Oulu

Rata-aukion po­lii­si­ta­los­ta luopuminen mahdollista, talon kohtalo selvitetään - "Tästä pääsee vain ylöspäin"

Rata-aukion poliisitalosta luopumiselle selvitetään vaihtoehtoja. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 26.6.2017 20:28
Iida Ahonen

Vaihtoehdot Oulun Rata-aukion poliisitalosta luopumiselle selvitetään. Asiasta päättivät Sisäministeriö, Poliisihallitus, Oulun poliisilaitos, Keskusrikospoliisi ja Senaatti-kiinteistöt maanantaina. Selvitys poliisitalon siirtämisestä käynnistyy heti ja sen pitäisi valmistua vuoden loppuun mennessä.

Oulun poliisilaitoksen näkökulmasta Raksilassa sijaitsevasta talosta tulee lähteä pysyvästi.

– Talosta luopuminen olisi tarkoituksenmukaista. Palaaminen taloon, jossa sisäilmasta on tullut oireita, on ongelmallista. Meille henkilöstön terveys ja häiriöttömän poliisitoiminnan turvaaminen on etusijalla, sanoo Oulun poliisilaitoksen johtaja Sauli Kuha.

Selvitystyö on iso, mutta Oulussa odotetaan asiaan nopeaa ratkaisua.

– Selvää on, että juuri nyt olemme sellaisessa saranassa, että tästä pääsee vain ylöspäin. Olemme pohjalla, mutta menemme kohti valoa, Kuha toteaa.

Sisäministeriön johtavan asiantuntijan Ari-Pekka Dagin mukaan eri vaihtoehtoja kartoitetaan vuoden loppuun saakka. Niitä ovat toiminnan keskittäminen Hiukkavaaran alueelle, hajautettu malli tai jokin kolmas vaihtoehto, jota ei vielä ole määritelty. Täysin uudesta rakennuksesta ei ole tarkemmin keskusteltu, mutta sekin voi olla mahdollinen.

– Olemme avoimia kaikille vaihtoehdoille, Dag toteaa.

Raksilan poliisitaloa ovat riivanneet sisäilmaongelmat, jotka ovat aiheuttaneet henkilökunnalle oireita ja sairastumisia. Poliisitalon remontti on ollut toistaiseksi katkolla, mutta sen odotetaan jatkuvan. Senaatti-kiinteistöt korjaa tilat joka tapauksessa valtion käyttöön, vaikka poliisit eivät taloon palaisikaan.

– Talon mahdollista tulevaa käyttöä ei ole vielä määritelty, mutta siellä voisi olla valtion toimijoita. Tilat pystytään teknisesti korjaamaan niin, että niissä työskentely on turvallista, sanoo Ari-Pekka Dag.

Samaan aikaan talosta luopumisen kanssa selvitetään tämänhetkisten Oulun poliisilaitoksen väistötilojen toimivuutta. Väistötilat suunniteltiin alunperin lyhyelle ajanjaksolle, mutta nyt näyttää siltä, että niissä viivytään pidempään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (89)

