Oulu

Sähköisiä palveluja tulee käyttöön OYS:ssa – ajan­va­raus­muis­tu­tuk­set teks­ti­vies­ti­nä ja lomakkeet verkossa

Uusia järjestelmoä otetaan käyttöön OYS:ssa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 8.2.2018 14:04
Kaleva

Oulun yliopistollinen sairaala ottaa käyttöön sähköisen Omavointi-palvelun ja ajanvarausmuistutukset tekstiviestinä. 

Sähköisessä Omavointi-palvelussa asiakas voi täyttää hänelle määrätyt hoitoon liittyvät esitieto- ja seurantalomakkeet. Täytetyt lomakkeet siirtyvät automaattisesti sairaalan tietojärjestelmään osaksi potilaan hoitopolkua.

Palvelussa käytetään sähköistä tunnistautumista, joka edellyttää verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen käyttöä. Jos sähköisiä palveluita ei ole mahdollista käyttää, voi lomakkeet täyttää edelleen sairaalakäyntien yhteydessä.

Tällä hetkellä sähköinen Omavointi-palvelu on käytössä OYS:ssa reumapotilailla sekä selkä- ja kaularankapotilailla. Palvelu muistuttaa potilasta joko tekstiviestillä tai sähköpostilla ja pyytää kirjautumaan palveluun ja vastaamaan hänelle laadittuihin kysymyskokonaisuuksiin.

Joissakin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yksiköissä on otettu käyttöön myös tekstiviestipohjainen ajanvarausmuistutus. Muistutus lähetetään muutamaa päivää ennen sovittua vastaanottoaikaa. Tiedot sairaalaan tuloajasta ja paikasta löytyvät edelleen potilaalle postitetusta kutsukirjeestä.

Potilaiden on otettava huomioon, että tekstiviestimuistutukset voivat koskea OYS:n lisäksi Oulaskankaan aluesairaalaa tai Raahen sairaalan leikkausosastolle varattua aikaa.

Hoidon laatua voi seurata pian laaturekisteristä

Suomeen luodaan parhaillaan kansallista hoidon laadun ja vaikuttavuuden seurantaa. Kaikissa sairaanhoitopiireissä otetaan käyttöön yhtenäinen laaturekisterijärjestelmä. Tämä antaa kansalaisille hyvät edellytykset verrata eri sairaaloiden antamaa hoitoa ja sen laatua.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ylläpitänyt laaturekistereitä jo useita vuosia.

– Tällä hetkellä OYS:ssa on käytössä noin 20 eri erikoisalaa kattavaa laaturekisteriä ja uusia laaturekistereitä otetaan käyttöön vuosittain, erikoissuunnittelija Satu Malmqvist OYS:sta kertoo.

MAINOS

Kommentoi

Ensimmäiseksi tärkeimmät, ne turhien jonojen lyhentäjät.
1. Kiireettömien aikojen (hammas, päivystys) varaaminen sähköiseksi verkkoon. - Kaikki muut osaavat helpon, mutta terkkarit ei.
2. Peruuttamattomien, käyttämättömien aikojen kustannukset veloitettava paikalle saapumatta jääneeltä - esim. 100 € / kerta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehitysehdotuksena voisi esittää, että kantaan tulisi Oysin tulevista käynneistä vähän muutakin tietoa, kun pelkkä päivämäärä. Kellonaika olisi edistystä, paikka missä siihen aikaan pitäisi olla olisikin jo luksusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaadit liikoja, ylitöitä pukkaa pelkkä ajatus - varsinkin tuollaisesta luxuksesta. Paikka ja kellonaika - hui olkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:08
Tukholmasta Berliiniin matkalla ollut bussi suistui moottoritieltä Saksassa - useita loukkaantuneita
13:59
Miksei lentokoneessa ole alkolukkoa vaikka koulutakseissa on? – "Jos tällaisia ikäviä tapauksia alkaisi olla enemmän, se olisi varmaan yksi keskustelunaihe"
13:27
Päivärinta kertoo pistemenetyksen MM-sivuvaunuluokassa johtuneen kahden bensiinilaadun sekoittamisesta
13:16
Jari Sillanpäälle 10 kuukautta ehdollista vankeutta – "hovihankkijalle" eli pääsyytetylle neljän vuoden vankeus
13:05
Jari Sillanpää tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen
13:03
Japanin merivoimien alukset rantautuivat Helsinkiin näyttävästi - 87 000 hevosvoimaa
13:00
Sinisten Terho: Neljä viidestä ministeristä varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa - Soini panttaa yhä päätöstään
62
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
56
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
31
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
23
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
21
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"
21
Kupari kiidätti Kärpät lentoon
18
Pesis lyö yhä läpi maakunnissa kunnarin arvoisesti – helteinen kesä on hellinyt lyöjiä ja katsojia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Etelä-Karjalan maakuntaan. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Tuo auton jumalointi on vain sinun näkemyksesi autoista sinua enemmän ymmärtävistä. Neutraloidaanpa keskustelu siirtäm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image