Oulu

Samu Forsblom on Oulun uusi kult­tuu­ri­joh­ta­ja

Oululainen Samu Forsblom valittiin torstaina kaupungin uudeksi kulttuurijohtajaksi.
Oulu 22.3.2018 19:50 | Päivitetty 22.3.2018 21:34
Antti Ervasti

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta valitsi torstaina kaupungin uudeksi kulttuurijohtajaksi Samu Forsblomin (s. 1975), joka työskentelee tällä hetkellä kaupungin tapahtumapäällikkönä.

Hän aikoo tuoda esiin oululaista kulttuuria entistä selvemmin esiin ja työskennellä kovasti Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -hankkeen edistämiseksi.

– Meillä on vahvat kulttuurilaitokset ja kulttuuritoimijoiden vapaa kenttä, joka käsittää paljon festivaaleja, taiteilijoita ja toimijoita. Haluaisin kehittää niille laajemman keskustelupohjan. Itse ajattelen kulttuuria laajana kokonaisuutena, hän sanoo.

Hän sanoo, että tulevassa työssä konkreettisia asioita ovat Pikisaaren kehittäminen sekä museo- ja tiedekeskus Luupin kehittäminen.

– Kulttuurin tuominen nykyistä enemmän Oulun imagoon ja kaupunkikuvaan tulee olemaan keskeistä. Kulttuuri on tosi tärkeä kaupunkikehityksen väline, ja sitä pitää hyödyntää paljon paremmin.

Kulttuurijohtajan valinnassa riitti jännittämistä loppuun asti, sillä loppusuoralle päässeet hakijat olivat kaikki hänen mielestään kovia.

– Tämä oli mahtava luottamuksen osoitus, ja nyt on kova työ edessä. Erityisen hyvältä tuntuu siksi, että olen pieneltä maailmanreissulta palannut Oulun poika ja pääsen nyt tekemään rakkainta työtä eli kulttuurin kehittämistä kotikaupunkiini, Forsblom luonnehti tuntojaan torstai-iltana, kun tieto valinnasta oli tullut.

Ensimmäistä työpäiväänsä kulttuurijohtajana Forsblom ei vielä tiedä, vaan asiasta keskustellaan esimiehen, sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilän kanssa.

Forsblomin edeltäjänä toimi Risto Vuoria, joka jäi eläkkeelle tammikuussa.

Lue lisää 23.03.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Hyvältä vaikuttaa, parhaat onnittelut !
Iteki hain tuohon, ihan velvollisuudentunteesta ku paljon oululaisesta kulttuurista oon tykänny.Eihän mulla mitään koulutusta tommoseen ole. Kultturi on sitä mitä ihmiset tekee yhdessä, ei niinkään sitä että käydään jossain näytelmässä ja hetki ihmetellään yhdessä jonkun kaa.
Meitä oululaisia on aika vaikea saada mihinkään tapahtumiin ilman viinaa, koska me ollaan lähinnä ulkoilijoita, jopa urheilullisia. Liikunta ja luonto on sitä meidän kulttuuria, jos tehdään yhdessä vähän enemmän ku vaa paistetaan makkaraa.
Mitä se sitten on ja tulee olemaan. Siihen tsemppiä uudelle kulttuurijohtajalle,
T:Martti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiveena on minulla vieno unelma uudelle viranhaltijalle, että jos voisi vaikka vaikutta vielä jäljellä olevien Oulun hienojen vanhempien rakennusten säilymiseen ehyenä paikoillaan, olisi hieno teko kulttuurin puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä on niitä virkoja, josta käsin on hyvä harrastaa tennistä, kuntosalitreenausta ja uimista. Vielä jaksaa olla virkeänä kotonakin. Kiirettä ei ole mihinkään, sillä aikataulut voi itse järjestellä mieleisikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samu, kaikki onnentoivotukseni sinulle! Oikea valinta . Ajan myötä olen huomannut, että sinulle ei mikään kulttuurimuoto ole vierasta. Annahan edelleenkin kaikkien erilaisten, ihmisten mieltä ilahduttavien tapahtumien elää ja olla ! Ei tule olemaan helppoa sinulla, ei.
Kannustaen: Maija

