Oulu

Raksilan markettien paikalle suunnitteilla areena

Raksilan marketteja varten on esillä neljä vaihtoehtoista mallia. KUVA: Tapio Maikkola
Oulu 9.6.2010 17:38 | Päivitetty 9.6.2010 17:40
Kari Sankala
Oulun kaupunki miettii, miten Raksilan markettialuetta luotsataan ja kehitetään kohti tulevaisuutta. Kehittämistyöryhmissä on esillä neljä vaihtoehtoista mallia, joissa muun muassa marketteja kehitetään joko nykyiselle paikalle tai uuteen kauppakeskukseen radan ja Ratakadun väliin.

Markettien paikalle suunnitelmissa on noussut esille noin 9 000 katsojan Oulun areenan rakentamista tai asuin- ja toimistotaloja sekä valtion oikeus- ja poliisitalon laajennusta.

Lue lisää torstain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (98)

Eikös näissä kaikissa suunnitelmissa ollut Marketit mukana eli eivät ole lähdössä Raksilan alueelta mihinkään. Ainoastaan tontti vaihtuisi ratakadun toiselle puolelle eli lähemmäs keskustaa. Areena on edelleen tarkoitus rakentaa yksityisin varoin. Oulussa ei ole kunnon paikkoja edelleenkään millekkään isommalle tapahtumalle joita tänne on yritetty tarjota vuosien varrella. Esim isompia bändejä jotka tarvivat isompaa paikkaa jotta lippujen hinnat pysyis kohtuullisina ja myös oulussa olisi monella alalla halu järjestää konferensseja jne mutta nyt ei ole oikeita tiloja. Ja tähän ei nyt kannata vetää ouluhallia, vanhaa jäähallia tai pesis stadionia, ne ei ole nykyaikaisia tiloja. Toimittaja on kyllä osannut kirjoittaa tämän jutun vähän provosoivasti..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaikkia turhaa ne meinaa sitte tännekki tehä.. mihi niitä areenoja tarvii ku pakkala jo pilattiin eikä mittää suurempaa sieläkkää tapahhu vieläkkää. marketeissa asion minä ainaki vähintää 3 kertaa viikossa ja naperosta asti oon sieltä kaikki tarpeelliset löytäny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu tarvitsee kunnollisen liikennekeskuksen raksilaan ja radan alle. Rautatie- ja linja-autoasema kokonaisuudessaan uudeksi yhdeksi kokonaisuudeksi ja marketit maan alle asematunneliin. Nykyinen markettialue vapautuisi johonkin uuteen järkevään käyttöön. Autoilijoille kyllä riittää marketteja muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnallisvero nousee, kouluja lakkautetaan, palvelut huononee - sitten suunnitellaan parkkimonttua ja nyt sitten tätä areenaa. Eikös jo liikennemäärien vähentämisen vuoksi noi Raksilan marketit ole hyvällä paikalla? Tarttee vissiin ostaa auto, jos marketit puretaan (=keskustan palvelut heikkenee), että pääsee köröttelemään Kaakkuriin. Ostan ihan piruuttani mahdollisimman saastuttavan auton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään areenaa. Tämä maa on areenoja pullollaan. Säilyisi vaan nämä kaupat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh. Taas suunnitellaan. Ne marketit on siina samalla paikalla viela 30 vuoden kuluttuakin. Ei siihen tule areenaa, asuntoja tai toimistojakaan. Poliisitalo saattaa laajentua. Ne tarvii tilaa kirjata rikoksia, koska rikolliset halutaan pitaa vapaina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raksilan marketteja ei saa siirtää pois paikoiltaan. Se on hyvä kauppapaikka. Areenat ja muut menkööt muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukekaa jutussa tämä kohta: "..joissa muun muassa marketteja kehitetään joko nykyiselle paikalle tai uuteen kauppakeskukseen radan ja Ratakadun väliin." Onko luetunymmärtämisessä osalla vaikeuksia vai luitteko muuta kuin otsikon ja riehaannuitte perioululaiseen tyyliin. Jos marketit siirtyy, niin siirtyy lähemmäs keskustaa. Ei voi olla niin vaikeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos raksilan marketit poistuu niin missa keskustan autottomat kay kaupassa? Jos marketit poistetaan niin Raksilan ja keskustan asiakkaille kaupungin laskuun taxi liput loppu elamaksi korvaukseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikalle tulee siis Oulun ARIINA. Spoliisi ja soikeuslaitos lajenevat kohti s-ryhmää, sillä pitäähän kontaktien olla kunnossa viranomaisiin. Muuttaakohan kaavoittajatkin raksilaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos halutaan säilyttää nuoret oulussa ja vielä HYVINVOIVINA nii oisko mitään ideaa tehdä ennaltaehkäisevää työtä ja rakentaa iso toimintakeskus: rullalautahallia,seinäkiipeilyä teatteri- ja taidepajaa tms hommia lapsille ja nuorille? Töitä tulisi ja nuoret saisi isomman paikan minne kerääntyä nautiskelemaan toiminnasta. Tai sitten säilyttäkää ne marketit jeejee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisteleeko areenalla sitten gladiaattorit ja kaupungin hallitus seuraa vierestä? Welcome to Rome

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä, mihin Oulu muka tarvitsee taas uutta areenaa? Jos sellainen on pakko saada, rakentakaa se jonnekin kauemmas! Kyllä Raksilassa pitää jotain kauppoja olla, ei ole mitään järkeä ajaa ihan kaikkia marketteja kymmenen kilometrin päähän pellolle (jonne ihmisten on pakko mennä omilla autoillaan)! Toki Raksilan markettien aluetta voi jotenkin kehittää, mutta että areena, huh huh...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku fiksu voisi varmaan valaista, että mihin kummaan tuossa radan varressa kauppakeskus sopii? Eihän siinä ole kuin yksi kuppanen sakkorysä parkkipaikka tyhjää tilaa. Vai onko tarkoitus hävittää linja-autoasema ja poliisitalo alta pois?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vieläpä areena...nykyinenki areena jo liian iso!!Ja oikeustaloki ihan sopiva...ei vain tarvi isompaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ei tämä tuumiminen, pähkäily , turhanveivaaminen ja suunnittelu näytä loppuvan koskaan Oulun kohdalla? Aina joku konsulttitoimisto on nyhtämässä veronmaksajien rahoja kehittämisen varjolla ja ulkoistamisen siivellä maat ja tontit lahjjoitetaan gryndereille vaan. Rakennetaan siihen markettien parkkipaikalle karavaanileiri ja pakolaiskeskus, niin eiköhän kulttuuri rikastuu. On samalla lyhyt matka käräjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaa ekaks jäähallin(kärpät) asiakkaille paikoitusalue ettei markettien,uimahallin ja ouluhallin asiakkaat kärsi!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raksilan marketit suojelukoteiksi. Onneksi ne ei oo puusta tehtyjä että niitä vois polttaa suojelukohteina ja palokuntakin on lähellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (98)

Uutisvirta

14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
45
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image