Oulu

Risteyksien peltipoliisit alkavat räpsiä kuvia, punaisia päin ajaminen on oululaisten "perisynti"

peltipoliisi, nopeusvalvonta, valvontakamera, kameravalvonta KUVA: Tapio Maikkola
Oulu 25.8.2016 11:42 | Päivitetty 25.8.2016 12:17
Anna Leinonen

Oulun vilkkaisiin risteyksiin asennetut valvontakamerat alkavat ottaa kuvia perjantaista 26. elokuuta alkaen. Ensimmäiset kamerat on asennettu Oulunsuuntien ja Kajaanintien risteyksen sekä Kainuuntien ja Ratakadun risteykseen eli eteläisen alikulun tuntumaan.

Tietöiden yhteydessä kameroita asennetaan lisää. Niitä on tulossa kaikkiaan viisi tai kuusi eri puolille kaupunkia.

Ylikomisario Marko Törmänen Oulun poliisilaitokselta kertoo, että kameroita on tarkoitus laittaa kaupungin sisääntuloväylille.

– Limingantulli, Tuira, miljoonamonttu, Törmänen luettelee.

Miljoonamonttu on Kuusamontien ja Tulliväylän risteys Laanilassa.

Valvontakameroiden paikoissa on huomioitu liikennemäärät ja onnettomuusriskit. Useimmissa paikoissa on myös paljon kevyttä liikennettä.

Uudet kamerat on tarkoitus asentaa loppuvuoden aikana. Aikataulu riippuu myös Oulun kaupungista.

– Kaupungin vastuulla on rakentaa kameroiden infra, tolpat ja johdot, Törmänen sanoo.

Myös ylinopeudet kuvataan

Kameroilla halutaan kitkeä erityisesti päin punaisia ajaminen. Poliisin mukaan se on oululaisten "perisynti", sillä tilastollisesti Oulussa ajetaan enemmän päin punaisia kuin muissa vastaavan kokoisissa kaupungeissa.

Risteyksiin asennetut kamerat huomioivat myös auton ylinopeuden. Vastaavia kameroita on Oulussa jo Kuusamontiellä, kahdessa Jäälin risteyksissä.

Valvontakameroiden kuvat käsitellään keskitetysti Helsingin liikenneturvallisuuskeskuksessa. Lievissä ylinopeuksissa, joista tulee rikesakko, sakko voidaan lähettää auton omistajalle suoraan kotiin. Isommissa ylinopeuksissa sekä päin punaisia ajettaessa tulee sakko, joka haetaan poliisilaitokselta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (155)

Ja miksikähän... yksinkertaisesti hitaat.kökkö liikenne valot. Paljonkohan turhaa bensaa palaa näiden vuoksi. Parempi kun niitä ei ole, surkean pieni paikkakunta, osataan ajaa ilmankin. Ja jotka eivät, voivat luopua autosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kuin kaikki muukin, myös tätä asiaa ohjaa ainoastaan raha ja markkinamekanismi. Kaikki on kohtuullista, järkevää, tarpeellista, yleisesti hyödyllsistä yms. niin kauan kuin raha kiertää. Nyt aletaan olla siinä pisteessä, että aletaan keräämään rahaa ihmisten ärtymyksellä ja turhautumisella, joka edelleen ruokkii sakkojen tulovirtaa. Tämä on vähän niin kuin armeijan sulkeisharjoittelua: ne joka kykenevät parhaiten omaksumaan orjamentaliteetin ja olemaan käyttämättä omia aivojaan menestyvät, ne taas jotka sattuvat olemaan sen verran älykkäitä, että hahmottavat koko järjestelmän turhautuvat ja masentuvat. Hyvin tyypillistä kansakunnalle, joka on jo todella kauan sitten lakannut pitämästä yhtä pokkuroi ainoastaan herrojen suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perään ajot kasvaa,kun huomataan nämä mahtavat rahankeruulaitteet, vedetään liinat kiinni ja sitten rysähtää ja taas liikenne ruuhkautuu,mutta siinähän tienaavat vakuutusyhtiötkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sakkorangaistus on liian matala kun ajetaan punaisia päin. Onko kaikki sitten värisokeita ja piittaamattomia liikennesääntöihin Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen sitä mieltä että kielletään autolla ajaminen kokonaan. Myös ulkonaliikkumiskieltoa ainakin muutama päivä per viikko olisi syytä pohtia esimerkiksi lainsäätäjien keskuudessa. Elämä on niin vaarallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tällä saadaan säästettyä mahdollisia risteyskolareita, niin eiköhän tässä kaikki hyödy. Ei tarvitse tollojen takia syntyneessä kolariruuhkassa jonotella. Eihän sitä makkarissakaan punaisia päin ajella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs laillisuuspuoli, kun laki määrää että poliisin on livenä nähtävä punaisia päin ajo jotta sakot voi tulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valon vaihtuessa keltaiseksi kolmen metrin päässä pysähtymis viivasta, niin tulee painettua kaasua jarrun sijaan. Ei pysähdy tuolla matkaa ja joku kuitenkin törmää sitten perään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta tämä on hyvä homma laittaa kameroita kuvaamaan ylinopeuksia ja punaisa päin ajavia. Olenkin ihmetellyt, että miksi tätä ei ole aikaisemmin tehty kun muualla ja jopa Suomessa systeemi on ollut käytössä jo vuosikaudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisille pitäisi oikeasti saada oikeudellinen valoja ettei poliisivaltio pääse aivan räjähtämään käsiin. Nythän poliisi ei yritä muuta kuin rahastaa. Kaikki irtoavat resurssit on kohdennettu sakkojen kirjoittamiseen ja valtion kassan täyttämiseen. Kysynpähän vain että mitä Poliisi teki kun tein rikosilmoituksen 1500 € varkaudesta? Ei yhtään mitään. Netissä piti tehdä rikosilmoitus kun muuten se ei kelvannut ja eivät edes perään soittaneet. Automaatin lähettämä kirje tuli rikosilmoituksen vastaanotosta mutta ei itse Poliisin työ kelvannut poliisille. Eipä tietenkään kun se oli niitä kameroiden kuvia tuijottamassa. Kuka vahtii ja sakottaa poliisia tekemättömistä töistä? Poliisille pitää laittaa kamera valvomaan sitä tekeekö poliisi oikeita rikosten selvittämisiä. Joka kerta kun se jättää rikoksen selvittämättä tutkiva poliisi, hänen esimiehensä, poliisipäällikkö ja poliisiylijohtajalle pitää antaa sakko. Kameran kuvaa voidaan pitää riittävän todisteena. Täydellinen kameravalvonta poliisin toimille ja ulkopuoline sakottaja poliisin tekemättömille töille. Eiköhän se oikeakin poliisin työ rupea maistumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ko. kamerat ja poliisin kyttämenttaliteetti sekä pakkoryöstäminen poliisin toimesta on perseestä! Jalkautukaa kansan pariin kävelemään sieltä peltikuoren piilosta, mutta ette taida uskaltaa...