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taasen yksi veronmaksajien elätti saadaan. Koko kommunistien kulttuuri Älä pitäisi laittaa käyttäjien rahoittamaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hetkinen, valittu henkilö on toiminut Oulun kulttuuriasiain keskuksen kehityspäällikkönä vuosikymmenen vaihteessa. Mitä silloin tehtiin? Kehitettiin kulttuuria, vai jotain muuta? Nytkö kaupungin kulttuurin kehittäminen vasta alkaa? Virkamiesten tekemisiä pitää seurata paljon tarkemmin. Meidän rahoilla he toimivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa , että saimme kulttuurin moniosaajan. Tätä tarvitsimme!
Onnea matkaasi, Samu !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herroja lisää että voi potkia kymmenen työntekijää pois. Penttilä on arvonsa näyttänyt jo monessa asiassa. En olisi nuorempana uskonut että tuollainen venkula tulee. Turhia virkoja molemmilla herroilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erityisesti Ouluun valittaessa uusia henkilöitä johtotehtäviin, tulisi läpinäkyvyyden vuoksi paljastaa myös minkä puolueen vuorolla virka tai toimi täytetään. Samalla suurella todennäköisyydellä paljastuu valitun oma poliittinen kanta, sillä täysin sitoutumattoman valinta Oulussa johtotehtäviin on käytännössä lähes mahdotonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukava että kulttuurin parissa työskentelee tuon alan koulutuksen saaneitakin. Lopputulos voi olla aivan toinen kuin taloustieteilijöillä jne. kovien alojen osaajilla.
Tulokset ei ole pelkästään numeroita vaan se mitä kokemuksia kaupunkilaiset saavat.
Tervetuloa vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä koulutus on mainittu? Hyvä tosiaankin, mikäli kulttuurialan ihminen myös koulutukseltaan. Onhan se nähty, mikä merkitys koulutuksella on (Huom! Luupin johtajaksi valittiin DI!)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhjäntoimittajien esimies. Maakuntauudistuksen lähetessä Oulussa pitäisi toden teolla keskittyä supistamaan rajusti kaupungin ylintä johtoa. Kallispalkkaisia johtajia emme tarvitse pilvin pimein, verorahat satsattakoon tekeviin käsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteista suurin osa järjetöntä roskaa, tällainen on meidän kansa tänä päivänä. Ihan turha kansa.
Onne Samu Forsblomille haastavassa työssä, tukijoukkojakin löytyy, luota siihen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä turha kansa maksaa Forsblomin palkan. Ja kommentistasi päätellen myös sinun. Tämä turha kansa on lopen kyllästynyt korkeaan verotukseen jolla näitä virkamies portaita elätetään. Kulttuuriin meillä Oulussa on jo ainakin kaksi johtajaa. Montakohan päällikköä lienee. Tämä on aivan hullua ja tällainen pitää lopettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä johtajia tarkoitat? Suomalaiset eivät ole kyllästyneitä verotukseen (paitsi kokoomuslaiset), jos sillä saadaan hyviä palveluja. Kulttuuri on yhtä tärkeää kuin mikä tahansa muu inhimillisen toiminnan ala. Ilman sitä, emme ole ihmisiä (m.o.t.).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja nämä korkeapalkkaiset virkamiesjohtajat ja -päälliköthän ne niitä palveluita tuottaa? Minä maksan veroja mieluummin sisällöstä kuin raskaan virkamieshallinnon palkkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

15:55
Rovaniemen poliisin viikonlopun tehtävät: rattijuoppoja, pyörävarkaita ja tulipalo, josta poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja
15:43
Sukupolvet kohtaavat äänestyspaikalla – Ylivieskassa jännitetään, paraneeko äänestysvilkkaus edellisistä eurovaaleista
14:44
Kerrostalon ulkovarasto syttyi tuleen Kajaanissa - asukkaat taltuttivat palon omatoimisesti
14:20
Mullassa piilee legionellan vaara – kotipuutarhureiden kannattaa tiedostaa tartuntariski ja suojautua pöllyävältä mullalta
14:05
Nelostiellä sattui kahden auton peräänajo - tilanteessa ei henkilövahinkoja, liikenne kulkee normaalisti
13:06
Lapin poliisia työllistivät viikonlopun aikana huumekuskit sekä mökkiporukan riitaisa illanvietto
12:43
Lätkäfinaali vs. EU-vaalit – Onko illalla väistämättä edessä hysteerinen kanavaralli?
195
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
57
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
44
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
36
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
31
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
29
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
20
Keräsimme tärpit eurovaalien tulosiltaan – Keikuttavatko populistipuolueet venettä myös näissä vaaleissa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Remonttiyrittäjät ja koko bisnesporukka yhdistyksellä ymmärtää ettei saatu maine ole sattumaa. Lue lisää...
Sori

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image