Oulu

Raksilan puoleisen Asemanseudun kaavoitus alkamassa – mo­ni­toi­mia­ree­na, näyt­te­ly­ti­lo­ja vai pelkkiä asuntoja? Katso video

Videossa esitellään yksi vaihtoehto siitä, miten Raksilan puoleinen Oulun Ratapiha voitaisiin toteuttaa. Videon on tehnyt GSP.
Oulu 23.2.2018 6:00 | Päivitetty 23.2.2018 6:10
Liisa Laine

Alustavassa hahmotelmassa mukana myös sisähuvipuisto, Tietomaa ja joulupukkimaa.

VR Yhtymä Oy ja Senaatti-kiinteistöt jättävät piakkoin aloitteen asemakaavamuutoksesta, joka koskee niin sanottua Oulun Ratapihan aluetta. Mukana on myös Liikennevirasto.

Alue on suurelta osin sama, josta käytiin Asemanseudun arkkitehtuurikilpailu.

Lähteekö Oulu mukaan selvittämään vaihtoehtoja Ratapihan (Asemanseudun) tapahtuma- ja elämyskeskuksesta?

Asia on tulossa ensi viikon tiistaina Oulun yhdyskunta- ja ympäristölautakunnan käsittelyyn. Päätösesitys kaupunginhallitukselle on, että näin tehdään.

Alueen maanomistajat (Senaattikiinteistöt, VR yhtymä ja liikennevirasto) ovat tähän mennessä omalla kustannuksellaan tehneet luonnoksia, joiden laajuus on vaihdellut 70 000–180 000 neliön välillä. Mukana on myös ratkaisuja, joista tapahtuma- ja elämyskeskus puuttuu eli alueella olisi käytännössä vain asuntoja.

Yhdyskuntalautakunnan listalla liitteenä on luonnos 150 000 neliön kokonaisuudesta, joissa asuntojen lisäksi on mukana monitoimiareena, näyttelytiloja, hotelli, ravintola ja bussiterminaali. Mielenkiintoa herättävät erityisesti näyttelytilojen mahdollinen sisältö: sisähuvipuisto, Tietomaa ja joulupukkimaa. Kaikkinensa näyttelytiloille on luonnoksessa varattu 6 000 neliötä.

Monitoimiareena lohkaisisi tästä Ratapiha-luonnoksesta 28 000 neliötä ja siihen sisältyisi monikäyttöinen 8 000 – 10 000 katsojan areena. Oulun yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki korostaa, että kyseessä on vasta hahmotelma, yksi vaihtoehto, miten tila voitaisiin jakaa. Lopullinen se ei ole.

Tästä vaihtoehdosta on olemassa myös video, jonka voi katsoa ohesta.

Aluetta on pidetty suurena mahdollisuutena lisätä kaupungin vetovoimaa. Tällä hetkellä Raksilan puoleinen asemanseutu on suurimmaksi osaksi tasaista aukeaa, lähes tyhjä kohta kaupungin keskustassa. Muun muassa Museo- ja tiedekeskus Luupin kokonaisratkaisussa on viitattu alueeseen.

Kaupunki ei päätä tässä vaiheessa muusta kuin osallistumisesta vaihtoehtojen selvittämiseen.

Tervatynnyrit pohjalla

Oulun kaupunki, Liikennevirasto, Senaatti-kiinteistöt sekä VR-Yhtymä Oy järjestivät vuonna 2016 arkkitehtuurikilpailun Oulun asemakeskuksen alueesta.

Viidestä kilpailutyöstä voittajaksi valittiin vuoden 2017 tammikuussa yksimielisesti ehdotus nimeltä Tervatynnyrit.

Se tekijöiksi paljastuivat oululaisprofessorien Ilmari Lahdelman ja Rainer Mahlamäen arkkitehtitoimisto sekä oululainen arkkitehtitoimisto Arkkitehdit m3 (Arkkitehdit Kari Nykänen, Henrika Pihlajaniemi ja professori Janne Pihlajaniemi).

VR Yhtymä Oy ja Senaatti-kiinteistöt ovat piakkoin tekemässä asemakaavamuutosaloitteen niin sanotusta Oulun Ratapihan alueesta yhteisymmärryksessä Liikenneviraston kanssa. Alue käsittää suurelta osin saman alueen, josta käytiin Asemanseudun arkkitehtuurikilpailu.

