Oulu

Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kau­pun­gin­val­tuus­ton jäsenyydestä – perustelee eronpyyntöään kan­san­edus­ta­jan tehtävillä

Perussuomalaisten valtuutettu Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydesta perusteluinaan kansanedustajaksi pääsy viime vaaleissa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 18.5.2019 10:10 | Päivitetty 18.5.2019 10:56
Antti Ervasti

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen on lähettänyt eronpyyntönsä Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä ja valtuuston varapuheenjohtajuudesta Oulun kaupunginhallitukselle, jonka on määrä käsitellä asiaa maanantain kokouksessa.

Eronpyyntöään hän perustelee sillä, että hänet valittiin kansanedustajaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Jos Tynkkyselle myönnetään ero, hänen tilalleen Oulun kaupunginvaltuustoon nousee varavaltuutettu Veijo Väänänen, joka sai vuoden 2017 kunnallisvaaleissa valitsematta jääneistä perussuomalaisista eniten ääniä.

Tynkkynen pyytää kaupunginhallitukselta eroa myös Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Oulu2026:n valtuuskunnan jäsenyydestä samasta syystä.

Valtuustosta erotessaan Tynkkysen on myös erottava Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuuston jäsenyydestä. Erosta päätetään Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa kesäkuussa.

Facebookin videoblogissaan Tynkkynen kertoo haastavansa muutkin kansanedustajat luopumaan kunnallisista luottamuspaikoista.

– Kansanedustajat ovat päättämässä jättimäisen kokoisista asioista, mutta heillä on kädet täynnä muuta hommaa. Lisäksi heidän halunsa pitää kiinni kunnallisista luottamuspaikoista liittyy rahaan, koska niistä yleensä maksetaan kokouskohtaisia palkkioita. Jos en luopuisi valtuustopaikastani ja varapuheenjohtajan paikastani, saisin kansanedustajan palkkioni päälle 1 000–3 000 euroa kuussa riippuen kokousten määrästä ja niiden kestosta, hän perustelee.

Tynkkynen sanoo haluavansa tehdä luopumispäätökset heti alussa "ennen kuin ehtii mennä pilalle poliitikkona".

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (162)

Tämä on oikeaan suuntaan.
Vuosi sitten oli puhetta, että jos kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu jopa ministeri, olisi valittu myös maakuntavaltuustoon. Että olisiko se ok. ? NO EI VARMASTI OLISI. Samaten pitäisi säätää laittomaksi olla eu vaaleissa mukana, jos on just kansanedustajaksi valittu. Tai jos on , menettää kansanedustajapaikan sillä vaalikaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin sitä pitää näyttää jossakin esimerkkiä näille jotka kuvittelevat, että he voivat hoitaa kaikki haalimansa luottamustehtävät kunniallisesti.
Kyllä kansanedustajan työ luulisi vaativan aikaa. Tosin kun katselee istuntoja, kovin moni vaikuttaa käyttävän aikaansa näihin ns tärkeämpiin luottamustehtäviin. Eli ilmeisesti eduskunnassa on liikaa jouto aikaa. Hatun noston arvoinen teko Tynkkyseltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, arvostan Sebastianin päätöstä. Samalla odotan muidenkin tekevän, en niinkään palkkion vaan suoraselkäisyyden vuoski.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkysen ja muidenkin perussuomalaisten "osaamiselle" on tilausta. Olkihattu päähän ja mansikkamaan laitaan. P.S. Terveisiä räjähteleville lepakoille ja kopiokoneen käyttäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hän ehkä voisi saada jopa 1000 - 3000 € kuukaudessa kokouspalkkioita koska on noin merkittävillä luottamuspaikoilla mutta älkää kuviteltokaan, että kaikki saa noin paljon. Pikemminkin puhuisin summasta 1000 € vuodessa ja siitä jää nettona monelle 300 - 500 € vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienet on tulot, jos menee 70 pinnaa veroja. Sellainen ei tarvinne tuota tonnia vuodessa ensinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas, kävi keräämässä persuille kunnallisvaaleissa ääniä ja lähti sitten itse parempien lihapatojen ääreen. Peittelee sitten tämän koko operaation pyhimys-kuorutuksella. Hyvä on sitten haukkua toisin toimivat ahkerat kansanedustajakollegat, kun on itsensä kohottanut ensin muiden yläpuolelle.

No, mitäpä tältä olisi muutakaan voinut odottaa. Populismi se vaaan kukkii tietyssä puolueessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan kansanedustajaehdokkaista ei tiennyt, kun osalllistui kuntavaaliin 2017, että on kansanedustaja 2019. Pientä rajaa populismillekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen alkanut arvostaa Tynkkystä. Rehellinen ja suoraselkäinen vuori mies joka sanoo miten asiat on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein tämä on näyte että ei istu joka pallilla kun ei kerkiä hoitamaan kaikkia kyllä eduskunnassa riittää töitä hyvä esi merkki on muillekin kansanedustajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkea viimeaikaista toimintaa selittää vain ja ainostaan eu-vaalit ja julkisuuden maksimoiminen. Säälittävää ja läpinäkyvää mutta ei valitettavasti kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkynen on suoraselkäinen. Arvostan. Sarkkinen, Tuppurainen ym. seteliselkärankaisia. En voisi tuollaisia itseriittoisia pyrkyreitä ikinä itse äänestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkynen jatkaa samalla linjalla Immosen ja Vähämäen kanssa eli ei olla halukkaita tekemään mitään oman vaalipiirin ja äänestäjien eteen. Tynkkysen lähtö eu-vaaleihin kertoo suuresta pyrkyryydestä paremman hillotolpan juurelle.

Seteliselkärankainen viimeisen päälle!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Rehti suoraselkäinen mies", aivan! Miten se menikään julkisuudessa juttu muista edustajista, jotka valittiin eduskuntaan ja samantien lähtee ehdolle toiseen tehtävään? Puhdasta äänestäjien kusettamista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (162)

Uutisvirta

14:15
Kaleva oikaisee
13:22
Kosovon parlamentti hajotettiin, uudet vaalit 45 päivän sisällä
13:22
RKP:n viesti budjettiriiheen: Koulutusrahoista ei saa tinkiä – Henrikssonin mukaan raharatkaisu on tehtävä heti syyskuussa
13:19
"Kaveriporukan videot näyttävät aika samoilta kuin ison viestintätoimiston tekemät" – OMVF:n tuomari Ville Pirinen kehuu musiikkivideoiden voivan Suomessa hyvin
13:14
Jo vähäinenkin liikunnan lisäys vähentää vanhusten kuolemantapauksia – intensiivinen liikunta vielä hyödyllisempää
13:09
Iissä alkaa kaksipäiväinen IlmastoAreena, jossa aiheesta puhutaan kansantajuisesti faktoilla – puhujina esimerkiksi professori Esko Valtaoja ja tubettaja Roni Back
12:57
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun
84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
71
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
51
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
28
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
23
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
19
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image