Oulu

Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kau­pun­gin­val­tuus­ton jäsenyydestä – perustelee eronpyyntöään kan­san­edus­ta­jan tehtävillä

Perussuomalaisten valtuutettu Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydesta perusteluinaan kansanedustajaksi pääsy viime vaaleissa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 18.5.2019 10:10 | Päivitetty 18.5.2019 10:56
Antti Ervasti

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen on lähettänyt eronpyyntönsä Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä ja valtuuston varapuheenjohtajuudesta Oulun kaupunginhallitukselle, jonka on määrä käsitellä asiaa maanantain kokouksessa.

Eronpyyntöään hän perustelee sillä, että hänet valittiin kansanedustajaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Jos Tynkkyselle myönnetään ero, hänen tilalleen Oulun kaupunginvaltuustoon nousee varavaltuutettu Veijo Väänänen, joka sai vuoden 2017 kunnallisvaaleissa valitsematta jääneistä perussuomalaisista eniten ääniä.

Tynkkynen pyytää kaupunginhallitukselta eroa myös Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Oulu2026:n valtuuskunnan jäsenyydestä samasta syystä.

Valtuustosta erotessaan Tynkkysen on myös erottava Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuuston jäsenyydestä. Erosta päätetään Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa kesäkuussa.

Facebookin videoblogissaan Tynkkynen kertoo haastavansa muutkin kansanedustajat luopumaan kunnallisista luottamuspaikoista.

– Kansanedustajat ovat päättämässä jättimäisen kokoisista asioista, mutta heillä on kädet täynnä muuta hommaa. Lisäksi heidän halunsa pitää kiinni kunnallisista luottamuspaikoista liittyy rahaan, koska niistä yleensä maksetaan kokouskohtaisia palkkioita. Jos en luopuisi valtuustopaikastani ja varapuheenjohtajan paikastani, saisin kansanedustajan palkkioni päälle 1 000–3 000 euroa kuussa riippuen kokousten määrästä ja niiden kestosta, hän perustelee.

Tynkkynen sanoo haluavansa tehdä luopumispäätökset heti alussa "ennen kuin ehtii mennä pilalle poliitikkona".

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (160)

Tämä on oikeaan suuntaan.
Vuosi sitten oli puhetta, että jos kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu jopa ministeri, olisi valittu myös maakuntavaltuustoon. Että olisiko se ok. ? NO EI VARMASTI OLISI. Samaten pitäisi säätää laittomaksi olla eu vaaleissa mukana, jos on just kansanedustajaksi valittu. Tai jos on , menettää kansanedustajapaikan sillä vaalikaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin sitä pitää näyttää jossakin esimerkkiä näille jotka kuvittelevat, että he voivat hoitaa kaikki haalimansa luottamustehtävät kunniallisesti.
Kyllä kansanedustajan työ luulisi vaativan aikaa. Tosin kun katselee istuntoja, kovin moni vaikuttaa käyttävän aikaansa näihin ns tärkeämpiin luottamustehtäviin. Eli ilmeisesti eduskunnassa on liikaa jouto aikaa. Hatun noston arvoinen teko Tynkkyseltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, arvostan Sebastianin päätöstä. Samalla odotan muidenkin tekevän, en niinkään palkkion vaan suoraselkäisyyden vuoski.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkysen ja muidenkin perussuomalaisten "osaamiselle" on tilausta. Olkihattu päähän ja mansikkamaan laitaan. P.S. Terveisiä räjähteleville lepakoille ja kopiokoneen käyttäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hän ehkä voisi saada jopa 1000 - 3000 € kuukaudessa kokouspalkkioita koska on noin merkittävillä luottamuspaikoilla mutta älkää kuviteltokaan, että kaikki saa noin paljon. Pikemminkin puhuisin summasta 1000 € vuodessa ja siitä jää nettona monelle 300 - 500 € vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienet on tulot, jos menee 70 pinnaa veroja. Sellainen ei tarvinne tuota tonnia vuodessa ensinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas, kävi keräämässä persuille kunnallisvaaleissa ääniä ja lähti sitten itse parempien lihapatojen ääreen. Peittelee sitten tämän koko operaation pyhimys-kuorutuksella. Hyvä on sitten haukkua toisin toimivat ahkerat kansanedustajakollegat, kun on itsensä kohottanut ensin muiden yläpuolelle.