Kilpailuehdotusta on muokattu, sillä nyt mukana tarkastelussa on myös monitoimiareena ja näyttelytilat, joita alkuperäisessä kilpailutyössä ei ollut.

Kaavoitushankkeen tavoitteena on luoda ratapiha-alueelle monipuolinen asumisen, työpaikkojen, palvelujen ja joukkoliikenteen keskus.

Kaavoituksen aloittamisesta päättää kaupunginhallitus.

Alustavan aikataulun mukaan lopullisesti sitova kaupunginvaltuuston päätös kaupungin osallistumisesta ja roolista tultaisiin tekemään syksyllä 2019.

Lue lisää 23.02.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (105)

Hienolle näyttä. Nyt pitää lopettaa jahkailu, ja rakentaa tuo uusi monitoimiareena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvältä näyttää.
Kannatan kokonaisuutta ehdottomasta, yksityiskohtia aivan oikein hiotaan vielä.
Hyvä paikka monitoimiareenalle, joka suunnasta pääsee hyvin.
Nyt jos nopeasti saadaan selvitystyöt käyntiin se edesauttaa hankkeen eteenpäin vientiä.
Toivottavasti saadaan positiivinen päätös kaupungin osalta pian.
Sitten alkaa peri kansallinen valitusten teko, kun periaatteessa joka asiaan aina valitukset tehdään, niin siinä menee 2-3 vuotta hukkaan , ennen kuin päästään töihin.
Valittajat pystyy siirtämään kaikille Oululaisille tärkeää investointia ja sen aloitusta n. 5 vuotta mukaan lähtö päivästä.
Eli rakentaminen alkaisi 2023 ja valmista olisi noin 7-8 vuoden päästä 2027. Ilman valituksia, positiivisesti yhteistyöllä tämä olisi valmis 2021 ja nyt vuonna 2027.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toistetaan vielä: silkkaa utopiaa. Toimijat? Investorit? Kaupungin 20 milj. panostus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töihin vain eikä mitään hidastelua enää, mistä saataisiin johto, joka hoitaa nämä tärkeät investoinnit määrätietoisesti, jospa nykyinen kaupungin johto on sellainen, jotenkin minusta tuntuu siltä. Kivisydämen vatulointi oli tulla kalliiksi, onneksi nyt kasvu jatkuu huimana.
Kannatan ratapiha-alueelle monipuolisen asumisen, työpaikkojen, palvelujen ja joukkoliikenteen keskusta.
Oulun kaupunki nyt vauhtia asiaan, suunnittelu ja päätökset toimen piteistä.
VR Yhtymä Oy ja Senaatti-kiinteistöt ovat piakkoin tekemässä asemakaavamuutosaloitteen niin sanotusta Oulun Ratapihan alueesta yhteisymmärryksessä Liikenneviraston kanssa, joten nyt on rahakkaat kumppanit vauhdissa.
Toisin sanoen, valtio on nyt tulossa mukaan tosissaan ja siellä on nyt Oulun aseman vuoro rakentaa.
Aluehan on ehdottomasti paras mahdollinen ja tilaa löytyy ihan ytimessä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedoksi nimimerkille "Liikenteellinen sumppu": Jallu ei ilmesty enää!
Mutta yksi vinkki. Kannattaisiko pohtia Hallituskadun jatkamista radan alitse Raksilan puolella Ratakadulle? Tämä saattaisi vähentää pohjoisen ja eteläisen alikäytävän liikenteellisiä sumpppuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

