Oulu

Salla rakensi Nissan-kaunokaistaan neljä vuotta omin käsin – Hifi & Tuning Show'ssa eli Hötsissä riittää erilaisia erikoisia autoja katsottaviksi

Mäntyharjulaisen Salla Jokivarren Nissan Skyline on sisustettu japanilaishenkisesti. KUVA: Pekka Peura
Oulu 7.9.2019 21:00
Antti Ervasti

Oulun Hifi & Tuning Show pidetään Ouluhallissa lauantaina ja sunnuntaina. Paikalla käy arviolta kaikkiaan 5 000 ihmistä.

On siinä Ouluhalli-raukalla kestämistä, kun järjetön jumpsutus täyttää hallin. Tuntuu, että maanjäristyksiä on joka puolella, ja rappaukset irtoilevat seinistä. Perinteinen Oulun Hifi & Tuning Show, tuttavallisemmin Hötsi on täyttänyt Ouluhallin lauantaiksi ja sunnuntaiksi.

Väkeä on paljon, mutta pääosissa tapahtumassa ovat toinen toistaan upeammat autot tai joidenkin autojen perässä jytyyttävät tehokkaat äänentoistolaitteet.

Yksi katseenvangitsijoista on hopeisena hohtava karamelli, jonka merkkiä ja mallia ei maallikko edes tunnista.

– Se on Nissan Skyline R34. Tällainen neliovinen on tosi harvinainen täällä Euroopassa. Tämäkin on tuotu Suomeen Japanista. Löysin sen Kajaanista, ja olen nyt neljä vuotta sitä rakennellut, kertoo ylpeä omistaja, Mäntyharjusta autoaan esittelemään tullut Salla Jokivarsi.

Hän kertoo tehneensä kaiken itse: suunnitellut värityksen, tehnyt hiilikuidusta sistuksen osat ja kaikki maalaukseen vaaditut pohjatyöt.

– Moottorihuoneessa on vielä tekemistä, sillä tehoa saisi olla lisää. Aion myös irrottaa alustan osat jossakin vaiheessa, että saisin ne maaliin. Sisälle pitää saada lisää hiilikuituverhoiluja ja enemmän väriä. Hifi-juttuja pitää vielä tuunata lisää. Suunnitelmia olisi vaikka kymmeneksi vuodeksi mutta rahaa ei välttämättä niin paljon, hän luettelee.

Autonsa äänentoistoon hän ei halua maata järisyttävää voimaa kuten monet muut tapahtumaan osallistuneet tuntuvat tekevän.

– Se on aivan oma taiteenlajinsa. Itse en ole laittanut yhtään subbaria. Hifiä tuunaan siten, että musiikki soi puhtaasti.

Innostuksen autonsa tuunaamiseen ja rakentamiseen Jokivarsi arvelee saaneensa jo lapsena Fast & Furious -elokuvien katselusta. Perheessä muut eivät harrasta autojen rakentelua.

– Japanilaiset autot ovat aina kiehtoneet minua, ja maan kulttuuri viehättää.

Makean näköinen on myös kullanvärisin elementein taiteiltu Vauxhall Viva vuodelta 1965. Seinäjokelainen Heli Vuolle kertoo, että hän löysi sen miehensä Markon kanssa vain vajaa vuosi sitten tallin perältä heidän kotinsa lähistöltä.

Seinäjokelainen Heli Vuolle ja hänen miehensä Markon kanssa yhdessä rakentama vuoden 1965 Vauxhall Viva. KUVA: Pekka Peura

– Teimme mieheni kanssa sen kahteen pekkaan. Olemme rakentaneet useamman auton yhdessä siltä tavalla. Ne tehdään aina vähän fiilispohjalta kukin. Tuon auton ruusukuvio tulee siitä, että olen aina ihaillut amerikkalaisissa autoissa sellaisia. Sitten löysin paikallisesta kangaskaupasta pienikukkaisen ruusukuvion, hän esittelee auton kankaalla somistettua kylkeä.

