Oulu

Riekin talo heräsi henkiin

Yli satavuotiaan Riekin talon alakertaan on avattu kulttuurihenkinen kahvila Cafe Rooster. Rakennus tunnetaan myös Santaholman talona myöhemmän omistajan mukaan. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 30.12.2013 6:02 | Päivitetty 30.12.2013 9:30
Markku Rättilä

Vuosikausia ruususen unta keskeisellä paikalla Torikadun ja Saaristonkadun kulmassa nukkunut Riekin talo on kirjaimellisesti herännyt taas henkiin.

Santaholman talonakin tunnetun suojellun rakennuksen alakertaan on avattu kulttuurihenkinen kahvila-ravintola ja yläkertaan valmistuu toimistotiloja tammikuun loppuun mennessä. Niihin sijoittuu arkkitehtitoimisto ja tietotekniikkayritys.

Historiallinen talo on remontoitu vanhaa kunnioittaen. Sisätilat ovat nykyajan vaatimukset täyttävät, ulkopuoli on pysynyt täysin entisellään.

Alakertaan joulukuun puolivälissä avatussa kahvilassa töitä paiskitaan jo täysillä, Muhokselta kotoisin oleva ravintoloitsija Tomi Kukkonen kertoo.

Hän pyörittää paikkaa yhdessä siskonsa Tanja Kukkosen kanssa. Kahvilan englanninkielinen nimi Rooster (suomeksi kukko) on johdannainen yrittäjien omasta sukunimestä.

