Oulu

Rebekka Naatus: Kirjoittaisin edelleen samalla tavalla

Lähetystyöaiheisella kirjoituksellaan kohun herättänyt oululainen Rebekka Naatus kirjoittaisi edelleen samalla tavalla, vaikka sai osakseen paljon rajua palautetta Oulun hiippakunnan piispasta Samuel Salmesta lähtien. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 13.3.2013 20:03
Antti Ervasti

Lähetystyöaiheisella kirjoituksellaan kohun herättänyt oululainen Rebekka Naatus kirjoittaisi edelleen samalla tavalla, vaikka sai osakseen paljon rajua palautetta Oulun hiippakunnan piispasta Samuel Salmesta lähtien.

”Nyt voisi olla korkeampi kynnys kirjoittaa, koska olen saanut niin paljon tunnepitoista palautetta. Silti kirjoittaisin sen edelleen. Ajatukseni ja näkökulmani asiasta eivät ole muuttuneet - siitäkään huolimatta, että kävin tutustumassa Suomen lähetysseuraan, ja se oli oikein mukava vierailu”, Naatus sanoi keskiviikkona Oulun nuorten naisten kristillisen yhdistyksen järjestämässä keskusteluillassa.

Teemasta naisen rooli kirkossa sanankäyttäjänä hänen kanssaan keskusteli toinen oululainen kohukirjoittaja, kirkon ykseyttä kolumnissaan kyseenalaistanut Tuiran seurakunnan pastori Päivi Jussila.

Lue lisää 14.03.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Pitäiskö alkaa tekemään jotain muuta kuin kirjoittamaan, niinkuin jotain tuottavaa asiansa eteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rebekka Naatus menee halpaan: Kirkon työn arvostelijoita kyllä riittää. Jos vain löytää omasta mielestään epäkohdan kirkon toiminnasta, saa heti runsaan ja jostain syystä vahingon iloisen joukon taakseen. Ei siis vaadi rohkeutta olla enemmistön puolella.

Kirkko ei ole enemmistön mielipide. Jeesuksen opetuksen mukaan todellinen kirkko koostuu maan hiljaisista, jotka toimivat epäitsekkäästi, itsestään ääntä pitämättä, niin kotimaassa kuin lähetys.

Rebecca Naatusko sopii näiden hiljaisten edustaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rebekka Naatus on näkemyksissään johdonmukainen ja taustalleen uskollinen. Hänen näkemyksensä lähetystyöstä on täsmälleen se, mitä vanhoillislestadiolaiset saarnamiehet ovat vuosikymmenten varrella seurapuheidensa sivulauseissa toistaneet. Kirkollisen keskustelun uudistamisella tässä asiassa on ehkä turha kehuskella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustelua tarvitaan asioista ja se on hieno asia että kehitys menee siten eteenpäin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoittele vaan, mutta tee selvä ero milloin kirjoitat kirkon tiedottajana ja milloin yksityisenä henkilönä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei turhaan sanota neuvoksi, "kenen leipää syöt sen lauluja laulat". Se tulee kärjistäen kirkossa esille, laulatko virsiä vai renkutuksia. Puhutko kirkon sanomaa vai heitätkö huulta maailman malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuori pitkätukkainen nainen jäi postiautosta pois pysäkillä ennen kirkonkylää joskus 1980-luvulla. Joku kommentoi kovaan ääneen, että kaikki matkustajat varmasti kuulivat: "Punatukkaiset ei sitten pääse taivaaseen."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä "Becca" kyllä silmiä säre. Mitä näihin kohuihin tulee, minun on hankalaa käsittää miksi totuuden sanominen on muuttunut tässä yhteiskunnassa rohkeaksi yksilölajiksi. Totta kai miehet kyttää cheerleadereita, mutta onko se joku ongelma? Kuinka naivi pitäisi olla, että menee keikkumaan takamus puoli paljaana nelikymppisten perheenisien sekaan ja kuvittelee ettei kukaan katso sitä mitä esille on asetettu? Suurin osa miehistä tarkastelee täysin tiedostamattaan vastaantulevien naisten ulkoisen habituksen. Onko se väärin, jos se on luontaista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jatka samaan malliin, niin kukaan ei enää kohta jaksa kuunnella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli lisää loukkaavaa kirjoittelua keskustelun herättämisen tekosyyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole enää sellaista asiaa eikä ihmistä, joka ei olisi ns. medioitumisprosessin objekti ja subjekti. Viestintäteknologian huima kehitys antaa mahdollisuuden periaatteessa kaikille esittää mitä tahansa asioita, oman itsensä ja olla myös esitettävänä ja pahimmillaan töllisteltävänä ja paheksuttuna jne.. Medioitumisen kautta liitymme toisiimme mitä erilaisimpien merkitysverkostojen kautta. Samalla luomme tulkintoja, jotka puolestaan medioituvat ja luovat medioituneita Rebeccoja, Matti Nykäsiä, Sailaksia ja mitä kaikkea. Ja käyköhän lopulta sitten niin, että totuudeksi valitaan se tulkinta, joka menee parhaiten kaupaksi? Tiedä häntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkolla on selkeä ongelma, se ei pysty keskustelemaan. Sen takia tulee kohua kohun perään. Jos piispoista lähtien ei osata sanoa muuta kuin, "kirjoitellaan kuin teini ikäiset". Niin se osoittaa miten paljon kirkko arvostaa toisenlaisia mielipiteitä.
Näkihän sen Jalovaara hommastakin, että ei osata puolustaa ees omia, vaikka tyyppi on saanut nauttia kirkon siuanauksesta tähän asti. Joten eikö se jo osoita missä mennään. Mutta jos minä olisin piispa, niin minä silti vaihtaisin tiedottajaa :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image