Oulu

Sanginjoen ulkometsän suojelu uuteen puntariin

Sanginjoen suojelualueen perustaminen palautettiin uudelleen valmisteltavaksi. Asia tuodaan valtuuston käsittelyyn vuoden 2017 loppuun mennessä. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 12.12.2016 20:52
Kari Sankala

Sanginjoen ulkometsän mahdollisesta suojelusta Oulun kaupunginvaltuusto aloittaa uuden selvityksen.

Kaupunginhallitus oli äänin 9–8 esittänyt, että Sanginjoen ulkometsästä tehdään alkuperäisen virkamiesesityksen mukainen suojelualue.

Valtuustossa oli useita Sanginjoen ulkometsään liittyviä esityksiä, joista yksimieliseksi päätökseksi tuli Raimo Järvenpään (sd.) muotoilu.

Sen mukaan Sanginjoen suojelualueen perustaminen palautettiin uudelleen valmisteltavaksi ja asia tuodaan valtuuston käsittelyyn vuoden 2017 loppuun mennessä.

Veikko Ervasti (vihr.) esitti käytettäväksi suojelualueen perustamiseen vuoden 2017 aikana viranhaltijoiden alkuperäistä esitystä.

Antti Huttu-Hiltunen (kesk.) ja Matti Roivainen (kok.) esittivät poistettavaksi koko kirjauksen.

Milla Kynkäänniemi (kok.) olisi pistänyt vauhtia niin, että suojeluesitys olisi valmisteltu huhtikuun loppuun vanhan valtuuston aikana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Jos tuolla ei pitkospuita ois ja opaste tauluja nii eihän tuolla sanginjoen puskisa kukaan kulukis eksymättä.Syksyn seuranneena nii eipä monikaan tiiä mitä siellä pitkospuista ku vähän sivummalle astuu niin löytää..Jos Suojelua aluetta laajennettaan niin myös sillon suot täytyy siellä palauttaa luonnon tilaan eli ojat tukkoon ja kaikki tiet ym..niin luonnontilaan eli onko kaupungilla varaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että sinä eksyt, ei tarkoita kaikkien eksyvän. Se kertookin paljon siitä, kuinka luonnossa viihtyvä ihminen olet. Soita ei tarvitse palauttaa luonnontilaa, mutta hyvähän se tietysti olisi. Teitä ei ole missään muuallakaan juurikaan katkaistu ja niikseen olisi, niin teiden katkaisu ei maksa paljon mitään. Oulun kokoisen kaupungin mittakaavassa kulut olisivat mitättömät, tokihan siitä kuluja tulisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosien mittaan olen pannut merkille, että asemakaava-arkkitehdit ovat yksi pahimpia ympäristön tuhoajista. Heidän ajattelutapansa on kliinisen puhtaasta, nuollutua maisemaa, eikä salli minkäänlaisia rönsyileviä heinikoita tai risukoita, ei lampareita eikä käkkyrämäntyjä. Tähän varmaan vaikuttaa opiskeluajan suunniteltujen alueitten pienoismallirakentelu, jota tehdään tasaisille pahvi- tai vanerilevyille, missä ei ole luontaista rosoisuutta tai rypelöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutama risu? Koko alue on yhtä risukkoa. Puita ei juurikaan ole. Onko valtuutetulla oma lehmä ojassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä trollikampanja nyt on alkanut... yksi sanoo ettei ole puita, toinen sanoo että tulee tappiota kymmenen opettajan palkan verran kun ei voi hakata, kolmas että "muiden metsiä" on mukava suiojella.... Oulun metsät ovat oululaisten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tämä ole mastoja varten Ruotsin kuninkaalta lahjoituksena saatu metsäpläntti? Kait sitä lahoituskirjan henkeä pitäisi kunnioittaa. Eli hyötykäyttöön tarkoitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se mukavaa suojella muiden metsiä . Sitte jos joku alue suojellaan sinne täytys tehä teitä että voisi nappaskengissä käyvä makkaran paistopaikalla retkeilemässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei saa hakata kaikkia ihmisten lähivirkistys metsiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pilataan lähialueen joet ,järvet ja pienet virrat. Nyt pitäisi vielä metsätkin hakata, hävetkää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanginjoen puut, hiekkat ja sorat rahaksi. Jollei muuten niin hieno asutus alue tulis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sodankylässä on eläväinen meeninki ja hyvin korpea ympärillä. Ervastihan voisi muuttaa sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi ehdottoman tärkeää säilyttää kaupungin lähistöllä muutama paikka, joissa olisi koskematonta luontoa ja ylläpidetyt retkeilypolut sekä niiden varsilla taukopaikat makkaranpaistomahdollisuudella. On todella virkistävä kokemus käydä kävelemässä metsässä ja istumassa ongella sanginjoella metsien järvien ja lampien rannoilla. Paikkojen läheinen sijainti mahdollistaa myös turistien käymisen ja käyttämisen alueilla. Nallikarissakin toivoisi kehitettävän nykyisiä ulkoilureittejä. Saaressa on kaunista luontoa rannoilla ja lenkki on myös lapsiperheille sopivan pituinen lintuineen ja näkymineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"koskematonta luontoa ja ylläpidetyt retkeilypolut sekä niiden varsilla taukopaikat makkaranpaistomahdollisuudella." Miten selität yhtälön koskematon luonto ja ylläpidetyt retkeilypolut taukopaikkoineen? Eihän se mitään koskematonta silloin ole, jos sinne on tehty kaiken maailman rakennelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huttu-Hiltunenhan teetätti muutama vuosi sitten metsässään Ylikiimingissä noin 55ha aukkohakkuun, että hänen vastahankaisuus tätä Sanginjokea kohtaan sopii kuin nenä päähän.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

18:15
Linnanmaalaisen päiväkodin pihalla tulipalo – jo toinen kahden päivän sisällä
18:11
Kansanedustaja Mikko Kärnä harkitsee keskustan puheenjohtajakisaan osallistumista, mikäli muita ehdokkaita ei ilmaannu
18:00
Oululainen nuori telinevoimistelija aloitti harjoittelun jälkijunassa ja nousi ahkeruudellaan arvokisatason urheilijaksi – "Innolla odotan ensimmäisiä MM-kisoja" Tilaajille
17:54
Alle 15-vuotiaita lapsia epäillään Mikkelin koulupalon sytyttämisestä – tutkinnanjohtaja kertoo, miten lasten leikki johti koulun palamiseen
17:31
Kaksi tuomiota Sunny Car Center -vyyhdistä – Markku Ritaluomalle lähes miljoona euroa maksettavaa
17:30
EU:n nimitysruletti pyörähtää käyntiin tänään – huippukokous yrittää löytää nimet huippuvirkoihin
17:29
Kilometrejä pitkä öljypäästö Itämerellä – aiheuttajaa selvitetään
77
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
50
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
30
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
25
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
23
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
19
Pääministeri Rinne HS:lle: Suomalaislääkärin mukaan olisin kuollut, jos minut olisi herätetty Espanjassa
14
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, yli 25 m/s.
Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 20 m/s.
UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

Piippopaksupää
/honen

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

100 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Kerro yksikin parempi maa? Lue lisää...
Mc

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image