Oulu

Ruusut valtasivat Pak­ka­huo­neen­ka­dun

KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 25.8.2013 18:38
Satu Niskanen

Oulun keskustassa Pakkahuoneenkatu on täyttynyt tuhansista erivärisistä ruusuista. Kyseessä on taiteilija Kaisa Salmen taideteos, joka koottiin sunnuntaina noin sadan talkoolaisen voimin.

Teokseen tarvittiin 34 000 ruusupensasta, eli kymmenen rekkakuormallista. Ensimmäiset vapaaehtoiset saapuivat paikalle aamuyhdeksältä. Sunnuntaina iltapäivällä Kaisa Salmi oli iloinen, sillä teoksen kokoaminen sujui tehokkaasti.

”On mielettömän kivaa tehdä tätä ihmisten kanssa. Ruusu on niin kaunis kukka, että siitä tulee hyvä mieli”, Salmi totesi.

Teoksen keskellä on polkuja ja tyhjiä alueita, joihin saa tulla vaikka piknikille.

Ruusuteos levittäytyy Pakkahuoneenkadulle Rantakadulta Kirkkokadulle. Aleksanterinkatu ja Torikatu jäävät vapaiksi. Lisäksi teos levittäytyy Kirkkokadulle Rotuaarin jatkoksi.

Ruusuteoksen avajaisia vietetään maanantaina kello 18. Teosta vartioidaan, sillä ruusut jaetaan yleisölle vasta 1.9.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (70)

Kitisijöille kommenttina, että "tärkeämpiä" rahareikiä on aina, on ollut aikojen alusta asti ja tulee aina olemaankin. Jos aina miettisi vain vähäosaisia, ei koskaan voisi tehdä mitään kivaa ja kaunista. Epäilenpä, että itsekin käytätte "ylimääräisiä" rahojanne kahvipullaan, koiranruokaan ja leffassa käyntiin, vaikka maailma on täynnä ihmisiä jotka tarvisivat sitä rahaa enemmän?

Ihanaa, että joskus käytetään pieni osa rahoista meidän ihan tuikitavallisten kaupunkilaisten ilahduttamiseen. Hyvää työtä kaupungilta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KUKA TÄMÄN MAKSOI? Meijän Oulun korkea veroprosenttiko?
100 000 ruusua.
Mää sanon RUMAN SANAN näitten taiteilijoitten kanssa.
Tässä on muitakin rahareikiä kuin jonku taiteilijan ruusut.
Tälläkin rahalla olis hyvää tehty vähäosaisille/vanhuksille/lapsille.

Oulupa joo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerätään iso porukka ja haetaan kaikki kynnelle kykenevät vanhukset laitoksista ruusuja ihailemaan! Pistit paremmaksi oikialla asialla. Sitten vielä voisi tarjota kaupungin puolesta kunnon ruoat päivän päätteeksi. Siinä nyt ei menis montakaan tuntia ku aattelee miten huonoon kuntoon he ovat päässeet kuntouttamatta ja hoitamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten ok, mutta juuri tuo kuvan alue eli torikatu-rotuaari väli, on tehty liian ahtaaksi. Vois käydä yön aika leventämässä reunoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi että harmittaa kun ei älytä olla valittamatta, hienot oli ruusut ja elekää aina ettikö niitä negatiivisia puolia joka asiasta. Täällä ollaan kerran ja siitä kannattaa nauttia eikä valittaa. Se valittaminen kuluttaa oikiasti...mukavaa syksyä ja mieltä piristi ruusut :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olise niin ihanaa kun sai papparaisenki repeämään henkseleistään ku pyöräilin vierestä ohi kun oli kuulemma väärä paikka ajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin kommentit todistavat kuinka kipeästi Oulu tarvitsee lisää vastaavia taideteoksia, jotka tulevat tavallisten kaupunkilaisten ulottuville. Suomalaiset kaupungit ovat säälittävän steriilejä. Itse toivoisin asuvani henkisesti vetreämmässä Oulussa, jossa kaupunkitilaa voi käyttää yhtälailla yrityselämän ja kultuurin hyväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän jälkeen jakakaa ruusut vanhainkotien ja hoitokotien ikkunoille ilahdutamaan siellä olevia asukkaita !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö olisi parempi, jos vanhainkotien ja hoitokotien asukkaat tuotaisiin tuonne paikan päälle ilahtumaan ruusuista? Saisivat siinä samalla raitista ilmaa ja mukavaa vaihtelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä yleisimmät teemat näillä kommenttipalstoilla aivan riippumatta siitä, mikä on kommentoinnin aihe: "Miksi tässä kaupungissa ei koskaan järjestetä jotain tempausta, josta olisi iloa kaikille, eikä se maksaisi mitään?" tai "Millähän rahalla tuollaisiakin on järjestetty, kun on parkkipaikat varattu, ja tuokin raha ja vaiva olisi voitu käyttää siihen ja tuohon, ja kaikin puolin muutenkin turhaa ja rumaa...?" Joitain on vain mahdoton miellyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma,kunhan saisvat olla rauhassa loppuun saakka,eikä revittäs niitä öiseen aikaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän nuo ruusut ollut edes minkään näköisiä. Aivan turhaa touhua. Ja kyllä Kirkkokadulla oli parkkipaikoilla ruusut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ruusut on saatu lahjoituksena, ja työt tehty talkoilla, tämä taideteos ei ole keneltäkään pois, lopettakaa ainainen kitinä ja narina. kaikesta ei oo pakko tykätä, mutta ei sitä tarvii isoon ääneen huudella. kiva kun joku viitsii tehdä jotain poikkeavaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt meni ruusut oikeeseen käyttöön.
Jos nuo ruusut ois sateenkaari vouhotusta niin ei täällä valitettais että kuka maksaa vaan
kiiteltäis kovasti rahan menoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mikähän teille narisijoille kelepaa,aina sama laulu :kuka maksaa....sama sille ku on jottain laitettu niin eikö vois ees joskus olla tyytyväinen ja nauttia näkemästään!!! Menkää kattomaan elekääkä täällä narisko !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (70)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yön kuluessa Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image