Lue lisää 30.12.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Siisti kahvila, tsemppiä rohkeille ja nuorille yrittäjille! Tätä onkin kaivattu Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parit testikerrat takana, peruskahvia, surkeaa cappucinoa väärillä säädöillä olevan koneen kautta ja väärin tehtynä. Peruspullaa ja perussämpylää, "excotic"lisä hinnoissa kuten asiaan kuuluu.
Eli, peruskahvila peruskaupunkilaisille, ei mitään mikä erottuisi edukseen muttei mitään mikä tavallista tallaajaa ihmeemmin sylettäisi.
Kommentoin kokemuksellani, pelkästään maidon vaahdotusta olen opiskellut 40 tuntia, vasta sitten sen kouluttajan mielestä osasimme, lontoossa 15 h porukka joka tuli ympäri eurooppaa huippubaristan oppiin.Olen kiertänyt kahviloita täällä ja tuolla, nähnyt työni vuoksi satoja erilaisia kahvila-alan yrityksiä, pitkin eurooppaa.
Istanbulissa katukahvilan yrittäjä joutuisi lopettamaan toimintansa kahdessa viikossa jos toiminta olisi kuten meillä, toisaalta sama yrittäjä olisi varakas ja vöyreä henkilö jos toisi laatunsa ja palvelunsa tänne.
Ei millään pahalla, todellakaan. On vain joskus ankeaa todeta että kaikki tarjoavat samaa höttöä ja hapatusta, varustettuna neuvostoliittolaisen maitokaupan palveluilmeillä ja eleillä. Meille se menee läpi ja ylistyssanoja viljellään vasemmalle ja oikealle.
Vanhan vinkki kahvilabisnekseen aikoville ja alalla olijoille ; erottukaa ja keksikää jotain omaa, varmistatte sen että pärjäätte alkuinnostuksen laannuttua, ala ei ole helppo ja kahvilatoimiala on vaikeuksissa joka puolella maata, omaa syytään suurilta osin, vaikkakin syyttävä sormi osoittaa itselläni myös laitetoimittajiin joilta näyttää puuttuvan osaaminen tai viitseliäisyys erikoiskahvilaitteiden käyttö koulutukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkeaa haukkua puskista. Tylytetään yrittäjää, mutta ei itse uskalleta yrittää. Näitä "ammattilaisia" on nähty, jotka mielikuvituksessaan tietävät mitä asiakkaille täytyy tarjota, kunhan on halvat hinnat ja "parempi" palvelu. JepJep.
Mistäköhän johtuu, että Roosterissa saa etsiä istumapaikkaa, mutta sulla ei liene kahvilaa ollenkaan??
Kävin tänään testaamassa ja virtiini oli tyylikäs persoonallisine tuotteineen ja kahvi tuli juuri toiveeni mukaan valmistettuna pöytään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos asiantuntevasta kommentista.
Oikeassa olet muuten. Monessa kahvilaksi itseään kutsuvassa paikassa se pääosa eli kahvi on hirveää...monesti huoltamoilta saa paremmat maut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt on kulttuuriväkikin saanut oman loossinsa.Ei tartte tavallisten tollojen kanssa kahaviansa ryystää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on piilomainontaa.Jos joku sanoo jotain havaittua puutetta olevan,niin sitä ei julkaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kun asiakkaat tajuaisivat olla jäämättä kälättämään siihen suoraan portaiden eteen pois lähtiessään. Ovestahan tullaan suoraan risteykseen, ja nyt kun kahvila on aloittanut toimintansa, on siinä aina ihmislauma tientukkeena juoruamassa, ja tietenkään ei voida ottaa huomioon ollenkaan muuta liikennettä, eikä heistä tahdo ohi päästä kuin astumalla ajoradan puolelle... Muuten kyllä hyvä juttu että taloon tuli toimintaa, koska näin ollen se säästyy. Toivotaan vaan ettei sitä pilattu liialla remontoimisella "nykyajan vaatimuksineen" ja tehty hometaloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä,kun on ihmislauma siinä portaiden edessä.Jalkakäytävä on tuon talon kohdalta täysin hoitamaton ja liukas.Ei hiekanjyvää.Muutenkin pitää alue kiertää kadun puolelta jos meinaa pystyssä pysyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan että remontoijat ovat tällä kertaa lukeneet läksynsä! De Gamlas Hem kuulemma pilattiin asiantuntemattomalla remontilla ja sata vuotta hyvin voinut rakennus saatiin homehtumaan.Nyt uusi remontti syö lisää rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea ravintolalle ja kiitos rakennuksen pelastamisesta! Vähitellen Ouluunkin herätellään henkiin hienoja vanhoja rakennuksia ja vielä mieluisampi yllätys oli kiva kahvilakin. Tuetaan parhaamme mukaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On mukavaa kun Oulussakin säästetään edes muutama vanha rakennus johon on saatu näin laadukas kahvi ja ruoka paikka. Tunnelmalliseen ympäristöön. Kävin syömässä ja olin ikihyviksi yllättynyt .Tsemppiä Kukkoset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sais purkaa rakennuksen ja uutta tilalle. Tuollaisen rakennuksen energiakulut on varmaan kymmenkertaiset uuteen verrattuna. Tai sen vois siirtää vaikka Nallikariin siellähän on sitä synkkää metsää kinsitä varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin kyllä mieluiten nähnyt Martat näissä tiloissa toimijana. Missä on se Odd Fellows, joka sai rakennuksen itselleen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseeni Riekin talossa harjoitettiin sitä niin kutsuttua "etsivää nuorisotoimintaa", ennenkuin se nukahti kahden vuoden uneen. Roosters nimisillä baareilla on muuten tainnut olla puolen vuoden historia tässä kylässä. Ennen eivät ole palaneet. Lyön vetoa että palaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

20:51
Mayn vaihtoehto kaatuneelle brexit-sopimukselle oli pelkkää hienosäätöä – brittipääministeri ei halua pidentää neuvotteluaikaa ja eikä toista kansanäänestystä
19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
18:01
Utajärven ja Taivalkosken paloasemille saadaan uudet pelastusveneet tällä viikolla – vanhat myydään huutokaupassa
17:13
Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve noin 400 henkilöä
16:56
Ennuste: Suomelle 2,15 mitalia Tokion olympiakisoista
190
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
28
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
25
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan
22
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image