upealta näyttä... voisinpa tulla sittänkin keskustan kunhan tuo on valamis...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arkkitehtuurikilpailussa ratkaisu näytti hyvältä ja piristävältä. Nyt kun se on sijoitettu ympäristöön niin voi kauhistus! Raksilan tornitalotkin Syrjäkadulla näyttävät kääpiöiltä ratapihan talojen rinnalla. Ja puurautatieasema-parka, sitä tuskin löytääkään.
Jos tämä suunnitelma toteutetaan, kannattaa puuasema siirtää pois jonnekin ulkomuseoalueelle ja sitten vapaasti suunnitella alue reunasta reunaan palvelemaan matkustavaisia ja vapaa-ajan viettäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arkkitehdit selvästi ottanut oppia tasakattojen aiheuttamista ongelmista tässä maassa. Maalaisjärki on silti unohtunut jonnekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et taida tietää, miten tasakatot tehdään 2010-luvulla. On hiukan teknisempiä kuin 70-luvun homepommeissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitko valaista mitä merkittäviä eroja on nykyrakentamisessa? Vesi kuitenkin seisoo ja sulamisjäätymis jaksot asettaa omat haasteensa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vahvat (noin 40 cm) lämpöeristykset vettä imemättömillä materiaaleilla, kattokaivot monessa kohdassa, kattojen vuotokohtien koeponnistukset jo rakennusvaiheessa. Vesi seisoo järvessä, mutta ei nykyaikaisella katolla. Tule sinäkin jo pois sieltä 70-luvulta, me muut ollaan jo täällä.
Pulpettikatto ei ole turvallinen korkeassa rakennuksessa, koska itsestään valuvat lumet ja jäät ehtii ottaa melkoisen vauhdin juuri ennen alla kävelevän henkilön päähän osumista. Turvallisempaa rakentaa katon kallistus niin, että lumet pitää mennä erikseen pudottamaan alas, jolloin katuosan voi sitä ennen aidata ja yksi on alamiehenä vartioimassa. Taloyhtiö ei vapaudu vahinkovastuusta, vaikka kadulla on puomit ja varoituskyltit. Tästä on Suomessa esimerkkejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oispa mahtavaa jos kerrankin mentäisi sen mukaan mitä tarvitaan, kunnollinen katetulla pihalla oleva matkakeskus. Vaan asutojahan tuohon tulee, se on selvä. Ja joku arinan s-marketti keskelle raiteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Nappaskenkäyhteys” talvellakin asemalta Raksilan marketteihin olisi työmatkamatkustajalle mukava yllätys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime aikoina on K-kaupat ja LIDL saaneet Oulussa pelkästään parhaat kauppa paikat, nyt ei tule kauppoja.
Oulussa osuuskauppa on vähemmistönä, päinvastoin, kuin Etelä Suomessa, jossa mm. Helsingissä ja Tampereella Osuuskauppa on suurin kauppakeskittymä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan loistava! Tuo pitäisi toteutaa mahdollisimman pian. Toivottavasti Oulun vihervasemmisto ei torppaa hanketta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä tietty valittaja nauttii kun työt viivästyy 2- 5 vuotta. Aina voi valittaa eri asiasta, mutta lopulta ne tehdään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Budjettiin kannattaa saman tien varata muutama kymmenen prosenttia ylimääräistä veronmaksajien varoja. Lumitöihin ja kattojen korjaukseen.

Jos katonlappeet laitetaan noin vastakkain, ongelmilta ei voida välttyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo asemaseutu pitää saada toimivaksi ja sellaiseksi että tulitpa linkkurilla tai junalla niin on mukava saapua ouluun.keskeinen tulopaikka.toimivat palvelut asemalle saatava jotta siitä olisi sitten mukava lähteä mihin meneekin.nyt ollut tosi huonoa seutua.mutta älkää pilatko aluetta millään nykyajan hienoilla huuhailla.raksilakin kaipaa kohennusta alueelleen kovasti.menkää ns viisaat päättäjät linkkuriin tai junaan jostain muualta ja ajakaa ouluun asemalle niin huomaatte ehkä miten ja miksi aluetta kehitettävä ihmisiä varten.ei onnistu jos tekee vaan eikä ajattele seurauksia.onnea kehittelyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö asemaseutu tällä hetkellä toimi? Se, minkä kukakin kokee mukavaksi saapumiseksi, riippuu henkilöstä. Mitä ovat ne toimivat palvelut, jonka myötä asemalta "on mukava lähteä mihin meneekin"? Voihan sitä hypätä bussista ja lähteä ilman palveluitakin. Ja mitä ovat "nykyajan hienot huuhaat", joita et toivo asema-alueelle? Toivomuslistasi on niin epämääräinen, että on vaikea ymmärtää mitä haluat :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta aseman seutu on yleisesti räkäinen, epäedustava, tyhjä ja tuulinen. Voisin melkein kuvitella että joku ammattimainen ankeuttaja on suunnitellut koko alueen 70-luvulla murksaamaan ihmisen sielun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (105)

Uutisvirta

25
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
22
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
14
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
13
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
10
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
9
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
8
Harkimo vihjaa loikkauksesta: "Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt -eduskuntaryhmään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image