Oulu

Sanni Grahn-Laasonen: Kouluilla tärkeä rooli sek­su­aa­li­ri­kos­ten en­nal­taeh­käi­sys­sä – hallitus valmistelee val­ta­kun­nal­lis­ta ohjelmaa groomingin torjumiseen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoo, että opettajien tietoisuutta sosiaalisen median ilmiöistä pyritään lisäämään. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 31.1.2019 14:01
Daniel Wallenius

Oulussa tänään torstaina vieraillut opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoo, että kouluilla on suuri rooli seksuaalirikosten ennaltaehkäisyssä.

– Koulu tavoittaa kaikki lapset ja nuoret, ja siellä on turvallisia aikuisia, joiden kanssa puhua vaikeistakin asioista, hän sanoo.

Grahn-Laasonen oli Oulussa muun muassa Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion opiskelijoiden tentattavana kaupungissa viime aikoina esiin tulleisiin alaikäisiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin liittyen. Samassa keskustelussa esiin nousi myös nuorten syrjäytyminen.

– Voi myös ajatella niin, että kouluissa näitä vaikeita aiheita voi käsitellä yhteisöllisesti ja ryhmässä. Täälläkin kävi ilmi, että nykypäivän nuoret ovat hyvin ajattelevaisia ja kypsiä ja käyttivät hyviä puheenvuoroja.

Hallitus valmistelee valtakunnallista ohjelmaa

Grahn-Laasosen mukaan hallitus valmistelee parhaillaan valtakunnallista ohjelmaa, jolla pyritään vahvistamaan nuorten sosiaalisen median turvataitoja sekä torjumaan grooming-ilmiötä Suomessa.

Ohjelma on osa hallituksen toimenpiteitä, jota on alettu valmistella Oulun tapahtumien tultua ilmi.

– Siihen sisällytetään muun muassa opettajien kouluttamista. Aikuiset eivät aina ole tietoisia sosiaalisen median ilmiöistä ja toiminnasta.

Grahn-Laasosen mukaan Oulu voisi toimia yhtenä ohjelman pilottikaupunkina. Sen lisäksi Ouluun kohdistetaan paikallisia toimenpiteitä.

– Odotamme nyt Oululta ehdotuksia, miten voisimme auttaa tässä työssä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Suomi pystyy turvaamaan hyvinvointivaltion, ja hyvät julkiset palvelut kaikille kansalaisille mutta ei tietenkään presii... Lue lisää...
Tenu Tane

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image