Oulu

Raksilan uimahallissa on otettu käyttöön lyhennetyt ke­sä­au­kio­loa­jat ­– kysyimme, missä asiasta on tiedotettu

Oulun Raksilan uimahallilla on kesällä lyhennetyt aukioloajat siihen asti, että se suljetaan väliaikaisesti huoltotauon vuoksi. KUVA: Rasila Risto
Oulu 25.6.2019 20:00
Henriikka Uusitalo

Oulun Raksilan uimahallilla on kesällä lyhennetyt aukioloajat siihen asti, että se suljetaan väliaikaisesti huoltotauon vuoksi. Vesi-Jatuli ja Raatin uimahalli kuntosaleineen ovat jo sulkeneet ovensa huoltotauon ajaksi.

Raksilan uimahalli on ollut viime maanantaista lähtien auki arkisin kello 10–18 ja lauantaina sekä sunnuntaina kello 8.00 –15.15. Koko rakennus on suljettu huoltotauon takia 15.7.–25.8.

Miten Raksilan kesäaukioloajoista on tiedotettu paikan päällä, liikuntajohtaja Niina Epäilys Oulun kaupungilta?

­­– Raksilassa on tänä kesänä otettu käyttöön lyhennetyt aukioloajat. Teimme aukioloajan päättämisessä kompromissin, jotta mahdollisimman monet, niin eläkeläiset, lapsiperheet kuin työssäkäyvätkin, pääsevät käyttämään Raksilan palveluja. Päätökseen vaikutti saman ajankohdan kävijämäärät aiempina vuosina.

– Lyhennetystä aukioloajasta laitettiin tiedote uimahallin palvelutiskiin ja ulko-oveen yli viikkoa aiemmin aukiolojen käyttöönottoa. Samoin kesän vesijumppaesitteessä on ollut maininta asiasta jo pidempään.

Miten asiasta on tiedotettu internetissä, verkkotiedottaja Miina-Anniina Heiskanen Oulun kaupungin liikuntapalveluista?

– Tiedotamme poikkeusaukioloajoista ja huoltotauoista kaupungin sivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Tieto kesäaukioloajoista julkaistiin kaupungin liikuntapalveluiden verkkosivuilla toukokuun puolessa välissä, jonka jälkeen olemme laittaneet sen pari kertaa uudestaan liikuntapalveluiden verkkosivujen etusivulle. Kesäaukioloaikoihin on viitattu myös juhannuksen aukioloajoista kertovan tiedotteen yhteydessä. Kerromme kesäaukioloista ja huoltotauoista usein myös Facebookin ja Instagramin Liikkuva Oulu -tileillä. Samoin kesän vesijumppaesitteessä on ollut maininta asiasta jo pidempään.

­– On ymmärrettävää, etteivät kaikki seuraa sosiaalisia medioita tai käytä internetiä. Siksi kaikki tiedotus ei voi tapahtua internetin välityksellä, vaan panostamme myös perinteiseen tiedottamiseen liikuntapaikoilla. Sosiaalisen median kanavissa ja internetissä informoiminen palvelee kuitenkin niiden käyttäjiä hyvin ja ajankohtaisesti.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Eipä onnistunut tiedottaminen. Eikö aukioloajoista voisi tiedottaa jo Toukokuussa kun myydään "kesäkorttia". Laput voisi olla jo aiemmin ulko-ovessa kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa jutussahan nimenomaan lukee, että siitä on tiedotettu jo toukokuussa. Turhaa valittamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kesäkortteja myytiin huhtikuussa ja silloin ei ollut mitään tietoa siitä, että aamulla ei pääse uimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähikauppani pidensi illan aukioloaikaansa tunnilla. Kysyin mielessäni: missä tästä tiedotettiin? Kaupan ovessa ainakin. Onko tiedotettu netissä? En tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen Raatti oli kiinni ennen juhannusta, mutta tänä kesänä halutaan varmistaa, etteivät ihmiset pääse laisinkaan uimaan. Ja kaikille jotka sanovat, että luonnonvesissä voi uida, niin eipä se vain aina onnistu liikuntaesteiseltä. Voi olla aika konsti onnistua pääsemään veteen ja sieltä pois, usein tarvittaisiin portaat kaiteen kera.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ikein sanoi joku. Ei kaikki varsinkin vanhemmat ihmiset käytä nettiä ja somea. Vaikka kuinka sanotaan, että se on nykyaikaa niin on otettava huomioon Kaikki ihmiset tiedoitettaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedottaa olisi pitänyt silloin kun kesäkorttia myytiin. Tarkoitus oli käydä useampana aamuna viikossa mutta kun töihin pitää ehtiä. Ainakin pitäisi jatkaa kortin voimassaoloa elokuulle, jos nyt kaikki Raattiin mahtuvat.
Ja nuo viisastelijat voivat uida itse meressä vaikka Ruotsiin saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskoisin, että selviämme näistä supistetuista aukioloajoista ja myös mahdollisesti jonkun mielestä puutteellisesta tiedotuksesta.

