Oulu

Ra­ken­nus­val­von­ta asetti 5000 euron uhkasakot kiinteistön omistajalle Oulussa

KUVA: Pekka Peura
Oulu 14.6.2018 6:00 | Päivitetty 14.6.2018 17:18
Tapani Iivanainen

Oulun kaupungin rakennusvalvonta on eilen asettanut kiinteistöpalvelu CCR Rooms Oy:n toiminnasta vastaavalle Santeri Kanniselle yhteensä 5 000 euroa uhkasakkoja.

Kannisen päävelvoitteeksi asetettiin Alppilassa sijaitsevan rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksen hakeminen. Rakennuksessa toimii sekä kirpputori että autokorjaamo, vaikka tila on rakennuspiirustusten mukaan työpaikkatila, eikä täytä kokoontumispaikan vaatimuksia. Päävelvoitteen tehosteeksi on määrätty 3 000 euron uhkasakko.

Tämän lisäksi rakennusvalvonta on määrännyt Kannisen ilmoittamaan määrätystä päävelvoitteesta ja päävelvoitteelle asetetusta uhkasta rakennuksen mahdolliselle luovutuksen saajalle. Hänen tulee myös ilmoittaa luovutuksesta Oulun kaupungin rakennusvalvontaan.

Ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnin tehosteeksi on asetettu 2 000 euron uhkasakko.

Rakennusvalvonta on aiemmin tänä vuonna kehottanut Kannista hakemaan käyttötarkoituksen muutosta. Aikaa tähän annettiin kuukausi. Kanninen ei kuitenkaan ilmeisesti ole millään tavoin ollut yhteydessä rakennusvalvontaan.

Kaleva ei tavoittanut Kannista kommentoimaan asiaa.

 

Lisätty 14.6.2018, klo 17:18. Kiinteistössä toimivan Kirppis Aarrearkun omistajalla Seppo Luttisella on lupa kirpputorin pitämiseen. Kirpputori ei siis ole luvaton, vaan toimii kiinteistössä, jota ei rakennuspiirustusten mukaan saisi käyttää kirpputorina tai kokoontumistilana. Luttinen ei ole ollut asiasta tietoinen. Lue lisää tästä jutusta.

Lue lisää 14.06.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (123)

Markkinoilla on eri tuottajien rakennuttamia varastokäyttöön tarkoitettuja lähinnä autotalli-formaatin kaltaisia tiloja. Ongelma on se että näitä tiloja ei ole rakennettu sellaisten määräysten ja teknisten ominaisuuksien mukaisesti jotka mahdollistaisivat muun kuin kuivan kotitaloustarpeiston varastoinnin. Silti tiloissa toimii vaikka ja minkälaisia yrityksiä. JOpa myymälää ym. liiketilaa on sijoitettu näihin varastokoppeihin. Autoja pestään, hitsataan ja tehdään kalusteita ja vaikka ja mitä. Sinänsä ihan kiva että yritetään mutta tilat eivät ole tarkoitettu tähän toimintaan.

Rakennusvalvonta myöntää luvan Varastokäyttöön, rakentaja vapautuu merkittävistä rakentamiskustannuksista . Palo-osastointi, henkilöturvallisuus, ilmanvaihto, sähköistys yms. yms. Jos tila ja käyttötarkoitus olisi yrityskäyttö olisi nämä kaikki ns. kunnossa. Rakentaja / myyjä siis myy tuotetta X tuotteen y hinnalla. Ostaja on yhtä lailla vastuussa siitä, että ostaa tilan jossa voi ja saa yrittää. Myymälä edellyttää oman kaavansa. Siitä ei tulisi mitään jos ei olisi eri kaavamerkintöjä.

Tilanne on sama onko vanha vai uudisrakennus. Rakentaa tulee kaavan mukaiseen käyttöön ja kaavan mukaisilla rakennusmääräyksillä. Jos ostaa tai toimii tilassa joka on kaavan vastaista on sen selvittäminen tilan omistajan ja vuokramiehen välinen asia tai jos on kaupasta kyse niin ostajan ja myyjän välinen asia-- onko myyty väärä tuote vai onko se ostettu väärin perustein -- siinäpä sitä sotkua on selvittää asti.

