Oulu

Rotuaari jatkuu Heinäpään suuntaan korttelin ver­ran – Uu­den kä­ve­ly­ka­tuo­suu­den on määrä valmistua ensi vuoden syksyllä

Oulun kuuluisa kävelykatualue Rotuaari laajenee Heinäpäähän päin, kun Kirkkokadun Albertinkadun ja Saaristonkadun välinen osuus muutetaan lämmitettäväksi kävelykaduksi. Rotuaari, Kirkkokatu, Oulun keskusta, kaupunkimiljöö. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 26.3.2019 18:36
Antti Ervasti

Kirkkokatu välillä Albertinkatu–Saaristonkatu muuttuu ensi vuonna kävelykaduksi, mikä tarkoittaa Rotuaarin laajenemista korttelin verran etelän suuntaan. Kävelykatuna osuudesta tulee samalla tavoin lämmitettävä kuin Rotuaarista nykyään.

Rotuaari tulee näin jatkumaan paraikaa tapahtumapuistoksi rakennettavaan Mannerheiminpuistoon saakka. Nykyisenlainen yhtenäinen kävelykatualue ei laajentunut Rotuaari tule olemaan, sillä sekä Saaristonkatu että Albertinkatu säilyvät ajoratoina nykyisellään.

Kirkkokadun jatkaminen kävelykaduksi liittyy neljä vuotta sitten aloitettuun suunnitelmaan Heinäpään kunnallistekniikan parantamisesta. Suunnitelma kattoi Kirkkokadun Saaristonkadulta pitkälle Puistokadulle saakka.

– Kun suunnitelma oli melkein valmis, kiinteistöt esittivät tämän yhden korttelivälin muuttamista sulassa pidettäväksi. Samassa yhteydessä päätettiin muuttaa osuus kävelykaduksi, kertoo kaupungininsinööri Tapio Siikaluoma.

Katutyöt Rotuaarin jatkamiseksi on määrä aloittaa ensi vuoden keväällä. Kadun pintaan tulee samanlainen sulana ympäri vuoden pysyvä kivipäällyste kuin Rotuaarilla on nyt.

– Isoin remontti on kunnallisverkoston peruskorjaus, jossa uusitaan kaikki seinästä seinään. Itse sulatusjärjestelmän tekeminen on pintatyötä eli ei sinänsä kovin iso osa remonttia, Siikaluoma kertoo.

Remonttityöt vievät koko kesän 2020 ja vaikuttavat liikenteeseen. Tehtävänä on toinenkin kortteliosuus Puistokadun suuntaan. Valmiina uuden kävelykadun pitäisi olla kaupunkilaisten tassuteltavana syksyllä 2020.

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta asetti tiistaina katusuunnitelman Kirkkokadulla välillä Albertinkatu–Saaristonkatu julkisesti nähtäville 14 päivän ajaksi.

Lisäksi lautakunta hyväksyi sopimuksen korttelin sulanapitojärjestelmän suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta kaikkien kuuden kiinteistöyhtiön kanssa.

Rotuaarin laajennus ei ehdi Mannerheiminpuiston remontin valmistumiseen. Puiston muutostyöt alkoivat viime syksynä ja jatkuvat ensi elokuuhun, jolloin pitäisi olla valmista.

27.3. kello 10.05: Täsmennetty uutisen kohtaa Saaristonkadun ja Albertinkadun osalta: kadut ovat ajoratoja, eivät autoteitä kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (110)

Ettei nyt yritettäisi vauhdittaa ylihintaisen Marskin tornin myyntiä kun kämpät meinaa jäädä käteen🥶👋🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei katetta. Onhan tuo nähty että niistä tulee nuorison ja päihteiden käyttäjien olohuoneita. Sitten ihmetellään mikä mättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on tosi hyvä turistien kannalta. Pääsevät ihailemaan "vuokrataan liiketilaa" kylttejä vielä yhden pätkän lisää. Tuohon kun pamahtaa vuoden remontti, niin saa Laukkumaailma, skeittiliike, R-kioski ja Halonen pakata tavarat kasaan.

Tässä toinen visainen kysymys lukijoille. Muistatteko sellaista vuotta, ettei keskustassa olisi revitty katuja auki, tai ollut helvetinmoinen rakennusryske?