Toki olisi ihanaa jos kaupunki lähettäisi jokaiselle oululaiselle kirjattuna kirjeenä tiedon tällaisesta muutamaa kuukautta ennen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Kalevalta jutunaiheet kesällä loppu vai miksi juttu tälläisellä otsikolla tehty ? Ei tiedottamisessa mitään vikaa ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään puoli kahdentoista vesijumpassa oli Raksilassa 136 jumppaajaa. Jumppia on kesällä liian vähän. Suuri osanottajamäärä kertoo sen. Aukioloajat voisivat olla vaikka tunnin pidemmät aamusta ja illasta. Uinnin kesäkortti on loistava. Toivottavasti sellainen on tarjolla ensi keväänäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisihan se halli oikeastaan olla auki 24/7.

Mutta kuka sen maksaisi?

Kaipa sen joku muu maksaisi, kuten kaiken muunkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhempi väki lukee sanomalehtiä esim. Kalevaa, Oulu-lehteä ja Forumia. Miksi lyhennetyistä ajoista ei tiedotettu sanomalehdissä? Eivät kaikki ihmiset ole netissä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aukioloaikoja pitää seurata, erityisesti uimahallin, koska siellä järjestetään urheilutapahtumia tuon tuostakin ja halli on silloin suljettuna kokonaan tai osittain. Itselleni kesäaukiolo ja kesän remonttikausi eivät tulleet yllätyksinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin löytyi tieto, tänään käytiin uimassa, eilen katsottiin nettisivulta aukioloajat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja pitää ottaa huomioon myös se, että Raatin halli on kiinni elokuun loppuun, ja myös Jatuli on suljettu. Ketä liikuntapalvelut oikein palvelee, kun edes yhtä hallia ei voi pitää avoinna halukkaille niin, että uimaan pääsee, satoi paitois tai ukkosti. Tyhmää ynnälaskua päättäjiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan on kumma jos aktiiviuimari ei heinäkuussa hoksaa että myös meressä, järvessä, joessa ja lammessa voi uida. Heinäkuu ei ole uimahalliaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voivoi... Ihanko kaikki pystyvät menemään jokeen tai järveen? Uimahalli on monelle "vajaakuntoiselle" ainoa mielekäs paikka harrastaa liikuntaa. Itse huonona uimarina en edes uskalla jokeen, mutta uima-altaassa voin uida/juosta/jumpata. Haluan pitää kroppani ja pääni kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se Oulun epävakaassa usein varsin viileässä kesässä heikko uida luonnon vesissä. Ja sitten saunassa käynti, kun ei kaikilla ole omaa saunaa tai intoa lämmittää pientä hikikoppia. Tosin Raksilassa heikot saunat lämmön suhteen, Raatti onneksi hyvä. Vaan onnetonta ja lyhytnäköistä säästämistä näillä auikioloilla. Se tuo viiden viikon huoltokatkos ehkä ylimitoitettu, ainakaan syksyllä asiaka tuskin huomaa mitään näkyvää tapahtuneen. Joskus joku laude vaihdettu, ei aina. Ja tuskin kaikki työt vain pinnan alla tapahtuvia. Kenties tuntipalkalla jokunen kaveri paikkoja vähän rassailee, vai miten ja kuka nämä huollot suorittaa, yksityinen firm vai kaupungin omat tekijät? Tässä olisi jutun paikka toimittajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image