Oulu

Ruutikankaan am­pu­maur­hei­lu­kes­kuk­ses­sa Limingassa kohoavat korkeat rengasvuoret – toi­mi­tus­joh­ta­jan mukaan kaikki renkaat tullaan käyttämään vallien rakentamiseen

Lukijan lähettämä video Limingan Ruutikankaan rengasvuorista.
Oulu 6.9.2019 15:30
Antti Karvonen

Kalevan lukija ihmettelee Ruutikankaan ampumaurheilukeskuksessa Limingassa kohoavia jättimäisiä rengaskasoja.

– Paljonhan siellä renkaita käytetään, toteaa Ruutikangas oy:n toimitusjohtaja Timo Haataja.

Renkaita tullaan käyttämään melu- ja suojavallien rakentamiseen. Yhteensä niitä tarvitaan keskuksen rakennustöissä noin 75 miljoonaa kiloa.

Renkaat eivät jää näkyville, vaan kaikki tullaan peittämään maalla, Haataja kertoo.

Valleissa rengasmurska tulee maakerroksen alle. Eri kerrokset erottaa tiivis kangas. Savipohjaisen maakerroksen päälle laitetaan nurmi.

Haataja korostaa, että kaikki rakennus- ja suunnitteluratkaisut Ruutikankaalla on tehty mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja yhteistyössä viranomaisten kanssa. Alueella syntyvä jäte, kuten lyijy ja hylsyt, kierrätetään.

– Kaikki on luvitettua AVI:n, ELY: tai Oulun kaupungin ympäristötoimen kautta. Joka ikinen kuorma joka alueelle tulee, on tiukasti kontrolloitu, ja raportteja tehdään säännöllisesti. Pääurakoitsijalla on myös velvoitteena vesinäytteiden ottaminen.

Maarakennusta tullaan tekemään Ruutikankaalla noin neljän vuoden ajan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mieluusti uskoisin otsikon takaisen hienouden kaikkineen, Mutta tämä öljyjyä sisältävä kumi on lienee ongelma, josta joku haluaa päästä eroon ja nyt on löytynyt jätteelle sijoitus paikka? Varmasti. kiitos jutun löytyypi taho, joka moisen ongelmajätteen torppaa? Pohjavesialueelle kasataan ongelma jätettä? Tokkiisa minä mittää tiiä, mutta osallistun keskusteluun. Kuvat puhuvat ongelmajätteen piilottamisesta? Valtavat rengasvuoret vielä murskaamatta ja saattaapi kokokumejaki jäädä valleihin seuraamuksineen. ANTEEKSI. Vastuusta vappaana vain mielipiteeni ilmaisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin, että mm. valituksia ei tullut yhtään silloin, kun valitusaika alkoi lupien saannin jälkeen. Ynpäristöihmiset otettiin mukaan jo alussa ja heillä oli kaikki tieto. Valleissa olevista renkaista ei erotu öljyä, eikä niistä ole mitään vaaraa kenellekään.

Kannattaa ottaa asioista selvää, ennen kuin alkaa kirjoittelemaan palstalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno keksintö laittaa sinne taulujen taakse kumia, niin hutikutit pomppaapi takaisin, ja kun ne käyttää sitten uuvestaan, niin säästyy kutiaineita ja luonto pelastuu ekolokisella tavalla. Täytyy olla varovainen, jotta hutikutit ei liikaa kuumenna kumikasoja, jotta ei synny kytöpalo eikä pääse kumin myrkkyaineita hengitykseen. Ylijäämäkumista voi valmistaa vaikka mitä ja kaupata intialaisille ja avrikkalaisille, niin maailman väestö ei räjähä ja maapallokin voi pelastua sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinomainen tekninen ratkaisu kaikin puolin. Mutta paljonko lyödään vetoa, että ennen renkaiden piilotusta valleihin paikalta kohoaa ilkivallan seurauksena sysimusta savu? Hyvienkin asioiden näkyvä uutisointi saa älykääpiöt liikkeelle, valitettavasti. Olisin toivonut rengaskasojen kuvien ja käyttötarkoituksen julkaisemista vasta urheilukeskuksen valmistumisen jälkeen. No, olenkin pessimisti, joten se siitä. Jää nähtäväksi, kuinka käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ja parin vuoden päästä huomataan että nuo renkaathan ovatkin ongelmajätettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Renkaita on käytetty iät ja ajat valleissa ampumaradalla. Rengas on kaiken lisäksi tavara mistä ei vuosien saatossa irtoa jäämiä ympäristöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä ja halpa loppusijoituspaikka rengasromulle. Miettikää nyt vähän jos teillä on aivot älkääkä aina vinkuko joka asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:41
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
22:07
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
22:01
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
21:53
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
20:37
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä
20:14
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
19:18
Koronaviruksen tartuntariskin takia nuohoustakin suositellaan lykättäväksi, jos se ei ole välttämätöntä
96
SDP nosti hurjasti kannatustaan ja on nyt Suomen suosituin puolue, kertoo Alman kysely – Perussuomalaiset menetti suosiotaan ja putosi kärkipaikalta
58
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
37
Koronakuolemia tuli neljä lisää, menehtyneiden kokonaismäärä on Suomessa nyt 17 – Oulussa kaksi potilasta pääsi sairaalasta
33
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
21
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
19
Kysyimme, leviääkö korona Oysin yhteispäivystyksessä – "Hyvin meille uskaltaa tulla"
18
Hallituksen tuoreet linjaukset: Länsirajan liikennettä kiristetään, koulujen etäopetus jatkuu toukokuun puoliväliin saakka

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on ohut lumipeite.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

31.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image