Oulu

Samu Forsblom on Oulun uusi kult­tuu­ri­joh­ta­ja

Oululainen Samu Forsblom valittiin torstaina kaupungin uudeksi kulttuurijohtajaksi.
Oulu 22.3.2018 19:50 | Päivitetty 22.3.2018 21:34
Antti Ervasti

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta valitsi torstaina kaupungin uudeksi kulttuurijohtajaksi Samu Forsblomin (s. 1975), joka työskentelee tällä hetkellä kaupungin tapahtumapäällikkönä.

Hän aikoo tuoda esiin oululaista kulttuuria entistä selvemmin esiin ja työskennellä kovasti Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -hankkeen edistämiseksi.

– Meillä on vahvat kulttuurilaitokset ja kulttuuritoimijoiden vapaa kenttä, joka käsittää paljon festivaaleja, taiteilijoita ja toimijoita. Haluaisin kehittää niille laajemman keskustelupohjan. Itse ajattelen kulttuuria laajana kokonaisuutena, hän sanoo.

Hän sanoo, että tulevassa työssä konkreettisia asioita ovat Pikisaaren kehittäminen sekä museo- ja tiedekeskus Luupin kehittäminen.

– Kulttuurin tuominen nykyistä enemmän Oulun imagoon ja kaupunkikuvaan tulee olemaan keskeistä. Kulttuuri on tosi tärkeä kaupunkikehityksen väline, ja sitä pitää hyödyntää paljon paremmin.

Kulttuurijohtajan valinnassa riitti jännittämistä loppuun asti, sillä loppusuoralle päässeet hakijat olivat kaikki hänen mielestään kovia.

– Tämä oli mahtava luottamuksen osoitus, ja nyt on kova työ edessä. Erityisen hyvältä tuntuu siksi, että olen pieneltä maailmanreissulta palannut Oulun poika ja pääsen nyt tekemään rakkainta työtä eli kulttuurin kehittämistä kotikaupunkiini, Forsblom luonnehti tuntojaan torstai-iltana, kun tieto valinnasta oli tullut.

Ensimmäistä työpäiväänsä kulttuurijohtajana Forsblom ei vielä tiedä, vaan asiasta keskustellaan esimiehen, sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilän kanssa.

Forsblomin edeltäjänä toimi Risto Vuoria, joka jäi eläkkeelle tammikuussa.

Lue lisää 23.03.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Hyvältä vaikuttaa, parhaat onnittelut !
Iteki hain tuohon, ihan velvollisuudentunteesta ku paljon oululaisesta kulttuurista oon tykänny.Eihän mulla mitään koulutusta tommoseen ole. Kultturi on sitä mitä ihmiset tekee yhdessä, ei niinkään sitä että käydään jossain näytelmässä ja hetki ihmetellään yhdessä jonkun kaa.
Meitä oululaisia on aika vaikea saada mihinkään tapahtumiin ilman viinaa, koska me ollaan lähinnä ulkoilijoita, jopa urheilullisia. Liikunta ja luonto on sitä meidän kulttuuria, jos tehdään yhdessä vähän enemmän ku vaa paistetaan makkaraa.
Mitä se sitten on ja tulee olemaan. Siihen tsemppiä uudelle kulttuurijohtajalle,
T:Martti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiveena on minulla vieno unelma uudelle viranhaltijalle, että jos voisi vaikka vaikutta vielä jäljellä olevien Oulun hienojen vanhempien rakennusten säilymiseen ehyenä paikoillaan, olisi hieno teko kulttuurin puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä on niitä virkoja, josta käsin on hyvä harrastaa tennistä, kuntosalitreenausta ja uimista. Vielä jaksaa olla virkeänä kotonakin. Kiirettä ei ole mihinkään, sillä aikataulut voi itse järjestellä mieleisikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samu, kaikki onnentoivotukseni sinulle! Oikea valinta . Ajan myötä olen huomannut, että sinulle ei mikään kulttuurimuoto ole vierasta. Annahan edelleenkin kaikkien erilaisten, ihmisten mieltä ilahduttavien tapahtumien elää ja olla ! Ei tule olemaan helppoa sinulla, ei.
Kannustaen: Maija

