Oulu

Sarkkinen teki val­tuus­toa­loit­teen muovin kierrätyksen lisäämiseksi

Hanna Sarkkisen (vas.) mielestä tulisi käynnistää toimet, jotta myös aluekeräyspisteillä kerättäisiin laajemmin muovia. KUVA: Peura Pekka
Oulu 16.4.2018 21:28
Kaleva

 

Oulun kaupunginvaltuutettu Hanna Sarkkinen (vas.) esittää, että Oulun jätehuoltomääräyksiin sisällytetään kiinteistöille velvollisuus muovin erilliskeräykseen muiden kierrätysjätelajien tapaan.

– Jätehuoltoviranomainen voi pohtia, onko erilliskeräysvelvollisuuden raja syytä asettaa neljään asuinhuoneistoon kuten muissa jätelajeissa, vaiko kenties johonkin muuhun määrään.

Lisäksi tulisi Sarkkisen mielestä käynnistää toimet, jotta myös aluekeräyspisteillä kerättäisiin laajemmin muovia. Tiedotusta muovin lajittelusta ja kierrätyksestä olisi syytä parantaa.

– Muovin kierrätys ei käytännössä ole Oulussa kovin helppoa, kun kierrätyspisteitä on vähän ja kiinteistöillä ei ole mitään velvollisuutta järjestää muovin erilliskeräystä. Kiinteistökohtainen erilliskeräys on avain muovin kierrätysasteen todelliseen nousuun, sillä suurin osa ihmisistä ei ala kuljettamaan jätteitä kauas, toteaa Sarkkinen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

"Muovi on arvokas ja hyödyllinen raaka-aine, jonka voi käyttää uudestaan. Muovien hyödyntäminen jätteenä on edennyt pitkin harppauksin Suomessa", kerrotaan Muovitiedon sivulla. Googlaamalla löydätte paljon tietoa kierrätysmuovin jatkokäyttömahdollisuuksista. Samoin tietoa löytyy Sarkkisen monista muista aloitteista, joita hän on tehnyt lasten, työttömien, vanhusten, vammaisten, sairaiden ym. puolesta. Hän on poikkeuksellisen aktiivinen kansanedustaja ja arvostettu yli puoluerajojen. Harva ensimmäisen kauden edustaja on saanut niin paljon aikaan. Hänen ulkonäkönsä kommentointi on todella epäasiallista ja alhaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sarkkista kiinnosta muut kuin muovipussit eiköhän tässä riistäjien luvatussa maassa suomessa ole paljon tärkeämpiäkin asioita kuin muovi pussit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellutehtaiden ligniinit uusiokäyttöön vesistöjä pilaamasta ja muoville haittavero, jonka avulla uusi materiaali pystytään nostamaan syvyyksistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muovin polttamisesta syntyy myrkyllisä kaasuja jotka aiheuttavat syöpää!!Polyvinyylikoriidi on yksi ym ym. Ottakaapa asioista selvää kun olette antamassa virheellistä kantaanne kiimaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt se taas maailma pelastuu....aika tylsää hommaa...Tekisi aloitteita työttömien ,vanhusten ja lasten puolesta.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloite sinänsä hyvä ! Toinen asia on , miten etenee ja muutenkin asia onnistuu . Ihmettele jatkuvasti, mitä tuo narukerä tekee tuolla kansanedustajan päässä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Runsaasti kommentteja muovin polttamisesta. Polttaminen on kierrättämistä. Ei sitä muovia erotella kumisaappaiden valmistusta varten. Jätteenpolttolaitos ei ole mikään saunanpesä, jos ei mistään mitään tiedä voisi pitää suunsa kiinni.

Hyvä Hanna, mutta lailla pakottamalla se ei onnistu kuten ei ole onnistunut muuallakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sekajäte poltetaan jo nyt, niin miten muovin erottelu polttamista varten muuttaa tilannetta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas tätä vihervasemmistopopulismia. Ongelma ei ole kierrätysastioiden puute talonyhtiöissä, vaan itse muovin kierrättäminen. Ei ole olemassa järkevää tapaa kierrättää muovia. Parasta, mitä muoville voidaan tehdä, on polttaminen energian tuotantoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas, miten olisi työttömien ja vähävaraisten asioiden hoitaminen, Hanna Sarkkinen? Kun ei osata hoitaa suuria asioita, tartutaan pieniin. Ei jatkoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muovin voisi kierittää nutturaksi ja kiinnittää se päähän. Tai sitten polttaa se energiaksi, sillä onhan sen koostumus hiilivetyjä siinä missä öljykin, mitä se on valmistettukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarkkinen saa palkkansa myös siitä, että hän ajattelee asioita pitkällä perspektiivillä. Eräät elävät ilmeisesti pelkällä nimimerkin suojissa mollaamisella.
Kyllä muovia voi ja kannattaa kierrättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tää valopää kehottaa keräämään tuulta kylmien talvien varalle (muistakaa äänestää)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä "vasemmistolainen " feminitipoliitikko tekee tärkeää työtä ajaakseen pienituloisten asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai kaikki kierrätyksen haitoista paasaavat ja jätteenpolton kehujat ymmärtävät, että jätteenpoltto on jätteen kierrätystä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sivakka alkaa lajittelemaan muovia kesäkuusta alkaen, mikä helpottaa monen urakkaa. Tähän asti pitänyt kiikuttaa muovit kilsan päähän. Ei muuten tule sanottavasti sekajätettä enää kun ottaa muovit erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistoliitto on aina korostanut ettei ketään saa pakottaa vaan on itse oivallettava asian tärkeys. Nyt tuossa pakotetaan. . Kylläkin oikeassa asiassa. Minä jo kierrätän. Muovi poltetaan siinä missä kartongit ja roskat... Kierrätystäkö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on jo nyt naurettavan helppoa. Ongelma on siinä, että keräyspisteitä ei ole ihan joka kaupalla. Mikähän kauppaketju alkaisi haalimaan asiakkaita omaan pihapiiriinsä tarjoamalla keräyspisteet? Minä ainakin kiikutan muovini jo nyt kauppareissulla kerran kahdessa viikossa puotiin. Isoille taloyhtiöille tuo ei ole uutta moolokkia kummempi vaiva, ja eihän siinä jätteiden kokonaismäärä lisäänny, eli ne muovit on sekajätekiposta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Maan länsiosassa etelätuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

99 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Jaa, näkyy koskevan tämä pienituloisten tajua jarruttava "ymmärtämättömyys" myös ihan professoritason ihmisiäkin (hyvätu... Lue lisää...
professorikin vääräs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image