Oulu

Ra­ken­nus­kon­ser­ni Lehto Group pudotti yt-pommin: Jopa 150 työpaikkaa voi kadota – neuvottelut käydään lähes kaikissa yksiköissä

Oulu 10.9.2019 8:52 | Päivitetty 10.9.2019 9:16
Antti Pasanen

Rakennuskonserni Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, joissa tavoitellaan noin seitsemän miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Lehdon arvion mukaan tämä voi tarkoittaa yhteensä enintään 150 henkilötyövuoden vähentämistä. 

Yt-neuvottelut koskevat yhteensä noin 540 henkilöä.

Tavoitteena on parantaa kannattavuutta ja sopeuttaa henkilöstö- ja tehdaskapasiteettia "tämänhetkisen tarpeen tasolle", yhtiön tiedotteessa sanotaan.

Neuvotteluissa ovat esillä mahdolliset irtisanomiset, lomautukset, osa-aikaistamiset, työtehtävien muutokset ja siirrot toisiin tehtäviin sekä näihin liittyvät uudelleenkoulutuskysymykset.

Yt-neuvottelut arvioidaan saatavan päätökseen lokakuun 2019 loppuun mennessä.

Neuvottelut koskevat lähes kaikkia yksiköitä Suomessa. Neuvottelun ulkopuolelle
jäävät Asunnot-palvelualue putkiremontti-liiketoimintoineen sekä
Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy, joiden nykyinen projektikanta ei anna aihetta
toimenpiteisiin.

Toimitilat-palvelualueesta neuvottelu koskee ainoastaan jäljellä olevia peruskorjaustoimintoja.

Lehdon Suomen-yksiköissä työskenteli kesäkuun 2019 lopussa yhteensä 1 524
henkilöä, joista tehdastoiminnoissa 374 henkilöä. 

Lehto teki viime vuonna 721,5 miljoonan liikevaihdon.

Yhtiö on ollut viime aikoina ongelmissa ja antanut useita tulosvaroituksia.

Lehdon edelliset yt-neuvottelut päättyivät kesäkuussa, ja tuolloin irtisanottiin viitisenkymmentä ihmistä. Yhtiö myös lomautti kymmeniä.

Kuluvan vuoden elokuussa yhtiö antoi tulosvaroituksen pahasti tappiolle painuneen alkuvuoden takia. Lehto myös muutti arvioitaan niin, että kuluvan vuoden tulos on jäämässä pakkaselle.

Heikentyneet näkymät ovat painaneet pörssissä noteeratun Lehto Groupin osaketta rajusti alas. Alkuviikolla osake maksoi reilut kaksi euroa, kun vuosi sitten osakkeen hinta huiteli yli kahdeksassa eurossa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Kummasti Kajaanissakin on Eestiä,Latviaa ja Liettuaa edustettuna loma-asuntojen edustan autoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EK puhuu työpaikkojen valtionrahoituksella lisäämisestä ja tekee YT neuvotteluilla lisää työttömiä. Samalla propagandamylly jauhaa ettei Rinteen hallitus pysty työllisyyttä lisäämään. Kyllä sen tyhminkin huomaa, ettei työtä ja työpaikkoja saada aikaan, kun yhtiöt ja yritykset irtisanovat työntekijät. Samalla vaatien korkeampia tukia ja pienempää verotusta? Kannattaisi pysähtyä miettimään antaako vaaleissa äänensä vain omaa etua ajaville vaiko yhteistä etua ajaville? No kokemukset tulevat aina jälkijunassa, kun ei ymmärrystä ole. Mutta kyllä ne sieltä tulevat ja syyttää voi vain persuja jotka tuhoavat kaiken. On se mahtipuolue, kun se ei ole ollut kuin kaksi (2) vuotta hallituksessa mutta on johtanut maata ja tehnyt ohi eduskunnan reilujen ja rehellisten puolueiden kaikenlaisia lakeja joilla työttömyys ja köyhyys lisääntyy ja koittelee kansaa? Entä onko sota se joka tuo rikkaudet ja hyvinvoinnin tähän pieneen maahan ja vähäiselle kansalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ny kantsis vaan kaikil suomalaisil jättää työ paikat katottas miten sitten nuo ahneet isot pomot suun panis ku ei ois mihinkää tekijöitä heh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyhallituksestakin toimielimistä on yrittäjät ajettu nyt ulos. Yrittäjät olisivat olleet ainut järjen ääni.
Yhden kansanedustajan enemmistöllä, saimme hallituksen joka ajaa Suomen perikatoon ja työttömyyteen.
Seuraavissa kansanedustajavaaleissa pitää kolmen suurimman puolueen kuulua aina hallitukseen, silloinhan demokratia toteutuu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä nykyinen hallitus vasurien johdolla, ajaa Suomen takaisin syvään lamaan kun edellinen hallitus sai kammettua meidät sieltä pois ja työtä ihmisille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ulkomaan vienti kun sakkaa niin sit sakkaa koko suomen talous. Ei siinä paljoa suomen hallitukset maailman markkinoita hallitse. Vai onko nykyisen hallituksen syytä Storaenson Oulun tehtaiden toisen paperikonee ja arkittamon sulkeminen? Sipilä se tais olla ihan vielä hallitusvastuussa kun ilmoitus tuli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiset rakennusliikkeet pärjäävät yhä ja toiset ei. Liekö Rinne ja vihervasemisto valinnut itselleen mieluisimmat rakennusliikkeet ja kurittavat nyt hallituksesta muita rakennusliikkeille?

