Oulu

Ruusut katosivat alta aikayksikön - katso kuvia

Ruusujen hakijoita Pakkahuoneenkadulla sunnuntaiaamuna. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 1.9.2013 12:09
Kaleva

Taiteilija Kaisa Salmen ruusuteos huipentui sunnuntaina ruusujen jakamiseen oululaisille kello kymmenen aikaan aamulla.

Kukkaloisto houkutteli paikalle paljon halukkaita ja puoli yhteentoista mennessä kukat olivat käytännössä kadonneet katukuvasta.

Kaleva.fi:n lukijoiden mukaan tosin jotkut ottivat varaslähdön ruusujen keräämiseen.

Poliisin mukaan tilanne sujui kuitenkin ilman väkivaltaa; ruusujen sodalta vältyttiin. Salmen mukaan oululaiset käyttäytyivät rauhallisesti ja huomaavaisesti aiempiin ruusujenjakotilaisuuksiin verrattuna.

Ruusuja sai hakea maksutta. Tapahtumassa ei ollut vuorojärjestelmää. Salmen mukaan ruusujen jakaminen oli tärkeä osa taideteosta.

Ruusuteos koristi Oulun keskustaa viikon ajan ja se houkutteli paikalle paljon kansalaisia ihailemaan ja valokuvaamaan kukkamerta. Myös Kaleva.fi:n lukijat innostuivat kuvaamaan ruusupaljoutta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (213)

Ruusu kuihtuu, napsikaa hyvät pois, laittakaa kuivumaan niin jää edes joku muisto taistosta :) Juttelin yhden henkilön kanssa joka on touhunnut juuri näiden ruusujen kanssa, ei voinut muuta ku päivitellä, meillä yhdessä alkoi käydä sääliksi niitä ruusuja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruusut menivät suurimmaksi osaksi ruusuvarkaille. Suurin osa kuvien ihmisistä kantaa useampaa kuin yhtä ruusupuskaa. Voi siis sanoa, että kuvien ihmiset liittyvät tapaukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin sitä hullu on että luulee saavansa ilmaiseksi,mutta eipä ollut tarpeeksi ahne.Sinnehän olisi pitänyt mennä aamulla jo kapakkojen sulkemisen jälkeen silloinhan ne jo lähtivät niitä keräämään.Mitähän seuraavaksi saa ilmaiseksi,jos laittais vaikka pottua kasvamaan muutaman hehtaarin ja lupais syksyllä että saa ilmaiseksi potut jos itte kuokitte ne maasta,oliskohan kuokkijoita?pistäkääpäs kysely mielipidepalstalle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi meitä marisijoita, oli aihe tai asia, mikä tahansa, niin valittajia ja toisten teilaajia riittää! Katsoin juuri netti Kalevan 38 kpl kuvasarjan ruusujen hakijoista, niin eipä niitä paljon parjattuja tuulipukuja näkynyt, ennemminkin nahkarotseja ja muuta muodikasta vaatetusta ja ikäjakauma oli vauvasta vaariin, oli maahanmuuttajia, turisteja ja paikallisia ja haku näytti sujuvan rauhallisesti, kuten itse taiteilijakin totesi ja voi niitä hymyjä ja onnellisia ilmeitä, tulin itsekin iloiseksi katsellessani kuvat! Eli happamia ovat pihlajan marjat, sanoi kettu, sopinee hyvin näihinkin tapahtuman mollaajiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En hakenut, sillä tiedän että ne ei sovellu tänne. Tyydyn omiin lukuisiin ruusuihini jotka kukoistavat v vyöhykkeellä. Suojaaminen on työlästä ja tressaavaa ja siltikään ei onnistu. Puutarhan hoidosta pitää nauttia muistakaa se:) mutta mikäli onnistutte talvettamaan, olis kiva saada kuvia, pala Huiskulaa on pelastettu vaikkakin kyllä se Huiskula kukoistaa edelleen. Mukavaa alkanutta syksyä ja hoitakaa puutarhaanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä niillä vanhentuneilla ruusuilla oikein tekkee kyllä suomalaisten ahneus näkyi, viikon puistossa lojuneet

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan se surullista katsoa lasteni pettyneitä ilmeitä ja ihmetystä kun ennen kymmentä jo oli roudattu ruusut pois. Poikani oli oikein varustautunut hauskalla naamarilla, hatulla ja laseilla kauan odotettuun ruusujen hakuun ja lopputulos oli itku kun ruusut, vastoin ohjeita, oli viety ennen kymmentä pois. Että pitääkin ihmisten pilata kaikki hyvä itsekkyydellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minut on kasvatettu niin että mitään ei saa varastaa,Ei tullut mieleenkään että lähtisin ruusuja hakemaan. Eikö ilmoituksissa lukenut että ruusut luovutetaan sunnuntaina, käsitin että on ihmisiä jotka sitten antavat ruusuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä oululainen ahne, turhaan haukkuvat herrojen optioita, käyttäytyvät ite samalla lailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tästä nyt vielä jaksetaan kohista, ohje oli täysin selkeä ja yksinkertainen: "Ihmiset voivat ottaa yhden ruusujuurakon tai enintään yhden valkoisen muovisen säkin, jossa on noin 4-6 ruusujuurakkoa jo valmiina. Ruusuja ei saa kuitenkaan leikata."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän oli järjestäjillekin helpotus, että porukka vei kokonaisia säkkejä yksittäisten ruusujen sijaan. Jäi vähemmän siivottavaa heille. Meitä ainakin yksi järjestäjistä kehoittikin ottamaan koko säkin mukaan yhden sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on ennenkin jaettu ruusuja. Puheradiosta kuulin Heikki Kahilan kertovan itse, että erään oululaisen vaatetusliikkeen ovella jaetaan ruusuja naisille sinä ja sinä päivänä.

