Oulu

Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kau­pun­gin­val­tuus­ton jäsenyydestä – perustelee eronpyyntöään kan­san­edus­ta­jan tehtävillä

Perussuomalaisten valtuutettu Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydesta perusteluinaan kansanedustajaksi pääsy viime vaaleissa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 18.5.2019 10:10 | Päivitetty 18.5.2019 10:56
Antti Ervasti

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen on lähettänyt eronpyyntönsä Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä ja valtuuston varapuheenjohtajuudesta Oulun kaupunginhallitukselle, jonka on määrä käsitellä asiaa maanantain kokouksessa.

Eronpyyntöään hän perustelee sillä, että hänet valittiin kansanedustajaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Jos Tynkkyselle myönnetään ero, hänen tilalleen Oulun kaupunginvaltuustoon nousee varavaltuutettu Veijo Väänänen, joka sai vuoden 2017 kunnallisvaaleissa valitsematta jääneistä perussuomalaisista eniten ääniä.

Tynkkynen pyytää kaupunginhallitukselta eroa myös Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Oulu2026:n valtuuskunnan jäsenyydestä samasta syystä.

Valtuustosta erotessaan Tynkkysen on myös erottava Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuuston jäsenyydestä. Erosta päätetään Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa kesäkuussa.

Facebookin videoblogissaan Tynkkynen kertoo haastavansa muutkin kansanedustajat luopumaan kunnallisista luottamuspaikoista.

– Kansanedustajat ovat päättämässä jättimäisen kokoisista asioista, mutta heillä on kädet täynnä muuta hommaa. Lisäksi heidän halunsa pitää kiinni kunnallisista luottamuspaikoista liittyy rahaan, koska niistä yleensä maksetaan kokouskohtaisia palkkioita. Jos en luopuisi valtuustopaikastani ja varapuheenjohtajan paikastani, saisin kansanedustajan palkkioni päälle 1 000–3 000 euroa kuussa riippuen kokousten määrästä ja niiden kestosta, hän perustelee.

Tynkkynen sanoo haluavansa tehdä luopumispäätökset heti alussa "ennen kuin ehtii mennä pilalle poliitikkona".

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (161)

Tämä on oikeaan suuntaan.
Vuosi sitten oli puhetta, että jos kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu jopa ministeri, olisi valittu myös maakuntavaltuustoon. Että olisiko se ok. ? NO EI VARMASTI OLISI. Samaten pitäisi säätää laittomaksi olla eu vaaleissa mukana, jos on just kansanedustajaksi valittu. Tai jos on , menettää kansanedustajapaikan sillä vaalikaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin sitä pitää näyttää jossakin esimerkkiä näille jotka kuvittelevat, että he voivat hoitaa kaikki haalimansa luottamustehtävät kunniallisesti.
Kyllä kansanedustajan työ luulisi vaativan aikaa. Tosin kun katselee istuntoja, kovin moni vaikuttaa käyttävän aikaansa näihin ns tärkeämpiin luottamustehtäviin. Eli ilmeisesti eduskunnassa on liikaa jouto aikaa. Hatun noston arvoinen teko Tynkkyseltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, arvostan Sebastianin päätöstä. Samalla odotan muidenkin tekevän, en niinkään palkkion vaan suoraselkäisyyden vuoski.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkysen ja muidenkin perussuomalaisten "osaamiselle" on tilausta. Olkihattu päähän ja mansikkamaan laitaan. P.S. Terveisiä räjähteleville lepakoille ja kopiokoneen käyttäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hän ehkä voisi saada jopa 1000 - 3000 € kuukaudessa kokouspalkkioita koska on noin merkittävillä luottamuspaikoilla mutta älkää kuviteltokaan, että kaikki saa noin paljon. Pikemminkin puhuisin summasta 1000 € vuodessa ja siitä jää nettona monelle 300 - 500 € vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienet on tulot, jos menee 70 pinnaa veroja. Sellainen ei tarvinne tuota tonnia vuodessa ensinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas, kävi keräämässä persuille kunnallisvaaleissa ääniä ja lähti sitten itse parempien lihapatojen ääreen. Peittelee sitten tämän koko operaation pyhimys-kuorutuksella. Hyvä on sitten haukkua toisin toimivat ahkerat kansanedustajakollegat, kun on itsensä kohottanut ensin muiden yläpuolelle.