No, mitäpä tältä olisi muutakaan voinut odottaa. Populismi se vaaan kukkii tietyssä puolueessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan kansanedustajaehdokkaista ei tiennyt, kun osalllistui kuntavaaliin 2017, että on kansanedustaja 2019. Pientä rajaa populismillekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen alkanut arvostaa Tynkkystä. Rehellinen ja suoraselkäinen vuori mies joka sanoo miten asiat on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein tämä on näyte että ei istu joka pallilla kun ei kerkiä hoitamaan kaikkia kyllä eduskunnassa riittää töitä hyvä esi merkki on muillekin kansanedustajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkea viimeaikaista toimintaa selittää vain ja ainostaan eu-vaalit ja julkisuuden maksimoiminen. Säälittävää ja läpinäkyvää mutta ei valitettavasti kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkynen on suoraselkäinen. Arvostan. Sarkkinen, Tuppurainen ym. seteliselkärankaisia. En voisi tuollaisia itseriittoisia pyrkyreitä ikinä itse äänestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkynen jatkaa samalla linjalla Immosen ja Vähämäen kanssa eli ei olla halukkaita tekemään mitään oman vaalipiirin ja äänestäjien eteen. Tynkkysen lähtö eu-vaaleihin kertoo suuresta pyrkyryydestä paremman hillotolpan juurelle.

Seteliselkärankainen viimeisen päälle!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Rehti suoraselkäinen mies", aivan! Miten se menikään julkisuudessa juttu muista edustajista, jotka valittiin eduskuntaan ja samantien lähtee ehdolle toiseen tehtävään? Puhdasta äänestäjien kusettamista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (160)

Uutisvirta

9:53
Oululainen Zeffi tähtää suuruuteen online-kyselyiden miljardimarkkinoilla – "Kun seuraava vallanvaihdos tulee, aiomme olla markkinajohtaja"
9:00
Jenni ja Tero rakentavat modernia hirsikotia, jonka sisustuksessa puu saa näkyä, muttei hallita – Joka viides pientalo tehdään nyt hirrestä Tilaajille
9:00
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
8:15
Aura Saarikosken valokuvissa sumu valtaa mielen ja maiseman: "Teoksissa on yritystä löytää vastauksia, mutta ne ovat tuhoon tuomittuja yrityksiä"
8:08
Kun kesätyöt ovat kiven alla, itsensä voi työllistää myös yrittämällä – haukiputaalaiset nuoret pyörittävät tilausleipomoa kotoa käsin
8:00
Mannerheim halusi itsenäistyneen Suomen hyökkäävän heti Pietariin – vastusti jyrkästi demokratiaa Tilaajille
8:00
Analyysi: Ihmeiden aika Slovakiassa ei ole vielä ohi – Suomi on todennäköisesti maailman paras maa pelaamaan Venäjän supertähtiä vastaan Tilaajille
18
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
11
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
7
Jari Kurri on Jokerien uusi omistaja, mutta kuka todellisuudessa kantaa taloudellisen riskin seurasta?
5
Oulun torialueen kehittämisen umpikuja seurausta kaupungin liian sinisilmäisestä suhtautumisesta yrittäjän esittämiin suunnitelmiin Lukijalta
5
Euroopan jättävä Jyrki Katainen: Suomeen on helppo palata – Nyt mietin, mikä muu voi sytyttää kuin politiikka
4
Tämä mies tietää, mitä Salkkareissa seuraavaksi tapahtuu – "Glamour on kaukana meidän hommasta", Ville Muhonen kertoo mökillään Siikajoella
4
Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image