vuosi sitten kesäkuussa perustettu yhtiö, joka jatkossa vastaa koko Suomen lääkärihelikopteritoiminnasta.

Yhtiö ei tavoittele voittoa ja sen omistavat yhtä suurin osuuksin Helsingin ja Uudenmaan, Pirkanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois- Savon ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien kuntayhtymät.

Lääkärihelikoptereiden rahoitus on hiljattain muuttunut ja siirtynyt kokonaan valtion vastuulle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

tuo on minusta hyvä ratkaisu koska kyllä ruskostakin pääsee yhtä hyvin ilmaan jos on sopiva paikka lähtä älkää valittako tämä on minusta ainakin parempi ratkaisu kun se missä sepen tukikohta oli enen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahoittajien "kädenjälki" alkaa näkymään! Rahaa alkaa palamaan, sekä homma takkuamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sepe kuljettaa potilaita erittäin harvoin. Vie lääkärin potilaan luo. Potilas tuodaan sairaalaan ambulanssilla, jossa tämä lääkäri on mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä merkki siitä, että OYSia aletaan VIHDOIN laajentamaan ja korjaamaan, kun sepe "häädetään" muualla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oltu mainittu Lapin sairaanhoitopiiriä tuossa omistajalitaniassa eli taitaapi olla sitte niin, että Aslakille on jo hauta kaivettu. "Tontin länsipuolelle on suunniteltu betonitehdasta siiloineen. Lautakunta huomauttaakin, että Ruskonselän rakentuminen teollisuusalueena voi rajoittaa lentotoimintaa." Ymmärsinkö oikein, että susi jo ennen syntymäänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OH-HOH, ompa kyllä huono sijoitus maayksikölle! Ruskon rekkaliikenteen sekaan kun hälytykseen lähtee niin hoppu ei kannata olla. Vaikka paloasemalle ennemmin ja kone jäähallin katolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei käsitä! Tukikohta Ruskossa ja lääkäri siellä, niin onko lääkäri sitten toimettomana kun ei ole oysin vieressä? Ja kopteri laskeutuu entiselle laskeutumisalustalle viedäkseen potilaan ja sitten lentää uudelleen uuteen tukikohtaan, jolloin tulee aika paljon "tyhjää" lentämistä = polttoainetta kuluu!! Siis mitä järkee??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten kyllä vois katolle laskeutua, mutta ei tuo homeinen hökkeli mitään helikopteria katollaan kestä, hyvä jos tuulella pysyy kasassa! Pommi alle ja uusi tilalle, sellainen jossa on terve sisäilma ja tarvittavat tilat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kopterilääkärihän päivystää samoissa tiloissa, kuin itse kopterikin. Eli ehtii aivan yhtä hyvin kuin lentäjäkin. Joskushan kyytiin voidaan ottaa kätilö, mutta senhän voi koukata kopterilla OYSin kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä ku lähtee riekkumasta. lasten päiväkodissakaan ei tarvihe jatkuvasti pihalla haistella kamalaa kerosiinia eikä se varmasti oo ollu terveellistä haistattelua! sitä tässä vaan toivon, ettei siihen tuu parkkipaikkoja tilalle. alkaa näyttää oys:n ympäristö tosi surkealta automaailmalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Homma on menossa ihan vikasuuntaan. Rakennetaan massiivisia tiloja kauaksi kohdesairaalasta, kolminkertainen budjetti verrattuna alueellisten yhdistysten pyörittämiin. Kiitos Sepen ex-toiminnanjohtaja ja muut ketkuilijat, tässä on tulos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kuulosta hyvältä ratkaisulta. Oys:n lähellä on vielä paljon tilaa. Suurien katastrofien kannalta on järkevää, että hoitohenkilökunta on OYS:ssa ja kopterin tukikohta myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuisi noin talonpoikaisjärjellä ajateltuna, että pelastushelikopterin nousu- ja laskupaikka olisi yliopistosairaalan läheisyydessä. Nyt ei juuri kauemmaksi pääse Oulun kaupungin sisällä. Jos mennään vielä kauemmas, ollaan jo Kiimingin puolella. Ei välttämättä hyvä, että tukikohta sijaitsee noinkin kaukana sairaalasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miks niin kauas sairaalasta? OYS-Rusko taitaa olla 5 km. Koska lääkäri ja hoitaja/kätilö ehtivät kyytiin? Eiköhän tässä tuhlata melkoisesti aikaa ja rahaa? Vai mitä varten koko helikopteria käytetään? Tällä hetkellähän lääkäri tekee päivystysaikana töitä OSYP:issa. Kuinkahan monta ihmishenkeä tällä systeemillä menetetään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti se edellinen "toiminnanjohtaja" sutki ei ole enää menossa mukana kirjavine selityksineen että miksi piti kavaltaa. Se on muuten 700 neliön tilasta vaan käytetty vanerinen työmaakoppi ja hiekkaläntti mihin laskeutua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

10:42
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
10:23
Kaleva oikaisee
10:18
Molemmat ajokaistat avattu liikenteelle Kuusamontiellä Jäälissä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image