Oulu

Sähkölaitteen vika aiheutti tulipalon ravintolassa Oulun Pak­ka­huo­neen­ka­dul­la – "Ravintolan henkilökunta toimi esi­mer­kil­li­ses­ti"

Tulipalo ei levinnyt sähkölaitteesta alkusammutuksen vuoksi. KUVA: Matias / Lukijan kuva
Oulu 23.5.2019 22:12
Heikki Uusitalo

Oulun Pakkahuoneenkadulla sijaitsevassa välimerellisessä ruokaravintolassa syttyi tulipalo torstaina illalla noin kello 21.20. 

Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Marko Hottinen kertoo, että palo syttyi sähkölaitteen teknisen vian vuoksi. 

Palo rajoittui sähköparilaan ravintola Olimpoksen henkilökunnan alkusammutuksen vuoksi. Työntekijät evakuoivat välittömästi asiakkaat pois tiloista. 

– Ravintolan henkilökunta toimi esimerkillisesti, Hottinen sanoo. 

Ravintola kärsi lieviä savuvahinkoja. Henkilövahinkoja ei tullut. 

Pelastuslaitos savutuuletti tilat ja varmisti, ettei palo levinnyt ilmanvaihtokanaviin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Vanhat laitteet ravintoloissa lisäävät palovaaraa. Palopäällystön miesten pitäisi ohjeistaa ravintola-alan yrittäjät uusimaan sähköiset laitteet määräajoin. Turha ottaa tarpeettomia riskejä, se näkyy kannattavuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika uusia laitteet nyt viimeistään. Varmasti kovassa käytössä eivätkä voi loputtomasti kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentit ovat tyypilliseen tapaan asiattomia ja asian vierestä. Kun luette jutun kiinnittäkää huomiota, että palamaan syttyi sähköparila.
Sillä ei ole mitään tekemistä sähköasennusten kanssa. Kyseessä on todennäköisesti pistorasiaan kytkettävä laite. Niin ravintolassa kuin kotona laitteet voivat kuumeta ja aiheuttaa tulipalon ylikuumenemisesta ja rasvoittumisesta. Jolloin rasva syttyy palamaan. Paikkahan mitä mainioin ruokapaikka,
ruoka on hyvää ja monipuolista. Henkilökunta on toiminut erinomaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

homman pitäisi olla selvän. Toinen asia on tietenkin se, että jotkut haluavat tahallaan kirjoittaa moskaa ja vihjailla olemattomia. Tässä tapauksessa palomestarin mukaan palo syttyi sähkölaitteen teknisen vian vuoksi. Sähköpaloja syttyy melko usein siellä sun täällä. Nyt palon sattuessa ravintolan henkilökunta toimi hyvin ja onneksi tapahtuma ei vaikuta suositun ja hyvän ravintolan toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monet keittiön sähkölaitteista ovat ns. kiinteällä asennuksella asennettu sähköverkkoon eli ei töpseleillä.
Niissä YLEENSÄ on ylikuumenemissuojat, vikavirtakytkimet ja suuremmissa keittiöissä vaikkapa kulhosekoittimessa ja viipaleleikkurissa
hätäkatkaisukytkimet.
mulla on kotona sähkövatkain, jonka johto yltää pistorasiasta tiskialtaaseen.
Tosi kätsää, ku voi vauhdissa puhdistaa vispilät juoksevan veden alla ja laittaa koneen likoaan altaaseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime vuosina olen törmännyt sähkötöitä tekeviin joilla ei ole minkäänlaista koulutusta sähkötöihin.
Törkeintä asiakkaankin kannalta oli kun huoneistoremontissa sähkötöitä teki henkilö jolla ei ollut oikeuksia tehdä sähkötöitä eikä edes käsitystä - sähkötöiden johtaja , nimestä.
Huippuna se että remonttitöiden valvojana oli kiinteistön isännöitsijä.
Sulake kuumenee ja palaa liikkakuormituksesta. Mutta nuo asentavat vain suuremman sulakkeen , kehuvat, sitten alkaakin johtimet ja ja muut liitokse kuumentua ja lopputuloksen tiedämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa oli kuitenkin kysymys sähkölaitteesta eli parilasta joka on jossain muualla tehty kuin siellä ravintolassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähköisten kodinkoneiden ja -laitteiden kanssa pitää olla varovainen. Laitteet kuumenevat, ne täytyy irrottaa pistokerasiasta välillä. Sähköasentajilta pitää kysyä neuvoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmm... no ei kunnossa olevat laitteet tai niiden liitäntäjohdot pitäisi kuumeta liikaa, ellei niitä selkeästi ylikuormiteta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Minulla on kokemuksia asiasta, jos nuotiossa on kaksi puuta vierekkäin ja sytytän toisen, siinä tuppaa syttymään myös viereinen puu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aikoinaan kun olutta ja lonkeroa meni enempi kuin kori tai kaksi illassa niin laitettiin baariin 3 kpl tuliteriä "kotimaisia" isoimpia jääpalakoneita mitä markkinoilta löytyi, ei menny kuin muutama kuukausi ja yksi niistä syttyi yön aikana tuleen, kun sitten tarkemmin tutkimme mistä ko. laitteet olivat peräisin ja revittiin "kotimaisen" kuulun kylmälaitetoimittajan tarran pois niin alta paljastu teksti "ferruzzi" tai jotain sinnepäin, aikoinaan kun jääpalalaitteet tulivat amerikoista, "scottsman" niin tiesi että ne olivat hyvin suunniteltu siten jotta kiinteä vesijohtoliitäntä sammuttti koko koneen jos ylikuumeni, mutta tässä italiassa tehdyssä koneessa ylikuumeneminen johti eristemateriaalin syttymiseen ja sitä myötä tulipaloon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Italian laatu on Italian laatu. Paljonkin sen kanssa tekemisiin joutuneena en ostaisi mitään italialaista. Tosin sen makaronin reiän porauksen ei niin tarkkaa tarvitse ollakaan, mutta kuitenkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No,kun testejä ylikuormien vuoksi nykyään ei tarvitse tehdä ns. kuormitustestiä,kun uusia laitteita,jotka toimivat sähköllä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

14:52
Ainutlaatuista kuvaa Titanicista ensimmäistä kertaa 14 vuoteen: Tältä näyttää loistoristeilijä, joka vajosi merenpohjaan yli vuosisata sitten
14:37
Allas Sea Poolin lykkääminen vuodella oli välttämätöntä – Töölö Urban: "Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen"
14:32
Venäjä laukaisi avaruuteen ihmistä muistuttavan Fedor-robotin, jonka on tarkoitus työskennellä Kansainvälisellä avaruusasemalla
14:15
Kaleva oikaisee
13:22
Kosovon parlamentti hajotettiin, uudet vaalit 45 päivän sisällä
13:22
RKP:n viesti budjettiriiheen: Koulutusrahoista ei saa tinkiä – Henrikssonin mukaan raharatkaisu on tehtävä heti syyskuussa
13:19
"Kaveriporukan videot näyttävät aika samoilta kuin ison viestintätoimiston tekemät" – OMVF:n tuomari Ville Pirinen kehuu musiikkivideoiden voivan Suomessa hyvin
99
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
78
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
53
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
37
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
25
WHO: Juomaveden mikromuovit vain pieni riski ihmiselle – asiassa kaivataan lisätutkimusta
25
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image