Oikeasti, osaatko kertoa mitä Rinteen hallitus on ehtinyt saada aikaiseksi lakeja säätämällä, että rakennusliike Lehdon talous kääntyi muita nopeammin kuralle? Eiköhän me edelleen eletä edellisen hallituksen perinnössä, purjehdustermein toisten sotkemissa paskatuulissa ja puhtaisiin tuuliin on vielä pitkä matka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se jää nähtäväksi miten käy. Mutta meinaatko, että kokkareet olis Lehdon pelastaneet, hoh-hoijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei ihan sattunut kustannustehokkaat laskut kohdilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on käynyt hyvin selväksi se, että rakennusbuumi alkaa olla ohi etenkin pohjoissuomesta, niin rakennusalan koulutusta tulisi vähentää samassa suhteessa. Lisätarvetta tekijöistä olisi tietotekniikan parissa ja etenkin ohjelmoijista on huutava pula. Nyt olisi hyvä aika lisätä ohjelmistoalojen aloituspaikkoja ja vähentää rakennusalan kouutusmääriä Oulun seudulla voimakkaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montaa yritystä on Oulun alueella hehkutettu ja tehty 'myyntikuntoiseksi'. Kun ei mene ajallaan kaupaksi, niin tuloskykykin paljastuu, ei yllätä ollenkaan. Tervemenoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo mikään uutinen ole, tuo Lehdon ilmoitus. Sehän oli päivän selvää niille eli meille jotka sanoimme siinä "Pörssi, rekry & laajentumiskiimassa" että tuo touhu tulee päättymään just näin kun nyt on käynyt. Joka menee ylös, sen TÄYTYY tulla myös alas, ja sehän myös tulee !
Myllymäen osakeluippauksen jälkeen tuli kaikille selväksi mikä firma tämä lehto oikein on. Myllymäki kerkesi kun tiesi ja osasi puljata oman osuutensa ulos paremmille tileille aikanaan, muut rahastajat jäi haavit auki kun hämäysverho oli tiputettu alas ennen kuin oli yhteisesti sovittu (rahastettu) ja jäivät nuolemaan näppejään romahtavan osakeen kanssa. Siitä tämän puljun alamäki alkoi. Ja hyvä niin, ettei koijarit enempäänsä kerenneet rahastamaan ja tappiota saatu siirrettyä pienomistajien kontoille. Nyt joutuvat koijarit itse kantamaan tappionsa ja nieleskelemään keittämänsä keiton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennusala on suhdanne herkkä.
Hallituksilla ja politiikalla ei ole siihen mitään vaikutusta.
Aikansa kun on hiljaista, sitten tulee tarve hankkia sitä sun tätä.
Sitten tulee taas hiljasta kuten kohta rakennusalalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä politiikala on merkitys.
Julkinen rakentaminen pitäisi sijoittaa taantumien kohdalle, jolloin se tasaa laaksoja ja huippuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taantumavuosia on vähän ja taantumassa ei juurikaan ole rahaa käytettävissä kun verotulot pienenee.Taantumassa voi rakentaa velkarahalla jos korot ei lähde nousuun mutta lasku rakentamisesta siirtyy tuleville sukupolville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Uutisvirta

11:15
Mies löi naista 13 kertaa puukolla ylävartaloon Raahessa, miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta – syyttäjä vaatii vankeustuomiota
11:06
Henkilöautot nokkakolarissa Kalajoella – viisi henkilöä loukkaantui, kaksi vakavammin
11:05
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
10:52
Kerrostalohuoneistossa syttyi tulipalo Sotkamossa – yksi ihminen vietiin jatkohoitoon
10:52
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut – 107-vuotias Kanerva oli Tornion vanhin asukas
10:33
Keskustan Minna-Maaria Sipilä eroaa Kempeleen kunnanhallituksen jäsenyydestä – vetoaa kahdella paikkakunnalla asumiseen
10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
52
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
38
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
26
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
24
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"
15
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
14
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image