Oulu

Sek­su­aa­li­vä­hem­mis­tö­jen kes­kus­te­lu­ti­lai­suu­teen hyökättiin pip­pu­ri­su­mut­teel­la

Keskustelutilaisuuteen puhumaan tullutta Dan Koivulaaksoa sumutettiin kaasusumuttimella. KUVA: Matti Aalto / Lukijan kuva
Oulu 19.7.2012 19:54 | Päivitetty 19.7.2012 22:45
Kaleva

North Priden yhteydessä järjestettyyn keskustelutilaisuuteen hyökättiin pippurisumutteella Kirkkotorin koulutuskeskuksessa.

Hyökkäys tehtiin seminaari- ja keskustelutilasuuteen, jonka aiheena oli homo-, bi- ja transpakolaisten tilanne ja äärioikeiston uhka.

Hyökkäyksen kohteeksi joutui tilaisuuteen puhumaan kutsuttu Dan Koivulaakso. Koivulaakso on entinen Vasemmistonuorten puheenjohtaja ja kansalaisaktivisti.

Poliisin mukaan Koivulaakson aloittaesa puheensa, hyökkäsi paikalla ollut mies hänen eteen ja sumutti kädessään olleella sumuttimella häntä kasvoihin.

Hyökkäys tapahtui seitsemän jälkeen. Hyökkääjä oli juossut samoin tein pakoon.

Keskustelutilaisuudessa oli paikalla noin 30-40 henkilöä, joista suurin osa altistui sumuttimen käytölle.

”Tilassa oli sen verran paljon sumutetta, että tulin kotiin ottamaan piilolinssit pois silmistä. En halunnut heittää niitä roskiin, koska olen köyhä opiskelija”, paikalla ollut Janne Hakkarainen kertoo.

Poliisin mukaan Koivulaakso jouduttiin toimittamaan sairaalaan tarkistettavaksi. Vielä ei ole tietoa oliko Koivulaakso sattumanvaraisesti valittu kohde.

Paikalla ollut Matti Aalto kertoo, että poliisi tuli paikalle nopeasti. Poliisi selvitti tapahtuman kulun paikallaolleilta ja otti ylös hyökkääjän tuntomerkit.

Vielä ei ole tietoa toimiko hyökkääjä yksin vai oliko hänellä avustajia paikalla.

Seminaarin osallistujat joutuivat tuulettamaan tilan ja siirtymään toiseen päähän rakennusta jatkamaan keskustelua.

Poliisi tutkii tapahtumaa pahoinpitelynä.

Keskustelutilaisuus oli North Priden ulkopuolista ohjelmaa, jonka järjesti Sosialistinen vaihtoehto/CWI-, Vapaa Vasemmisto- ja DSL-ryhmät.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (68)

Mun mottoni on, että elä ja anna toisten elää. Jokainen keskittyköön omaan elämäänsä, ja antakoot toisen elää omalla tavallaan. Vähän on elämässä asioita, jos ehtii tuomita toisia ihmisiä. Kannattaisi siinä vaiheessa hankkia elämä. Ihan oikeesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä olisi kiinnostanut koko tapahtuma, mutta koska tuollaisen epätoivoisen tempauksen joku pienisieluinen teki, niin menen ehdottomasti marssimaan. Ihan vain omana mielipiteenäni moista toimintaa kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkeää väkivaltaa se on. Kaikkea ei tietenkään tarvitse hyväksyä kenenkään, mutta elää pitää pystyä erinlaisten ihmisten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen hetero ja silti pidän seksuaalivähemmistöjen puolta! Todella ahdasmielistä ja alhaista tommonen hyökkäys. Mikäli inhoat homoja niin pysy silloin heistä kaukana äläkä tunge samaan paikkaan. Ja todella tyhmä "argumentti" oli tuolla keskustelu alkupuolella "homojen jatkuvasta esilläolosta". Siis anteeksi mitä? Homot joutuvat tekemään töitä, että "pääsevät esille" tasa-arvo asioiden puolestapuhujana. Sen sijaan me heterot olemme esillä koko aika joka paikassa TAUKOAMATTA!! Eräs poliitikko tuumaili viime vaalien aikana että "homoilla on salaliitto ja he koittavat vallata maailman" Herranjumala miten vähä-älyisiä ihmisiä. Heteroilla täällä on salaliitto ja maailma on _valitettavasti_ heteroiden valtaama. Oikeen saa taas hävetä silmät päästänsä vain omaa napaa tuijottavien heteroiden puolesta....Tsemppiä seksuaalivähemmistöjen edustajille, toivottavasti uskallatte olla jatkossakin omia itsejänne.....Olipa ihminen sitten, homo, musta, HIV- potilas tai ihan mikä tahansa niin kehenkään EI IKINÄ missään tilanteessa pidä kajota fyysisesti!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika rankkaa huumoria(?) syyttää väkivallan kohteita teon lavastamisesta. Tuleeko useinkin tällaisia teorioita mieleen?
Ja jos olet tosissasi, otapa ne aivot narikasta, mieti vähän voisiko olla mahdollista, että vikaa on joskus muissakin kuin sinusta poikkeavissa ihmisissä?
Käyttäydytään kaikki kuin oltaisiin aikuisia ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai olet sitä mieltä, että ei ole poliisiasia, kun 30-40 ihmistä altistuu pippurisumutehyökkäykselle ja yksi joutuu sairaalahoitoon sen takia? Enpä usko. Aikamoinen trolli!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäinen ajatus oli haukkua Oululaiset junteiksi ja ties miksi , mutta luettuani nämä kommentit toivo heräsi. Oulussahan on paljon järkeviä ihmisiä, jotka osaa ajatella asioista hieman laajemmin ja suvaitsevaisemmin.