Miksikähän Oulussa hyssytellään linja-autoaseman ja Matkahuollon rakennusten sisäilmaongelmia? Sama rakentaja? Linja-autoasema suljettiin sisäilmaongelmien takia aikalailla hiljaisuuden vallitessa ja rahtiaseman sisäilmaongelmia ei myönnetä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mikään korjaa saastunutta taloa muuten kuin purkamalla vanha pois ja rakentaa uusi talo tilalle.
Terveydellä kun ei ole leikkimistä ja kuka maksaa menetetystä työstä kunnon palkkaa/eläkettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai kenenkään ole pakko olla valtiolla töissä. Jos siellä on noin älyttömän surkeaa olla niin tervetuloa yksityisen leipiin. Ei tarvitsisi enää ruikuttaa sisäilmasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järki käteen ja uusi poliisitalo Ouluun! Henkilökunta on väliinpitämättömyyttään ja säästöjen varjolla sairastettu niin pahoin, että anseitsevat viimein päästä töihin puhtaisiin tiloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotan muuttamista asunnoiksi, jos hintataso pysyy kohtuullisena, sisäilmaongelmat loppuvat kuin seinään. Arvoisat kansalaiset, kenen omistuasunnossa asuvan oululaisen kerrostaloasukkaan olette kuulleet valittavan asuintalonsa sisäilma-
ongelmista. Omistaminen puhdistaa ilman. Ja jos artikkelissa mainittuun taloon saadaan esim. rakennettua 50 neliön kaksio hintaan 1700 euroa/neliö (joka hinta vanhasta talosta varsin hyvä), olen valmis heti kauppoihin. Enkä valita sisäilmasta. Luulen muitakin ostajia löytyvän. Ei siis kannata purkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin. Kaikkien kotona on hyvä sisäilma eikä yhdessäkään asunto-osakeyhtiössä ole tarvittu sisäilmaremontteja. Kummallista, asunto-rakentamisen laatu on siis niin paljon parempaa - vai onko ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole sama asia. Meillä kotona on aina ilmastointi päällä, ilmastointilaitteet huolletaan säännöllisesti eikä taloa ole rakennettu sateessa villat kastellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tosiaan olekaan sama asia.
Ilmanvaihtomäärät ovat asuinrakennuksissa selkeästi pienemmät kuin toimistorakennuksissa. Ilmanvaihtojärjestelmien suodattimet ja suodatusjärjestelmistä ei voi puhua samana päivänäkään. Teknisten järjestelmien säätö ja ohjaus sekä varolaitteet ovat asuinrakennuksissa lähinnä vitsi verrattuna toimisto- ja vastaavien rakennusten järjestelmiin.
Kosteus- ja epäpuhtauslähteitä asuinrakennuksessa on merkittävästi enemmän kuin toimistorakennuksissa. Asuntojen yhteydessä käytetään paljon enemmän erilaisia kemikaaleja kuin toimistorakennuksissa.
Mutta ei, jos poliisi sanoo että ei ole näin niin se sitten varmasti ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ne päällä työpaikoillakin ja huolletaan varmasti paremmin. Toisen omaa on helpompaa morkata, kun lasku ei tule itselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin totta! Kenenkään kotona ei ole mitään myrkkyjä tai hometta.
Samoin yksityisellä puolella tunnutaan työskentelevän erittäin paljon terveemmässä rakennuksissa kun sieltä ei paljon valitusta kuulu.
Minkähänlaisen ajan normi julkisen sektorin työntekijä on absoluuttisesti työpisteessään vaikkapa vuoden aikana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotan tilapäiseksi putkatilaksi jotain Kallioparkin siipeä. On meinaan kaivettavaa jos joku aikoo karulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että poliisitalon sisäilma ongelmat on otettu vakavasti. Kumpa kaupunkin ymmärtäisi pitää työntekijöidensä terveydestä huolta ja hankkisi terveitä väistötiloja. On kuulemma tutkittu ja todettu tilat terveiksi, mutta silti ihmiset oireilevat työssäoloaikanaan. Yhtälö ei täsmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saastuneita papereita ja huokoisia materiaaleja ei pidä viedä puhtaisiin väistötiloihin ollenkaan. Muuten puhtaatkin tilat saastuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos porukasta oireilee sellainen osa, mitä nyt poliisitalona ollessa on tehnyt niin ihan turha väittää että talosta tulee kunnollista tekipä mitä remonttia tahansa. Itse yliopistolla sisäilmaongelmista paljon kärsineenä voin sanoa, että tiloihin tehdyillä remonteilla ei ole ollut juuri mitään merkitystä oireisiini. Esim. täysin remontoiduissa tiloissa saan heti astmaoireita jos olen siellä yli puoli tuntia.
Paras olisi kun pillarilla nurin ja tekisi jotain kunnollista tilalle. Ongelma taitaa vain olla se, että nykyään ei osata rakentaa sellaista pytinkiä missä olisi terve sisäilma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa jättää muistomerkiksi Suomalaisesta rakennustaidosta,samoin paloasemakin ja monta muutakin "sutta" eikä purkaa niitä. Ne voisivat olla suojelukohteena ja tulevien rakentajien opettamiseen miten sekundaa tehdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi näiden hyväveli rakentajien kannattaa liian hyvää rakentaa kun kohta voi purkaa ja rakentaa uusiksi tai sitten tehdä sekunda remontin joka maksaa miljoonia ja ongelmat edessä taas muutaman vuoden sisällä. Kyllä veronmaksajat maksaa🍾

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukahan on se valtion toimija, jolle henkilöstön terveys ei ole tärkeä ja jonka henkilöstö Rata-aukion tiloihin joutuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (89)

Uutisvirta

19:53
Asuinrakennus uhkasi syttyä palamaan Simossa – asukas sai hillittyä palonalkua letkulla
19:35
Aloite haluaa lisätä nuorten vaikutusmahdollisuuksia – Oulun nuorten edustajistolle esitetään suoraa aloiteoikeutta kaupunginvaltuustoon
19:00
JoJon residenssissä vierailleet tanssitaiteilijat Taneli Törmä ja Hilde I. Sandvold ovat tyytyväisiä "oman" asunnon rauhaan: "Paljon parempi kuin hotellihuone" Tilaajille
18:06
Jalosen EHT-maajoukkueeseen ylsi neljä tulokaspelaajaa – "Meillä on selvät sävelet"
18:01
Näkökulma: Onko Björn Wahlroos oikeassa väittäessään, että paperikoneita suljetaan? – Paperiteollisuuden alamäki jatkuu Euroopassa, eikä loppua näy Tilaajille
18:00
Miksi hautojen hoitohinnat ovat nousseet vuosi toisensa jälkeen? "Meillä on ollut erittäin alhaiset hoitohinnat, jotka eivät ole vastanneet hoitokustannuksia" Tilaajille
17:58
Paperiduunari tienaa ennen veroja keskimäärin 3 900–5 100 euroa kuussa – Suomalaisten keskipalkka oli vuonna 2016 reilut 3 300 euroa
137
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
83
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
79
Kohdeltiinko Kemissä pidetyn pilkkikisan saaliskaloja väärin? SEY kanteli oikeusasiamiehelle Lapin poliisin päätöksestä
36
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
24
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimiston arvio sopimusmuutoksen laittomuudesta ohitettiin
20
Pelastuslaitos sai kiinni loukkaantuneen joutsenen – lintu napattiin haavin avulla roikkumalla köyden varassa Merikosken sillalta
19
Jalkansa loukannut joutsen huolettaa oululaisia – lintu kököttänyt Raatissa jään päällä pakkasessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

201 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image