Oulu

Ranta-Kastellissa uusi ja vanha sekoittuvat samalla kadulla

Ranta-Kastellissa asuvat Margit Ruotsalainen (vasemmalla), Tuula Alapartanen sekä Ville Kemppainen kuvailevat asuinalueettaan rauhalliseksi paikaksi.
Oulu 13.11.2011 21:17
Minna Akimo
Ville Kemppainen on asunut Ranta-Kastellin Töllinkujalla kunnioitettavat 70 vuotta. Niiden vuosien aikana hän on nähnyt alueen monet muutokset.

Töllinkujan, Pietiläntien sekä Häkkitien ympärille levittyvällä asuinalueella on nykyisin sulassa sovussa uutta ja vanhaa.

Talot on rakennettu pääosin heti sotien jälkeen 1940-luvulla, mutta alueella on ollut rakennuskantaa jo paljon aiemminkin.

"Olen rakentanut nykyisen kotini vanhan kotimökkini tilalle. Tältä kadulta olen ollut elämäni aikana poissa vain kahdeksan vuotta", Kemppainen kertoo.

Siinä, missä hänen lapsuudessaan tiet täyttyivät leikkivistä lapsista ja heidän äänistään, nyt kaduilla liikkuvia naapureita tapaa harvakseen.

Ville Kemppainen kuten hänen naapurinsa Tuula Alapartanen muistavat ajan, jolloin alueella riitti vilinää ja yhteisöllisyys oli voimissaan.

"Me pidimme joka kesä kevätkauden avajaiset ja kesäkauden päättäjäiset. Kukin toi mukanaan ruokaa ja juhlia vietettiin isolla porukalla. Enää sellaista yhteisöllisyyttä ei ole", Alapartanen sanoo.

Lue Puu-Oulun sydämessä -sarjan juttu maanantain Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kiitos Ville soitosta, muistuipa elävänä mieleen kujalla pidetyt ukkoin parlamentiit ja grilli-illat. Tulipa kylän asiat hoidettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kivoja nämä kuin vahingossa säilyneet vanhat asuinalueet. Monia muitakin, Kalevassakin esiteltyjä, on vuosikausia tullut ihailtua. Ja tosi mielenkiintoista lukea näistä historiikeista syntyperäisenä oululaisenakin. Harmittaa erityisesti hävitettyjen puu-Intiön, puu-Tuiran ja Heinäpään kohtalot. Itse kävin tuolla Kastelli tarhassa joskus 70-luvun alussa, ja siinä oli iso pelto Häkin ja tarhan välissä. Muistan myös jo edesmenneestä Häkistä Tavaramökin, joka oli meille pikkupojille kuin aarreaitta: siellä oli "koottavia" ja tietenkin "papatteja" ja "kiinalaisia".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsuu eli vanha Kastelli vielä paljon coolimpi mesta. Jätetty kivasti leveitä metsäkaistaleita lasten remuta sekä leikkiä ja Lämsänjärvi sekä Oulujoki likietuisina. Erittäin rauhallista, räyhäävällä ja juopottelevalla rahvaalla ei ole onneksi varaa asua täälä eikä täällä ole enää yhtä ainutta kuppilaakaan thankslord. Ihana maaseutumainen paikka ja keskustaan kipasee fillarilla 10 minsas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisin oikein mielelläni asua Ranta-Kastellissa :) Kauniita taloja, hyvin hoidettuja pihoja ja rauhallisuutta. Joki ja uimaranta sekä palvelut lähellä. Kelpais!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ranta-Kastelli, täynnä vanhoja homeisia rintamamiestaloja niinkuin raksilakin. Omistajat eivät vain ole vielä tajunneet tai eivät halua tajuta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime aikoina on vaikuttanut siltä, että juttuun kuin juttuun liittyy joku Kaleva-kytkös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Villelle entiselle naapurille terkkui . Aikaa siittä vierähtänyt kolme kymmentä vuotta kun muutin pois töllitieltä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen asuu nykyisin omassa loukussaan toisia kyräillen. Arvostelemme toisiamme ja samalla pelkäämme tulevamme arvostelluksi. Mikä on tämän riivauksen nimi? Lapsuuteni maisemissa raitilla kuljettiin ristiin rastiin naapureita tapaamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image