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taasen yksi veronmaksajien elätti saadaan. Koko kommunistien kulttuuri Älä pitäisi laittaa käyttäjien rahoittamaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hetkinen, valittu henkilö on toiminut Oulun kulttuuriasiain keskuksen kehityspäällikkönä vuosikymmenen vaihteessa. Mitä silloin tehtiin? Kehitettiin kulttuuria, vai jotain muuta? Nytkö kaupungin kulttuurin kehittäminen vasta alkaa? Virkamiesten tekemisiä pitää seurata paljon tarkemmin. Meidän rahoilla he toimivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa , että saimme kulttuurin moniosaajan. Tätä tarvitsimme!
Onnea matkaasi, Samu !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herroja lisää että voi potkia kymmenen työntekijää pois. Penttilä on arvonsa näyttänyt jo monessa asiassa. En olisi nuorempana uskonut että tuollainen venkula tulee. Turhia virkoja molemmilla herroilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erityisesti Ouluun valittaessa uusia henkilöitä johtotehtäviin, tulisi läpinäkyvyyden vuoksi paljastaa myös minkä puolueen vuorolla virka tai toimi täytetään. Samalla suurella todennäköisyydellä paljastuu valitun oma poliittinen kanta, sillä täysin sitoutumattoman valinta Oulussa johtotehtäviin on käytännössä lähes mahdotonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukava että kulttuurin parissa työskentelee tuon alan koulutuksen saaneitakin. Lopputulos voi olla aivan toinen kuin taloustieteilijöillä jne. kovien alojen osaajilla.
Tulokset ei ole pelkästään numeroita vaan se mitä kokemuksia kaupunkilaiset saavat.
Tervetuloa vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä koulutus on mainittu? Hyvä tosiaankin, mikäli kulttuurialan ihminen myös koulutukseltaan. Onhan se nähty, mikä merkitys koulutuksella on (Huom! Luupin johtajaksi valittiin DI!)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhjäntoimittajien esimies. Maakuntauudistuksen lähetessä Oulussa pitäisi toden teolla keskittyä supistamaan rajusti kaupungin ylintä johtoa. Kallispalkkaisia johtajia emme tarvitse pilvin pimein, verorahat satsattakoon tekeviin käsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteista suurin osa järjetöntä roskaa, tällainen on meidän kansa tänä päivänä. Ihan turha kansa.
Onne Samu Forsblomille haastavassa työssä, tukijoukkojakin löytyy, luota siihen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä turha kansa maksaa Forsblomin palkan. Ja kommentistasi päätellen myös sinun. Tämä turha kansa on lopen kyllästynyt korkeaan verotukseen jolla näitä virkamies portaita elätetään. Kulttuuriin meillä Oulussa on jo ainakin kaksi johtajaa. Montakohan päällikköä lienee. Tämä on aivan hullua ja tällainen pitää lopettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä johtajia tarkoitat? Suomalaiset eivät ole kyllästyneitä verotukseen (paitsi kokoomuslaiset), jos sillä saadaan hyviä palveluja. Kulttuuri on yhtä tärkeää kuin mikä tahansa muu inhimillisen toiminnan ala. Ilman sitä, emme ole ihmisiä (m.o.t.).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja nämä korkeapalkkaiset virkamiesjohtajat ja -päälliköthän ne niitä palveluita tuottaa? Minä maksan veroja mieluummin sisällöstä kuin raskaan virkamieshallinnon palkkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

19.1.
Henkilöauto ja rekka kolaroivat Simon Maksniemessä – yksi henkilö loukkaantui
19.1.
Ulkomaat sopivat aseidenvientikiellosta Libyaan – Huippukokouksessa linjattiin myös, etteivät ulkopuoliset sotkeudu enää Libyan taisteluihin
19.1.
Rentous puuttuu OLS:n otteista – "Kestää aina aikansa, ennen kuin saamme rivejä kasattua"
19.1.
Varusmiesliitto on puolustusministeri Kaikkosen kanssa samaa mieltä: Kutsunnat pitäisi kohdistaa koko ikäluokkaan
19.1.
Aerobic-mestari Tuuli Matinsalolla riittää yhä kysyntää – fyysisestikin rankka Selviytyjät oli mieleenpainuva kokemus
19.1.
Aalto hyppäsi maailmancup-kauden parhaan sijoituksensa – Puolan Kubacki voitti kireän kärkikamppailun
19.1.
Lämpötila sahaa ensi viikollakin nollan molemmin puolin – maanantai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa myrskyää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta iltayöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

144 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Olette pahansuopia

Olen samaa mieltä. Moukilta puuttuu alkeellisimmatkin käytöstavat ja sivistys. Kateellisia riittää, jos joku on elänyt k... Lue lisää...
Sylva L

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image