Valvonta ok, mutta pakkorahastus on vastoin kansalaisoikeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi ei sentään kukaan ehdota taas kameroita pohjantielle taajamiin ne kuuluu jos ei uskalla ajaa satasta voi pysyä kotona tai mennä linjaautolla taikka taksilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voishan niitä kameroita laittaa Pohjantiellekkin. Olen sitä mieltä vaikka uskallan ajaa satasta ja paljon kovempaakin mutta kun se satanen ei näytä riittävän monellekkaan kyseisellä tiellä. Ongelmana tässä onkin ne muuttuvat nopeusrajoitukset kun se kamera ei ymmärrä vahtaa itsestään sitä rajaa missä räpsähtää kuva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa poliisissa olla jo hätä saada hieman tulostaan paremmaksi ettei ketään laiteta pois. Vartioita kyllä tarvittaisi Siwoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että kaupungille tulee rahaa kun ei osata liikennesääntöjä. Kaupunkihan ne kustantaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

talvella kai pitää "varalta" hidastaa ennen liittymää. Ei miun renkailla kovin nopiaa pysähdytä, vaikka lailliset ovatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakkohan se on laitella peltipurkkeja risteyksiin,Mikä olisikaan säälittävämpää,kuin poliisi,joka kerjäää tienpäällä rahaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (155)

Uutisvirta

13:35
Tallinnaan nousee iso kokous- ja konserttikeskus – laivayhtiö Tallink mukana suurprojektissa
13:33
Kuusi suojelijaa estää hakkuita Hietasaaressa – mielenosoittajat sitoivat itsensä metsäkoneisiin
13:31
Suomalaiset oppaat eivät pääse vierailemaan Teneriffan eristyshotellissa – hotelli vastaa asiakkaidensa ruokailusta
13:27
Poliisi: Pohjoispohjanmaalaisen tilan hätäteurastuksessa ei tehty rikosta – myöskään eläinlääkäristä tehty kantelu ei aiheuttanut seuraamuksia
13:09
Hurja tilanne Oulujärvellä: Jää petti alta ja traktori vajosi järven pohjaan
12:58
Veljensä sorakuopalle ampunut hovioikeudessa: ”Purskahdin hysteeriseen itkuun” Tilaajille
12:47
Jokinen ja Karvinen takaisin kokoonpanossa, Annusen paluu venyy ­– Manner kasasi uuden kakkosketjun HPK-peliin: ”Uskon, että tuossa on nyt oikea koostumus”
40
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
28
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
20
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
19
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
17
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
9
VR poisti koronavirusepäilyn vuoksi junavaunuja käytöstä – "Varotoimenpiteenä on tehty ylimääräinen tehosiivous"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image