Oulu

Rotuaarilla pidetään tu­ki­mie­le­no­soi­tus tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­den oikeuksien puolesta

Turvapaikanhakijoiden oikeuksien puolesta järjestetään mielenosoituksia ympäri Suomea lauantaina. Arkistokuva. KUVA: Petri Hakkarainen
Oulu 9.3.2017 10:00
Kaleva

Rotuaarilla järjestetään lauantaina 11. maaliskuuta tukimielenosoitus turvapaikanhakijoiden oikeuksien puolesta.

Oulun tapahtumalla ilmaistaan tukea Helsingin Right To Live - Oikeus elää -mielenosoitukselle.

Mielenosoituksissa vaaditaan inhimillistä ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa turvapaikkapolitiikkaa. Rotuaarin mielenilmaus alkaa kello 11.

Joukko turvapaikanhakijoita on osoittanut mieltään Helsingin keskustassa jo kuukauden ajan.

Helsingin Right to Live - Oikeus elää mielenosoitusta järjestävät turvapaikanhakijat vaativat muun muassa turvapaikanhakijoiden oikeusturvan takaamista, Maahanmuuttoviraston maalinjausten tarkistamista, virheellisten turvapaikkapäätösten uudelleenkäsittelyä ja pakkopalautusten pysäyttämistä.

Oulun tapahtumassa luetaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Puheita pitävät turvapaikanhakijat itse sekä poliittisten ryhmien edustajat. Ohjelma tarkentuu ennen tapahtumaa.

Tukimielenosoituksia järjestetään lisäksi ainakin Karjaalla, Jyväskylässä, Turussa, Hangossa, Vääksyssä ja Lahdessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

Montaa Irakilaista itkevänä kuunnelleena tiedän mistä suru ja murhe tulevat. Ikävästä, kaipuusta ja huolesta lähimmäisiä kohtaan jotka eivät olisi välttämättä selvinneet matkasta. Joka päivä pitää pelätä onko se oma auto vai mahdollisesti sukulaisen joka räjähtää. Maa on täynnä sissisotaa. Viranomaisten päätöksia lukeneena tiedän myös sanoa että he etsivät porsaanreikiä jotta voisivat ummistaa silmänsä tapahtuvalta. Itsekin olen huolissani ja tiedän että joka joukkoon mahtuu välistävetäjiä, niin täällä kuin sielläkin. On totta että sopeuttaminen on hankalaa ja on totta että osa tarvitsee sosiaalitukia selvitäkseen. Papereiden käsittelyaikana tuo tuki on ollut noin 300 euroa kuukaudessa, ja katto pään päälle karasmin tyyppisissä olosuhteissa, esimerkiksi homeisessa koulussa jossa ei enää saa pitää koulutoimintaa. Ei siis ole kyse mistään elintasohyysäämisestä. Mutta esimerkkinä joka pohjautuu yhteen monista tositarinoista: pystytkö elämään itsesi kanssa kun katsot suoraan ihmistä silmiin, tietäen että vaimonsa on hakattu/raiskattu häntä etsittäessä, tietäen että hänen on juostava kodistansa välittömästipiiloon pysyäkseen hengissä ja sanomaan että en halua auttaa sua, tyykkään elää helppoa ja huoletonta elämää. Sota jatkuu eikä loppua näy, sama ihminen on syntynyt sodan keskelle ja elänyt siinä elämänsä 30 vuotiaaksi asti. Minä en pysty, vaikka olen huolissani. Eikö ole tolkun ihmisen toimintaa osallistua ja järjestää asioita eikä tyytyä vain keskustelemaan verkossa. Sama koskee vanhuksien ja syrjäytyneiden hoitamista. Moni huutelee, mutta harva toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on jo pidemmän aikaa ollut vallalla viranomaisvastainen mieliala. Viranomaisia syytetään muun muassa mielivallasta ja siitä, ettei ihmiset esim. saa päätöksiä lain säätämässä ajassa (Kela). nyt on kuitenkin löytynyt yksi viranomainen, joka täällä kommentoijien mielestä on aina oikeassa, ja sehän on tietysti Migrin työntekijä, joka on tehnyt kielteisen turvapaikkapäätöksen. Myönteisen päätöksen tehdessään hän on luonnollisesti ollut väärässä. Tajutonta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä on taas vauhdissa trollikommentaattorit, jotka eivät tunne yhtään turvapaikanhakijaa henkilökohtaisesti eikä jaksa lukea yhtään kielteistä turvapaikkapäätöstä läpi. Suuri viisaus loistaa heidän teksteistään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se saattaisi muuttaa omaa asennetta, jos tuntisi vaikka yhdenkin. Nykyään juuri sellaiset ihmiset, jotka eivät ole missään tekemisissä turvapaikanhakijoiden kanssa esittävät suurinta asiantuntijaa heidän tilanteessaan. Uskottavuus on siten täysi nolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä turvapaikan hakijat luulevat tuntevansa Suomen lain paremmin kuin Suomen viranomaiset. Tietenkin nämä Suomalaiset "Kukkahatut" ovat heitä opastaneet, mutta laki on selvä kun kielteinen päätös on tullut silloin pitää tulla lähtökin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi vajoaa joka päivä aina vaan alemmas ja alemmas. Syynä eu, ja Suomen piittaamaton johto. Alas vajotaan, kunnes eu, hajoaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piittaamaton Suomen hallitus rakastaa sekasortoa ja kaaosta, ja rikollisuutta. Ehdotan täyspäisiä Seuraavaan Suomen hallitukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukahan se päättää turvapaikka päätöksistä,mieltään osoittavat pakolaiset ja suvakit vaiko Suomen viranomaiset ????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näitä palauteta. Tämän maan tyhmät piittaamattomat johtajat haluaa rikollisuutta ja kaaosta. Ketään eivät palauta, Suomi ja koko eurooppa on kaatopaikka.! Suomi on rapakuntoinen maa, tyhmien johtajiemme takia.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täälä tarvitaan kohta omille vanhuksille ja vammaisille turvapaikkoja,on meinaan semmonen tahti tuolla säästöpuolella.Hoitetaan ensin omat ja sitte katellaan toisten hoitoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkin on ihan järjetöntä normaali ihmisen ymmärtää ! Eli kuka tahansa tulee ilman viisumeita, passia ym. asiapapereita maahamme ei tarvitse, kuin anoa rahaa, niin sitä annetaan vaikka on maassa laittomasti! Irak ei ole kivikaudella. Googlatkaa vaikka. On suoria reittilentoja jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sittenhän sinne on kiva lähetä lomailemaan pidemmäksikin aikaa kun tukirumba on saatu jalalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottakaa koteihinne asumaan jos haluatte heidät tänne. Ottakaa myös vastuu mitä haluatte!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa-a, enpähän oikein keksi, mikä Suomen turvapaikka-asioissa olisi epäinhimillistä. Valistakaapa tietämätöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

17:17
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
50
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
43
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
35
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
33
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
30
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
29
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image