Tilanne oli riistäytynyt käsistä paikalle rynnistäneen naislauman määrän vuoksi, eikä Heikki Kahila, suosikki televisiopersoona, kyennyt illalla enää kutsuttuna vieraana illalliselle ravintolaan. Hän oli niin pois tolaltaan. Me naiset, me naiset, aiheutamme hämminkiä juostessamme kauneuden perään.

Kommentti on myös juttutuvassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun jotain saa ilmaiseksi.Tulee ahneus ottaa,niin,että ei ajatella jääkö toiselle mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hauskoja(ko?) me ihmiset, on surkuhupaisen huvittavaa lukea noita kateellisen katkeria ja kitkerän kyynisiä kommentteja!! Onko todella ylivoimaista olla positiivinen ja iloita niiden monien puolesta, jotka hakivat ja saivat haluamansa ruusut sen sijaan, että kaadetaan kaikki omat kaunat ja loka heidän niskaansa ja mollataan (tuulipukukansa, ahne, röyhkeä jne) kaikki kanssaeläjät, siis me oululaiset!! Itse autoin vanhaa rollaattorimummoa ruusunhaussa ja annoin ilman jääneelle kauniin ruusupuskan kädestäni! Eikö juuri nämä kommentit mielipidepalstalla osoita teidän toisia mollaavan olevan itse sellaisia, sanoohan vanha viisauskin, että joka toista haukkuu on itse! Hyvää ruusuntuoksuista syksyä kaikille ja kaunis kiitos taiteilijalle tästä lumoavasta teoksesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruusut oli loppuneet klo 9 jälkeen,Lehdessä oli,että aletaan jakamaan klo 10.Yksi ruusu yhdelle.
Joku oli vielä varannutkin niitä,ettei toinen ota.

Eilettäin jäi paljon pettyneitä ihmisä rotuaarille.
Osalla ruusuja oli pyörässä,etu ja takaoassa täynä.

Vielä pyörän sarvissa.Muutamassa autossa oli takapenkit täynä.
Olisi varmaan riittänyt aika monelle,jos olisi annettu ruusu/ asias.

Hyvä,että joku on saanut ruusuja niin paljon kuin halunnut ottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei

Jos joku tuleekin toisiin aatoksiin ettei halua alkaa talvettamaan hakemiaan Huiskulan ruusuja, voisin haluta, sitä oranssia, ja oikean punaista ja ihan kiva olisi jos sais vielä sitä ns ruusunpunaistakin. Älä heitä menemään voin hakea vaikka kotoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensi vuonna taideteos lihansyöjäkasveilla toteutettuna, niin kuvaa paremmin oululaista mentaliteettia. Oletettavasti nekin varastettaisiin jo ensimmäisenä näyttelypäivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (213)

Uutisvirta

12:00
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
11:39
Aholle hirmutehot Carolinan kotivoitossa, viiden tehopisteen ilta oululaisen NHL-uran ensimmäinen – Myös Donskoi tehtailemassa ennätyspisteet jo kauden puolivälissä
11:00
Vanhat kuvat: Itsenäisyyspäivänä Oulussa seurattiin oman varuskunnan paraatia ja villiinnyttiin Leipätehtaan rock-konsertissa
9:00
Essee: Saan lapsen – mutta minulla ei ole oikeutta kehottaa muita tekemään samoin Tilaajille
9:00
Politiikan supersunnuntai on käynnissä – Sdp valitsee pääministeriehdokkaan ja Rinne kertoo hallitustunnustelujen tulokset
8:58
Autoilija törmäsi omakotitalon seinään Raahen keskustassa – kuljettaja pakeni paikalta
8:00
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
40
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
32
Politiikan supersunnuntai on käynnissä – Sdp valitsee pääministeriehdokkaan ja Rinne kertoo hallitustunnustelujen tulokset
30
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
28
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla
9
Palkkatuen kuntalisä työnantajien tietoisuuteen Lukijalta
9
HIFK kuritti taas Kärppiä – Rybarin ulosajo ja Leskisen HIFK-debyytti kuumensivat tunteita Raksilassa, yleisö pilkkalauloi ex-kärpälle
8
IS: Sixten Korkman ja Maria Romantschuk menivät naimisiin – häävalssi tansittiin Linnan juhlissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

236 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

kyllä parasta joulumusiikkia on köyhän ulina. T: Mersu-mies Lue lisää...
Philos

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image