Oulu

Ruutikankaan am­pu­maur­hei­lu­kes­kuk­ses­sa Limingassa kohoavat korkeat rengasvuoret – toi­mi­tus­joh­ta­jan mukaan kaikki renkaat tullaan käyttämään vallien rakentamiseen

Lukijan lähettämä video Limingan Ruutikankaan rengasvuorista.
Oulu 6.9.2019 15:30
Antti Karvonen

Kalevan lukija ihmettelee Ruutikankaan ampumaurheilukeskuksessa Limingassa kohoavia jättimäisiä rengaskasoja.

– Paljonhan siellä renkaita käytetään, toteaa Ruutikangas oy:n toimitusjohtaja Timo Haataja.

Renkaita tullaan käyttämään melu- ja suojavallien rakentamiseen. Yhteensä niitä tarvitaan keskuksen rakennustöissä noin 75 miljoonaa kiloa.

Renkaat eivät jää näkyville, vaan kaikki tullaan peittämään maalla, Haataja kertoo.

Valleissa rengasmurska tulee maakerroksen alle. Eri kerrokset erottaa tiivis kangas. Savipohjaisen maakerroksen päälle laitetaan nurmi.

Haataja korostaa, että kaikki rakennus- ja suunnitteluratkaisut Ruutikankaalla on tehty mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja yhteistyössä viranomaisten kanssa. Alueella syntyvä jäte, kuten lyijy ja hylsyt, kierrätetään.

– Kaikki on luvitettua AVI:n, ELY: tai Oulun kaupungin ympäristötoimen kautta. Joka ikinen kuorma joka alueelle tulee, on tiukasti kontrolloitu, ja raportteja tehdään säännöllisesti. Pääurakoitsijalla on myös velvoitteena vesinäytteiden ottaminen.

Maarakennusta tullaan tekemään Ruutikankaalla noin neljän vuoden ajan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mieluusti uskoisin otsikon takaisen hienouden kaikkineen, Mutta tämä öljyjyä sisältävä kumi on lienee ongelma, josta joku haluaa päästä eroon ja nyt on löytynyt jätteelle sijoitus paikka? Varmasti. kiitos jutun löytyypi taho, joka moisen ongelmajätteen torppaa? Pohjavesialueelle kasataan ongelma jätettä? Tokkiisa minä mittää tiiä, mutta osallistun keskusteluun. Kuvat puhuvat ongelmajätteen piilottamisesta? Valtavat rengasvuoret vielä murskaamatta ja saattaapi kokokumejaki jäädä valleihin seuraamuksineen. ANTEEKSI. Vastuusta vappaana vain mielipiteeni ilmaisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin, että mm. valituksia ei tullut yhtään silloin, kun valitusaika alkoi lupien saannin jälkeen. Ynpäristöihmiset otettiin mukaan jo alussa ja heillä oli kaikki tieto. Valleissa olevista renkaista ei erotu öljyä, eikä niistä ole mitään vaaraa kenellekään.

Kannattaa ottaa asioista selvää, ennen kuin alkaa kirjoittelemaan palstalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno keksintö laittaa sinne taulujen taakse kumia, niin hutikutit pomppaapi takaisin, ja kun ne käyttää sitten uuvestaan, niin säästyy kutiaineita ja luonto pelastuu ekolokisella tavalla. Täytyy olla varovainen, jotta hutikutit ei liikaa kuumenna kumikasoja, jotta ei synny kytöpalo eikä pääse kumin myrkkyaineita hengitykseen. Ylijäämäkumista voi valmistaa vaikka mitä ja kaupata intialaisille ja avrikkalaisille, niin maailman väestö ei räjähä ja maapallokin voi pelastua sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinomainen tekninen ratkaisu kaikin puolin. Mutta paljonko lyödään vetoa, että ennen renkaiden piilotusta valleihin paikalta kohoaa ilkivallan seurauksena sysimusta savu? Hyvienkin asioiden näkyvä uutisointi saa älykääpiöt liikkeelle, valitettavasti. Olisin toivonut rengaskasojen kuvien ja käyttötarkoituksen julkaisemista vasta urheilukeskuksen valmistumisen jälkeen. No, olenkin pessimisti, joten se siitä. Jää nähtäväksi, kuinka käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ja parin vuoden päästä huomataan että nuo renkaathan ovatkin ongelmajätettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Renkaita on käytetty iät ja ajat valleissa ampumaradalla. Rengas on kaiken lisäksi tavara mistä ei vuosien saatossa irtoa jäämiä ympäristöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä ja halpa loppusijoituspaikka rengasromulle. Miettikää nyt vähän jos teillä on aivot älkääkä aina vinkuko joka asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:46
Arvio: Kaikki saavat kimaltaa tavallaan – hienovaraisesti Louna-Tuuli Luukka kiteyttää muunsukupuolisten ja transihmisten tarinat seikkailuhenkisiksi dinosaurusfaabeleiksi
12:23
Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"
12:17
Pororikas Johan Aslak Labba ei ymmärrä "nuorten kiihkoa" eikä "lukeneiden riitelyä" saamelaisten sorrosta: "Asuntolassahan oli herrojen oltavat" Tilaajille
12:02
Hirvi putosi jäihin Kuhmon Nuolijärvellä – eläin pääsi pälkähästä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle
11:47
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa reaaliaikaisen seurannan antibioottien kulutukseen – ”Toivomme, että se olisi valtakunnallinen hanke"
11:25
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
11:21
Rivitalossa kärynneet tekstiilit aiheuttivat hälytyksen Kemissä
52
Oulun kaupunki jakaa 2000 lamppua pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
43
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
40
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
40
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
23
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
22
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
18
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image