Oulu

Rivitalon läm­pö­kes­kuk­ses­ta vuoti useita satoja litroja öljyä Limingassa – Öljyä valui rakenteisiin ja mahdollisesti maahan

Oulu 15.4.2019 10:18 | Päivitetty 15.4.2019 14:35
Heidi Peltonen, Greta Virranniemi

Rivitaloyhtiön lämpökeskuksesta vuoti useita satoja litroja öljyä maanantaina Limingassa. Pelastuslaitoksen mukaan öljyä on valunut jonkun verran rakenteisiin ja ehkä jonkun verran maahan.

Torjuntatyöt jatkuvat, mutta tilanne on hallinnassa, pelastuslaitokselta kerrotaan hieman kahden jälkeen maanantaina. Vuodon syytä tutkitaan edelleen.

Pelastuslaitoksen mukaan näyttää siltä, että vuodosta ei ole vaaraa ympäristölle. Tutkinta siirtyy Limingan kunnan ja kiinteistöosakeyhtiön vastuulle.

Vuoto ei ole pohjavesialueella. 

Pelastuslaitos sai hälytyksen Teerentielle kello 7.48. Paikalle oli hälytetty yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä.

Uutista päivitetty 15.4. kello 14.35.

MAINOS

Kommentoi

Mikä kuristus ? Missä ? Mikä MUOVINEN putkiliitos ? Ongelma on se , että ilma ei enää pääse täytettäessä tasaantumaan sekä huohottimen ETTÄ täyttöputken kautta ! Jo kauan sitten autojen pumppu latasi 560 l / min , joka nykyään ollee paljon suurempi . Kyllä pitää huohotinhatun olla tosi avoinna täyteen virtaukseen . Uusien Cam-Lock-liittimien tultua käyttöön saa valtavan paineen säiliöön helposti . -PS. Jos ilmoittaa järkevän max. paineen 0.2 bar , öljyä ei tankata pisaraakaan !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsopa vaikka Motoplast säiliöiden asennusohjetta. Kuristus on siellä säiliön sisällä täyttöputken alapäässä. Muovinen putkiliitos löytyy sieltä saman putken yläpäästä. Hyvin yleinen säiliö. Ilma kyllä ehtii pois tieltä, mutta kuristuksen takia täyttöputkilinjan paine käy korkeaksi täytön aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko käyty säiliö täyttämässä ja puskettu täydellä paineella. Säiliön puolella täyttöölinjan kuristus paikallaan ja muovinen putkiliitos antanut periksi. Täysin älyvapaa viritys kun huohotusputki kuitenkin on halkaisijaltaan yhtä iso kuin täyttöputki, millään pumpun tuotolla ei painetta säiliöön saa aikaiseksi, ilma ehtii joutuisammin pois tieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
54
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
53
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
31
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image