Oulu

Rivitalon läm­pö­kes­kuk­ses­ta vuoti useita satoja litroja öljyä Limingassa – Öljyä valui rakenteisiin ja mahdollisesti maahan

Oulu 15.4.2019 10:18 | Päivitetty 15.4.2019 14:35
Heidi Peltonen, Greta Virranniemi

Rivitaloyhtiön lämpökeskuksesta vuoti useita satoja litroja öljyä maanantaina Limingassa. Pelastuslaitoksen mukaan öljyä on valunut jonkun verran rakenteisiin ja ehkä jonkun verran maahan.

Torjuntatyöt jatkuvat, mutta tilanne on hallinnassa, pelastuslaitokselta kerrotaan hieman kahden jälkeen maanantaina. Vuodon syytä tutkitaan edelleen.

Pelastuslaitoksen mukaan näyttää siltä, että vuodosta ei ole vaaraa ympäristölle. Tutkinta siirtyy Limingan kunnan ja kiinteistöosakeyhtiön vastuulle.

Vuoto ei ole pohjavesialueella. 

Pelastuslaitos sai hälytyksen Teerentielle kello 7.48. Paikalle oli hälytetty yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä.

Uutista päivitetty 15.4. kello 14.35.

MAINOS

Kommentoi

Mikä kuristus ? Missä ? Mikä MUOVINEN putkiliitos ? Ongelma on se , että ilma ei enää pääse täytettäessä tasaantumaan sekä huohottimen ETTÄ täyttöputken kautta ! Jo kauan sitten autojen pumppu latasi 560 l / min , joka nykyään ollee paljon suurempi . Kyllä pitää huohotinhatun olla tosi avoinna täyteen virtaukseen . Uusien Cam-Lock-liittimien tultua käyttöön saa valtavan paineen säiliöön helposti . -PS. Jos ilmoittaa järkevän max. paineen 0.2 bar , öljyä ei tankata pisaraakaan !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsopa vaikka Motoplast säiliöiden asennusohjetta. Kuristus on siellä säiliön sisällä täyttöputken alapäässä. Muovinen putkiliitos löytyy sieltä saman putken yläpäästä. Hyvin yleinen säiliö. Ilma kyllä ehtii pois tieltä, mutta kuristuksen takia täyttöputkilinjan paine käy korkeaksi täytön aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko käyty säiliö täyttämässä ja puskettu täydellä paineella. Säiliön puolella täyttöölinjan kuristus paikallaan ja muovinen putkiliitos antanut periksi. Täysin älyvapaa viritys kun huohotusputki kuitenkin on halkaisijaltaan yhtä iso kuin täyttöputki, millään pumpun tuotolla ei painetta säiliöön saa aikaiseksi, ilma ehtii joutuisammin pois tieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

57
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
47
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
37
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
11
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
9
Annika Saarikko ei lähde ehdolle keskustan puheenjohtajaksi – "Halusin kertoa ratkaisustani nopeasti, jotta muut voivat rauhassa valmistautua syyskuuhun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Kun on valmis tekemään paljon töitä ja jaksaa pyrkiä elämässä eteenpäin, niin jossain vaiheessa todennäköisesti päätyy k... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image