Oulu

Raksilan markettien tilalle rakennetaan asuintaloja – uusi kauppakeskus nousee py­sä­köin­tia­lu­een paikalle

Uusi liikekeskus rakennetaan markettien parkkipaikan tilalle. KUVA: Jussi Korhonen
Oulu 21.10.2019 6:13
Petri Hakkarainen

Raksilan marketalueen uudistaminen alkanee lähivuosina. Kaupungin kaavoitusarkkitehti Jere Klami arvelee, että valmisteilla oleva uusi asemakaava saadaan voimaan ensi vuonna. Vuonna 2017 tehdyn yhteistoimintasopimuksen mukaan uusi liikekeskus olisi valmistunut 2019–2021.

Raksilan nykyiset kolme liikerakennusta valmistuivat vuonna 1976. Uusi liikekeskus rakennetaan markettien pysäköintialueen paikalle. Arina rakentaa paikalle Prisman, Kesko City-Marketin. 

Nykyisten markettien paikalle rakennetaan pien- ja kerrostaloja 20 000 kerrosneliön verran. Alueella asuu rakennusten valmistumisen jälkeen noin 400 ihmistä.

– Kyseessä ovat kaupungin omistamat tontit, joten kaupunki valitsee aikanaan näiden rakennusten toteuttajan, Klami kertoo.

Osuuskauppa Arina osti vuonna 2010 Raksilan Euromarketin kiinteistön ja saa rakennettavasta liikekeskuksesta käyttönsä suurimman osan.

Arinan marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että kaavan uudistaminen etenee.

– Arina on ollut vahvasti mukana alueella ja tulee olemaan jatkossakin. Asemakaavan hyväksymisen jälkeen meillä on mahdollisuus tarkentaa suunnitelmia. Haluamme edetä asiassa nopeasti.

Polson mukaan alueen liikennejärjestelyillä on oleellinen vaikutus kaupan palvelujen mitoitukselle.

– Tavoitteenamme on kuitenkin edelleen avata Prisma Raksilaan. Siitä tulee pienempi kuin Limingantullin Prisma. Lähtökohtamme palvelujen mitoitukselle on omistajiemme eli jäsenkunnan tarpeet.

Keskon aluejohtaja Jari Saarinen sanoo, että uuden asemakaavan vielä puuttuessa virallista investointipäätöstä uuden kaupan rakentamisesta ei ole vielä tehty, mutta lähtökohtana on, että paikalle nousee City-Market.

– Paikka on hyvä ja meille tärkeä. Uudesta marketista on tulossa suunnilleen saman kokoinen kuin nykyinen on. Meillä on valmius edetä rakentamisessa nopeastikin. Neuvottelemme aikataulusta tietysti kaupungin ja alueen muiden toimijoiden kanssa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (296)

Aina mennään grynderin ehdoilla.Nyt on Kärppäpeleihin vielä löytynyt parkkipaikka vaan miten käy tulevaisuudessa?
Kauppiaat ei rakenna autopaikkoja .
Luulisi tuo kiinnostavan Jäähallissa kulkijoita kun kaikki ei asu Keskustassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö olisi sama rakentaa joko kaupan alle tai päälle parkkihalli pysäköinti tilaksi. Tai esimerkiksi väliin useamman kerroksen parkkihalli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä suunnitelma Raksilan alueelle. Ei muuta kuin toteutukseen. Pois turha oululainen narina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko nähtävänä ehkin netissäkin. Täytyy muistuttaa että se Baana se tekee sitten tuostakin paikasta kultturellin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mihinkäs sitten kärppäpeliin menijät parkkeeraavat autonsa? joutuvat ressukat vielä maksamaan pysäköinnistä jonnekin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stockmannillakin oli mukava parkkihalli:-) turhan vaivalloista kaupassa käyntiä se oli. Sama juttu Raksilan kanssa. Siirryn muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät nämä kaupat olisi rakennusaikanaan edes auki, joten joka tapauksessa joutuisit ainakin siksi aikaa siirtymään. Vai ajattelitko pärjätä vuoden ilman ostoksia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on kyllä äärimmäisen suppeat valikoimat. Kaupunginhallitukseen muitakin sais tulla istumaan kuin pelkkiä arinan osakkeenomistajia, niin saadaan muitakin kauppoja ja kilpailua hinnoille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se ole niin, että joku ne sinne äänestää eli aivan tavalliset ihmiset. Täällä välillä syytetään Suomen osuustoimintaa. Totuus on se, että meillä ei olisi mitään täällä Suomessa, jos ei olisi ollut aikanaan osuuliikeideaa. Pääomaa tarvittiin rakentamaan Suomea ja kaupunkeja ja maalaiskuntia. Suomessa ei olisi esimerkiksi näin hyvää hotelliketjua, jos osuusliikkeet eivät niitä olisi rakentaneet. Samoin kaupat ja monet muut palvelut.

Kauppakeskukset olisi pitänyt rakentaa radan päälle asemalle, siihen mahtuu kaikki kaupat ja samalla saataisiin lähemmäs keskustaa väkeä. Raksilan marketin paikat joutaa asunnoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa vähän vilkuilla ympärille, niin saattaa nähdä muitakin kauppoja. Itsellä ainakin kahden kilometrin säteellä parin Arinan kaupun lisäksi kaksi Lidliä, yksi K-Supermarket ja yksi Tokmanni. Siis ruokakaupoista. Paljon muutakin yritystoimintaa, jotka ei Arinan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Lidl saanut lupaa? Voisiko joku selvittää ketkä esti? Näin pidetään tarkan euron ostajat ja vähävaraiset etäällä kun tarjolla vaan arina ja city kauppaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, jos ei Lidliä tule tuonnekin. Siellähän on varaukset Keskolla ja Arinalla ollut jo vuosikymmenet, miksi sinne yhtäkkiä jonkun saksalaisketjun pitäisi päästä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla alueella tulee pulaa parkkialueesta, niin kuin on Madetojan salin ympärillä. Ei voi olla järkevää rakentaa tuokin kulma täyteen kerrostaloja ja marketteja, mihin ruokakärryjen kanssa mennään, kun parkkipaikat on kohta vain hautausmaan edessä. Miksi aina vain S- ka K-marketteja Ouluun??? Ei jaksa katsoa samoja tavaroita paikasta toiseen, pakko lähteä muualle uusien tuulien äärelle.

Kaavoituksessa pitäisi ottaa huomioon vehreys, vihreys ja elämisen laatu, eikä tunkea taloja kaikki nurkat täyteen. Katettu talvi-kesätori olisi paljon parempi idea kuin nuo marketit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (296)

Uutisvirta

13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin
13.11.
Trump kertoi olevansa Erdoganin suuri fani – Turkin asekaupat Venäjän kanssa yhä "ratkaistavana"
13.11.
Poikkeuksellinen tulva peittänyt lähes puolet Venetsiasta
13.11.
Ministeri Paatero ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä
13.11.
Vuorineuvos uskoo aurinkoenergiaan ja penää vastuuta päättäjiltä: "Tämä on nurinkurista, sillä poliittisten päättäjien pitäisi näyttää esimerkkiä muille"
13.11.
Suomalaisasiantuntijat tekivät maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen selvityksen – suomenpystykorvien sukutaulut saatiin selville 1800-luvulle saakka
13.11.
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image