AVI ja paloviranomaisen olisi syytä tehdä kunnon kenttätutkimus ja selvittää mitä näissä sadoissa ja pian tuhansissa varastokäyttöön rakennetuissa ja myydyissä tiloissa oikein tehdään. Ei monessakaan väärää mutta useissa kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun rakennusvalvonta saa kiitosta hyvästä työstä ja Etelän varikset kärsii erittäin huonosti hoidetusta, hitaasta rakennus valvonnasta. Oulu on Suomen paras, täällä hommat hoidetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin tutntuu Oulun rakennusvalvonta hoitavan työnsä? Limingantullin uudet kerrostalot olivat koko viime syksyn ja talven ilman ulkovuorausta sateitteen, tuulten ja tuiskujen alla, jolloin seinävilloilla oli erinomainen tilaisuus imeä kaikki vesi itseensä ja vettyä perinpohjaisesti. Lienevät läpeensä homeessa jo viimeistään ensi syksynä. Ja sitten pien purkuun, kunhan on ensin riidelty muutama vuosi ns oikeudessa. Rakentjalla ei ole oikeasti minkäänlaista vastuuta eikä korjausvelvoitetta työstään. Aina voi tehdä konkurssin jos alkaa sanktiot ja korvausvelvollisuudet kaatua päälle. Sitten uudella nimellä puhtaalta pöydältä jatkamaan aidolla oululaisella ossaamisella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan löytyy puolustajia, vaikka laittomissa tiloissa toimitaan.
Oulun rakennusvalvonta tekee ja toimii täysin oikein. Oulussa on tuhansia yrityksiä jotka hoitaa asiansa erittäin hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin tuossa rakennuksessa pari vuotta sitten. Käynnin jälkeen kaikki vaatteet piti laittaa pesukoneeseen ja osa roskiin, koska homeen haju oli niin tiukassa. Tuolla Alppilan teollisuusalueella on muutakin huomautettavaa. Miten kaupungin omistamaa katua voidaan käyttää romuautojen säilytyspaikkana vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

....että se homeen haju on tarttunut jo sieltä mistä vaate on kirppikselle tuotu.
Mutta eihän sitä viitsi hyvää tarinaa pilata totuudella ja varsinkin kun pääsee taas haukkumaan kaikkea sydämensä kyllyydestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se katto ole mitään vuotanut, koita nyt ymmärtää mistä se vesi tihkuu.
Oletko joskus muuten nähnyt, että ylhäältä tuleva vesi jäisi johonkin välille roikkumaan vapaassa pudotuksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Kaleva tavoittaa pian Kannisen vastaamaan avoinna oleviin kysymyksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti on vaikea tavoittaa, miten bisnekset menee, kun ei puhelimella saa kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Googlettakaa firma ja mies ensin ennenkuin alatte haukkua yhteiskuntaa ja virkamiehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs esimerkki siitä kuinka vaikeaksi on yhteiskunta muuttunut siitä ajasta kun "jokainen kykeni elättämään itsensä". Mikä tahansa työ tai sen teettäminen vaatii tänään luvan toisensa perään. Kun suurella osalla ammatillisen oppilaitosten opiskelijoilla on ongelmia lukutaitonsa kanssa, on epätodennäköistä että he kykenevät ymmärtämään tai edes löytämään tarvittavaa informaatiota esimerkiksi nyt rakennusten käyttötarkoituksen muuttamisesta. Ohjeistus lienee kuntien rakennusmääräyksissä, mutta niidenkin ymmärtäminen olisi vasta alku. Ei säännöissä ja määräyksissä sinänsä muuta vikaa olekaan kuin niiden löytäminen ja ymmärtäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niitä normitalkoita odotellessa, ei taida tapahtua minun elinaikanani. Vai että ei täytä "kokoontumispaikan vaatimuksia". Käytännössä ihmiset saavat siis käydä rakennuksessa päivittäin töissä mutta kun ihminen piipahtaa samoissa tiloissa asiakkaan ominaisuudessa niin se onkin kielletty. Ellet hae byrokraatilta lupaa rakennuksen "käyttötarkoituksen muutokseen". Kaiketi tuon luvan hakeminen on myös maksullista ja sen käsittelyyn saadaan kulumaan useampia viikkoja byrokraattien työaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos haluaa esimerkiksi muuttaa asuntonsa toimistoksi tai liiketilaksi, niin
siihenkin tulee hakea lupa. Syystä, että silloin yhtiövastike on erilainen.
Liiketiloista maksetaan korkeampi yhtiövastike, kuin tavallisesta asuinhuoneistosta.
Jos on rehellinen ja noudattaa sääntöjä näissä asioissa, niin ei taatusti tule ongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse hakea mitään lupia, eikä tarvitse edes taloyhtiöön ilmoittaa kun toimiston perustat asuntoosi.
Sillon on toinen asia, jos teet siihen esim. myymälä ja ihmisiä alkaa ravaamaan rappukäytävässä tolkuttomasti, mutta toimistoa varten ei tarvits muuta kuin perustaa toimiston.
Yhtiövastike ei muutu miksikään toimiston perustamisen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo se täytyy aina uusi lupa hankkia kun poikkeaa eri asioilla jossakin rakennuksessa. Ei sillä kirpputoriluvalla saa käydä muuten kuin kirpputorilla.Sitten jos ryyppäät kahvit siellä niin pitää hakea kahvinjuonti lupa, jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopeaa toimintaa, kävin kyseisessä kirppiksessä noin 5 vuotta takaperin ja heti nyt ollaan puuttumassa asiaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (123)

Uutisvirta

118
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
113
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
80
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
78
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
43
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias
36
AC Oululle uusi suuromistaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image