Ymmärrän kyllä jos Matinheikki on hyvää pataa rakennusfirmojen kanssa entisestä työtaustastaan johtuen, mutta autioitunut Rotuaari on hyvä mittari siitä miten homma on toiminut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voisi osuvammin sanoa. Harmi ettei Matinheikki ole ollut kaupan alalla. Ei tyhjenisi koko Rotuaari. Voihan se olla että haetaan lupaa tornitalolle tuohon jo kerran purettavaksi aiotun nykyisen poliisiaseman tilalle. Sääliksi käy liikkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä ei taas ole mitään järkeä, mutta ihan sama, kun ei keskustassa ole mitään liikkeitä missä haluaisin edes asioida. Ruokapaikkoja, kuntosaleja ja lääkäriasemia. Ideaparkissa ja Zeppeliinissä helppo asioida, pääsee autolla lähelle ilmaiseksi ja paremmat kaupat. Eikä tarvi kävellä kilometritokulla pitkin poikin rotuaaria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laittakaan nyt se saaristokatukin kiinni niin voi kiertää vielä pidemmän matkan jos haluaa vaikka siihen kirkkokadun ärrälle mennä autolla.
Ai niin, ilmasto pelastuu :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdyskuntajohtaja on rakentelusta todennut että se on sama mitä tapahtuu kunhan tapahtuu. Silloin oli asemanseudusta kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin Uudenkadun (auton mentävät) montut paikataan?
Siinä sitä olisi ihan alkuun kunnon töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki myös ottaa haltuunsa torinrannan hotellitontin koska sinne ei rakennettukaan kun rahat loppu rakentajalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai vaikka Matinkeikki kävi Helsingissä asti neuvottelemassa (Iltasanomien haastattelu viimekesältä) ja kertoi sitten ettei ole tavannut hotellin rakentajia pitkään aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun keskustassa ei ole mitään viihtyisää eikä kävelykadun jatkaminenkaan viihtyisyyttä tuo. Täysin epäonnistunutta suunnittelua. Ulkomaalaiset ystäväni tulivat kyläilemään Lontoosta eräänä päivänä. Juna oli Oulussa aamuyöllä ja he ihmettelivät missä ovat TAKSIT? Ei ainuttakaan taksia meinannut löytyä, jolla olisi päässyt jatkamaan vieraassa kaupungissa matkaansa !!!!! Olivat nähneet pelkkää hiljaisuutta ja autiot kadut. Soittivat sitten ja kysyivät ovatko he oikeassa kylässä vai jäivätkö junan kyydistä pois väärällä pysäkillä....?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulta on useasti turistit kysyneet Rotuaarila sen lavan seuduilla kartta kädessä että missä on kaupungin keskusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tämän koko komeuden hinta lappu on? Ja rahoitus tulee mistä? Minusta on alkanut tuntumaan, että Oulussa on jokin tekninen toimiala, joka ei tunne sanoja raha, kustannus ja vastuu. En ymmärrä miksi tälläisiä hankkeita ei juuri nyt karsita kun kaupunki velkaantuu niin kovaa, että ei näy loppua. Itse en vastuullisena edes kehtaisi esittää ko ehdotusta juuri nyt. Tämän saman sikariportaan toimista vieläkin tekee kipeää Ympäristötalo. Tämä kaikki hiljaisuudessa valmistettiin ja sovittiin kun yleinen keskustelu oli kallioparkissa. Kelpaa sinne omaan pikku vallanlinnakkeeseen nyt pikkukengissä sipsutella kun autopaikatkin piti rakennuksen alle louhia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täsmälleen samaa mieltä. Tuntuu, että koulutuksesta, sosiaalitoimesta ja terveydenhuollosta ja säästetään mitä voidaan ja lyhytnäköisesti vähän ylikin, mutta annas olla kun kaupungin tekninen puoli pääsee hommiin. Ei huolta rahasta tai kaupunkilaisten arkihyvinvoinnista. Rahaa tuntuu jostakin löytyvän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa ne tekis jonku hyvän dealin. Saataisiin vaikka Ferrareita Nallikariin💅🏿

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (110)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image