Erikoinen yksityiskohta on Vivan keulamaski, joka ei ole auton oma alkuperäinen vaan peräisin vanhasta Isuzu Belletistä.

– Meillä yhdistellään muissakin projekteissa osia eri autoista toisiinsa. Belletin nokka natsaa tähän niin hyvin, että sitä ei moni heti huomaakaan, Vuolle esittelee.

Hifi & Tuning Show'n tapahtumajärjestäjä Jarkko Korhonen arvioi, että viikonlopun aikana Ouluhallissa tulee käymään 5 000 ihmistä. Mistä moinen hirmuinen suosio johtuu?

– Tämä on niin rento ja mukava tapahtuma. Tässä yhdistyvät juhlat ja harrastaminen toisiinsa. Niin kuin näkyy, ihmiset ovat iloisia ja hyvällä tuulella. Autojen tuunauksesta on tullut jo melkein taidetta, niin hienoja parhaat täällä ovat. Mitään rajoituksia autojen tuunaamiselle ei ole, Korhonen luonnehtii.

Katso myös: Autoharrastajat kokoontuivat Ouluhallissa – katso, millaisia menopelejä tapahtumassa esiteltiin

 

Hifi & Tuning Show'sta tuli Hötsi

Oulun Ouluhallissa pidettävä Hifi & Tuning Show kerää näytille 140 erikoista ajoneuvoa.

Hifi & Tuning Show'ta on on järjestetty Oulussa vuodesta 2002.

Ensin tapahtumapaikka oli Nallikarin Nallisport.

Vuodesta 2004 lähtien sitä on järjestetty Ouluhallissa.

Tänä vuonna Hifi & Tuning Show voitti Pohjoisen parhaat tapahtumat -kilpailun yleisöäänestyksen Vuoden messutapahtumana.

Tapahtuma tunnetaan myös nimellä Hötsi, väännetty lyhenteestä HTS.

 

Tapahtuma jatkuu sunnuntaina kello 11–17.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Aivan mahtavaa Salla, Nissan Skyline on tuunaamattakin mahtava auto. Anna kateellisten ruikuttaa, ne on niitä joille riittää ajokiksi mopo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kateellisten puhetta ko ette parempaan pysty. Auto on upea.onnea hötsiin salla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole paikkakuntaa Seinäjokela, vaan Seinäjoki. Ei siis seinäjokelainen, vaan seinäjokinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Romuraudalle lisäarvoa tuunaamalla. Sateelle kuurohifiä ja volyymit kaakkoon kuulolaitteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt puhuttiin auto kaunokaisista. Yleensäkin siis autoista..
Iso ero mainitsemiisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro minulle harrastuksesi, niin minä kerron sinulle, että niistä yksi tai useampi on joutavaa.
Ihan helppoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Salla! Itse en jaksaisi hinkata jotain Nissania neljää vuotta. Mutta hiljaa hyvää tulee. Pitää kai paikkansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin kyllä! Kerrotaan että on laitettu neljä vuotta mutta itse autoa ei näytetä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun kaupastasi tietysti. Värinätoiminnolla varustettu vaihdekepin nuppi on nykyautoissa jo vakiovarusteena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:33
Kokoomus jättää välikysymyksen: "On päätetty menolisäyksistä, joille ei ole tulopuolella katetta"
17:26
Etiopian ME-nainen Genzebe Dibaba jää pois MM-Dohasta
17:18
Omakotitalo palaa Sodankylän Vuotsossa, palon sammutustyöt käynnissä
17:00
Aika on py­säh­ty­nyt, mutta voi myös ajaa kaiken ohi – Andreas Ala­ries­ton mökki uinuu ja ra­pis­tuu So­dan­ky­län Vuot­sos­sa Tilaajille
16:59
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
79
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
53
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
40
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
39
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
37
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
27
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image