Oulu

Riihi-säätiö ei saanut valituslupaa KKO:lta

Toivo J. Kanninen (oik.) oikeudenkäynnissä asianajajansa Pekka Harjun kanssa tiistaina. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 28.11.2013 9:56
Susanna Kemppainen

Korkein oikeus ei ole myöntänyt valituslupaa oululaista Riihi-säätiötä koskevaan tuomioon.

Helsingin hovioikeus päätti lokakuussa 2012 erottaa Riihi-säätiön hallituksen. Se kumosi Helsingin käräjäoikeuden kesällä 2010 antaman päätöksen, jolla säätiö päätettiin lakkauttaa kokonaan.

Riihi-säätiön hallituksen jäsenet hakivat korkeimmalta oikeudelta valituslupaa hovioikeuden ratkaisuun. KKO toteaa tänään antamassaan ratkaisussa, että valituslupa voidaan myöntää jos siihen on erityistä aihetta asiassa tapahtuneen sellaisen oikeudenkäyntivirheen tai muun virheen takia, minkä perusteella ratkaisu olisi poistettava tai purettava.

KKO on päättänyt, että se ei myönnä hallituksen jäsenille valituslupaa asiassa. Näin ollen hovioikeuden ratkaisu jää lainvoimaiseksi ja Riihi-säätiön hallituksen jäsenet erotetaan.

Hovioikeus totesi, että hallitus on toiminut 1990-luvun loppupuolelta asti jatkuvasti lain ja säätiön sääntöjen vastaisesti. Se määräsi asianajaja Lauri Ylipukin toimimaan säätiön uskottuna miehenä.

Tutkinut säätiötä ennenkin

KKO on tutkinut Riihi-säätiötä koskevaa asiaa aiemminkin. Se tuomitsi toukokuussa 2012 säätiön hallituksen entisen puheenjohtajan Toivo J. Kannisen kahdeksi vuodeksi kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen 12 törkeästä avustuspetoksesta ja 17 törkeästä kavalluksesta.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara haki Kanniselta noin 3,6 miljoonan euron edestä vahingonkorvauksia. Korkein oikeus palautti vahingonkorvausasian Oulun käräjäoikeuteen uudelleen käsiteltäväksi. Se aloitti urakan tiistaina.

Lue lisää 29.11.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Tämä rikos tulee tavattoman kalliiksi myös meille tavallisille veronmaksajille. Siksi onkin tärkeää, että oikeus toteutuu, eikä minkäänlainen hyväveli-ratkaisu vaaranna kansalaisten luottamusta oikeuslaitokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se tulee meille kalliiksi? Ne rahat menee lakimiehille ja muille asiassa työskenneillelle eikä siis mitenkään hukkaan vaan ihan lihaa ja verta oleville ihmisille ja heidän perheilleen. sieltä taas kulutuksen mukana kiertoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
45
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image