Oulu

Sankivaaran en­si­lu­men­la­dul­le pääsee hiihtämään – latu avattiin perjantaina iltapäivällä

Sankivaaran ensilumenlatu avataan hiihtäjille tänään perjantaina kello 16. Latua on tehty yhteensä noin 1,3 kilometrin matkalle. KUVA: Matti Räty
Oulu 23.11.2018 12:48 | Päivitetty 23.11.2018 17:19
Heidi Peltonen

Sankivaaran ensilumenlatu avattiin hiihtäjille perjantaina kello 16. Latua on tehty yhteensä noin 1,3 kilometrin matkalle. 

Ladulla on valot aamukuuden ja iltayhdentoista välillä. Hiihtäminen on maksutonta. 

Ensilumenlatu on tehty viime talvelta varastoidusta lumesta, minkä takia lumen seassa saattaa olla hieman epäpuhtauksia.  Oulun liikuntapalveluista kerrotaan, että latua kunnostetaan pääsääntöisesti varhain aamulla. Lisäkunnostusta tehdään tarvittaessa. 

Latua ei kunnosteta vesisateella, mutta kelin lämmetessä plussan puolella ladun kunnostaminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti.

Kaupunki muistuttaa myös alueella liikkuvia ajamaan maltillisesti, sillä tien olosuhteet vaihtelevat lumisateiden ja liukkaan kelin myötä.

Viime vuonna Sankivaaran ensilumenlatu avattiin hiihtäjille marraskuun alussa. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Terve kaikki hiihdon harrastajat ,olen 73 v eläkemies,olin noin 20v hiihtämättä ,nyt ole muutaman vuoden hiihtäny noin 500 -700 km talvessa , kunto on noussut ,verenpaineet laskeneet ,kyllä Oulussa on hyvät hiihtomahdollisuudet ,esimerkiksi auran majan maastossa on aina hyvin hoidetut ladut ,ei muuta kun odellaan lumen tuloa !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...tuhlataan verorahoja jonnin joutavaan, olisi ollut tärkeämpiäkin kohteita. Jos ei lunta tule, niin keksikää uusi harrastus tilalle, rullasuksihiihto ajaa ihan saman asian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selkeästi alan asiantuntijan kommentti. En vain tiedä minkä alan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin tuhlataan? Nehän menee hyvään ja kansanterveyttä lisäävään harrastukseen? Tuolla hiihtämässä käyvät ovat kyllä veronsa maksaneet. Mitä nämä tärkeämmät kohteet olisivat? uimahalli, jäähalli, luistinkentät...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei uskalla tulla kun hakataan toisia sauvoilla selkään ja ohikulkijoita ja koiria ja kissoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä päätös. Kyllä ne koiran ulkoilutukset voi hoitaa jossakin muuallakin kuin Oulun ainoalla hiihtoladun pätkällä. Latu on hiihtäjiä varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne vaan, ei siellä ketään sauvoilla huidota. Suomessa on satojatuhansia hiihtäjiä ja näitä sauvahuitomisjuttuja sattuu muutamia vuodessa. Vahinkoja toki sattuu ahtaissa paikoissa joskus, mutta tähänkin auttaa kun ilmoitetaan että tullaan takaa.

Itsellä tuhansia kilometrejä takana Oulun laduilla ja negatiivisia kohtaamisia tasan 0. Yllättäviä positiivisia kohtaamisia taas on sattunut mitä ei muualla näe. Ihmiset moikkaa, hymyilee, toivottelee hyviä pyhiä tai vaikka kehuu hiihtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image