Ei anneta yhden jälkeenjääneen häirikön pilata Oulun mainetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lavastettu PR tempaus äärivasemmistolta? Jos ei ollut, niin tapaus on tietysti tuomittava jyrkästi. Koivulaakson ollessa kyseessä kaikki on tosin mahdollista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän homot on tosi pelottavia, siksi kai niitten kimppuun pitää hyökätä.
Eihän tätä muuten voi ymmärtää kuin sillä, että pelkää kaikkea erilaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koivulaakso ei käsittääkseni ole homoseksuaali, eikä hänen alustamansa keskustelutilaisuus ollut osa Pride-tapahtumaa, vaan eri järjestäjien organisoima tilaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavalla kerralla palkatkaa vartijat paikalle niin saadaan tekijät rautoihin ja poliisin huostaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On surullinen päivä, kun Suomenmaassa ei voi enää tavata julkisesti ilman väkivallan pelkoa. Vartijoiden läsnäolo tällaisessa tilaisuudessa välittäisi ulkomaailmalle viestiä, että aihe on niin tavallisuudesta poikkeava että se ei ansaitsekaan herättää avointa keskustelua. Tämä olisi päinvastainen lopputulos, kuin mitä tilaisuudella varmasti haettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vinkkinä marssiin valmistautujille: Koivulaakso ei ollut puhumassa seksuaalivähemmistöistä, vaan äärioikeistosta. Marssi taasen on aivan eri asian puolesta, kuten varsin hyvin tiedätte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on paha paikka kultturille, vuonna 1987 yleisön niskaan tuli Jumalan Teatterin toimesta sitä itteänsä ja jauhesammuttimesta lisää. Nyt pippurisumutetta, toivottavasti koskaan ei luoteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä laittaa harkitsemaan marssimista lauantaina. Surkea ihmisenkuvatus joka väkivaltaan turvautuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (68)

Uutisvirta

98
Suomen Yrittäjät kehottaa jäseniään lopettamaan ay-jäsenmaksujen perimisen – myös kovempia toimia suunnitteilla
41
SAK:n Elorantaa ei yllätä yrittäjien aie lopettaa ay-maksujen perintä palkasta – "Ay-liikkeen alasajo motiivina, aika surullista"
31
Kärpät dominoi liigakaukaloita ja rikkoo ennätyksiä – yksikään liigajoukkue ei ole yltänyt aiemmin samaan kuin oululaiset nyt
29
Näin JHL:n lakko tuntuu Oulussa syyslomaviikolla: Ruokaloita kiinni, sisäliikuntapaikat suljettuina, yleisten tilojen siisteyden laskua
26
Ammattiliittojen lakot laajenevat taas – 7 000 Teollisuusliiton työntekijää ensi viikolla kolmeksi päiväksi lakkoon
24
JHL:n lakko sulkee Oulun jäähallit ja uimahallit – Liiga-joukkueelle ja vanhimmille junioreille järjestetty aamuvuorot Raksilan kakkoshallista
22
Kari-Pekka Toivonen ei saapunut torstaina teatterin tulevaisuutta pohtineeseen kansalaistyöpajaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

kohta eläkkeelle. Kyllä on jotenkin surkuhupaisaa,että joku käyttää aikansa ja energiansa eläkkeiden pohtimiseen ja niid... Lue lisää...
Vuosimallia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image