No, mitäpä tältä olisi muutakaan voinut odottaa. Populismi se vaaan kukkii tietyssä puolueessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan kansanedustajaehdokkaista ei tiennyt, kun osalllistui kuntavaaliin 2017, että on kansanedustaja 2019. Pientä rajaa populismillekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen alkanut arvostaa Tynkkystä. Rehellinen ja suoraselkäinen vuori mies joka sanoo miten asiat on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein tämä on näyte että ei istu joka pallilla kun ei kerkiä hoitamaan kaikkia kyllä eduskunnassa riittää töitä hyvä esi merkki on muillekin kansanedustajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkea viimeaikaista toimintaa selittää vain ja ainostaan eu-vaalit ja julkisuuden maksimoiminen. Säälittävää ja läpinäkyvää mutta ei valitettavasti kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkynen on suoraselkäinen. Arvostan. Sarkkinen, Tuppurainen ym. seteliselkärankaisia. En voisi tuollaisia itseriittoisia pyrkyreitä ikinä itse äänestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkynen jatkaa samalla linjalla Immosen ja Vähämäen kanssa eli ei olla halukkaita tekemään mitään oman vaalipiirin ja äänestäjien eteen. Tynkkysen lähtö eu-vaaleihin kertoo suuresta pyrkyryydestä paremman hillotolpan juurelle.

Seteliselkärankainen viimeisen päälle!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Rehti suoraselkäinen mies", aivan! Miten se menikään julkisuudessa juttu muista edustajista, jotka valittiin eduskuntaan ja samantien lähtee ehdolle toiseen tehtävään? Puhdasta äänestäjien kusettamista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (161)

Uutisvirta

11:46
Jo yksi aktiivinen murtaja tai rikollisporukka voi kääntää asuntomurtojen määrän kasvuun – "Rajat ylittävä rikollisuus on suuri haaste", poliisi muistuttaa
11:00
Kahdeksan Kalevan yleisöarvijoijaa liikkuu Oulun juhlaviikoilla
11:00
Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut – vähennyksiä tehdään 380 henkilötyövuoden verran
10:51
Kolme oululaismiestä kuuli syytteet teloitustyyliin tehdystä murhasta – Soramontulla surmatun ruumis löydettiin vasta kuukausien kuluttua
10:32
Oulu kasvaa keskimäärin 1 000 asukkaalla vuodessa – enemmistö poismuuttaneista voisi harkita palaavansa Ouluun
10:09
Rovaniemeläiselle mönkijäkaksikolle kultaa maailman suurimmassa Off Road -kilpailussa
10:01
Suomussalmella poltetaan maanantaina metsää kymmenen hehtaarin alueella – poltosta nouseva savu voi näkyä kauas
21
Kaupunkiviljely siirtyy kohti Oulun keskustaa: Palstoja saatetaan jopa lakkauttaa, kun taas viljelylaatikot ovat täynnä vuodesta toiseen
17
Pohjantien remonttisumaan tulossa helpotusta: Alennettuja nopeusrajoituksia puretaan kesän aikana, siltatyömaa vaikuttaa liikenteeseen vasta syksyllä
16
Lipolta lipsahti piste Pöytyälle – voitto irtosi vasta kotiutuslyöntikilpailussa
10
Rinteen hallitus tekee paluun 1970-luvulle Lukijalta
9
Puolustusministeri Kaikkonen väläyttää 2-3 kuukauden kansalaispalvelusta – Päätökset kuitenkin jäämässä seuraavalle hallitukselle
7
Oulu kasvaa keskimäärin 1 000 asukkaalla vuodessa – enemmistö poismuuttaneista voisi harkita palaavansa Ouluun
6
Puolustusministeri Kaikkonen väläyttää 2–3 kuukauden kansalaispalvelusta – Päätökset kuitenkin jäämässä seuraavalle hallitukselle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntiin sekä seuraaviin Pohjois-Pohjanmaan kuntiin: Pudasjärvi,
Taivalkoski ja Kuusamo ja seuraaviin Lapin kuntiin: Posio, Kemi, Keminmaa ja Ylitornio. 
Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen,
Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan
maakunnan länsiosassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

onnea kaaharit nyt se on tullut

EVVK. Jos tavoitan hitaamman, menen ohi. Jos nopeampi tavoittaa minut, päästän edelle. Ei ongelmaa. Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image