Oulu

Seik­kai­lu­puis­to Huikia laajentaa – asiakkaiden toive liukuradasta toteutetaan

Huikia on ollut toiminnassa kesästä 2017 saakka. KUVA: Iikka Järvenpää
Oulu 11.10.2018 10:15
Kaleva

Oululainen seikkailupuisto Huikia laajentaa seikkailuratojaan. Asiakkaiden toive liukuradasta toteutetaan myös.

Laajennuksen myötä Huikian seikkailuratojen määrä kasvaa yli 60 prosenttia. Ratojen kokonaispituus on jatkossa 1,7 kilometriä. Osa uusista radoista kulkee edellisiä ratoja korkeammalla.

Huikian yrittäjä Pekka Selin kertoo, että liukurata esiintyi asiakaskyselyssä monen toiveissa.

– Liukurata kiertää melkein koko puiston ja melkein kaikki tehtävät ovat erimittaisia liukuja. Pisin liuku on sata metriä, Selin sanoo.

Selinin mukaan liukuradalla voidaan toimia samoilla turvalaitteilla kuin tähänkin asti.

Huikian uudet radat avataan yleisölle 20. lokakuuta. Huikia on avoinna syysloman aikana 20.-27. lokakuuta. Seikkailupuisto on auki myös iltaisin, jolloin voi pimeäseikkailla.

Selinin mukaan puisto siirtyy sen jälkeen talvitelolle eikä ole päivittäin auki ennen kuin taas toukokuussa. Puiston kausi päättyi syyskuun lopussa, minkä jälkeen se on ollut auki vain tilauksesta ryhmille.

– Laajennus valmistui kuitenkin hyvissä ajoin, niin halusimme pitää puiston auki syyslomalla ja tarjota syysloman ulkoilma-aktiviteetteja, Selin sanoo.

Huikia avattiin Raksilan Pikkukankaan puistoon kesällä 2017. Ensimmäisenä kesänä kävijöitä oli 18 000 ja viime kesänä 15 000. Hellekesä vei nimittäin ihmiset useammin rannalle kuin rimpuilemaan, Selin nauraa.

– Viime kesä tarjosi harvinaisia mahdollisuuksia suomalaisille niin kuin vaikka olla 12 tuntia rannalla, sikäli ihan ymmärrettävää. Tulevana kesänä odotetaan kävijämäärien kasvavan laajennuksenkin myötä, Selin sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö häirinnyt lintuja? Muuttivatko pois? Täällähän ne on siitä asti rääkineet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hintoja kannattaisi myös tarkistaa. On muitakin aktiviteetteja, joita perheet valitsevat ja kyllä hinta vaikuttaa valintoihin kovasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, paljon ja monipuolisia palveluja lapsiperheille, kunhan ei tarvi maksaa senttiäkään. Ja ilmaiset pysäköintipaikat viereen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kerroppas Y miksi meidän 32vuotias tytär ei kitise eläkkeistä? Voisikohan se johtua kasvatuksesta, hänelle opetetuista a... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image