Oulu

Rajakylässä oli iso po­lii­sio­pe­raa­tio – "Meteliä aika lailla tyhjästä"

Rajakylän poliisioperaatio on ohitse. KUVA: Lukijan kuva
Oulu 23.2.2019 18:00
Antti Karvonen

Rajakyläläisen talonyhtiön pihalla nähtiin lauantaina hieman ennen kello kuutta useita poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Tilanteeseen ei liittynyt kuitenkaan suurta riskiä.

– Kyseessä oli päihtyneiden henkilöiden tavallista riehakkaampi juhliminen. Meteliä aika lailla tyhjästä siis, poliisin johtokeskuksesta kommentoitiin.

Huolestunut naapuri oli ilmoittanut asunnosta kantautuneista äänistä poliisille, joka lähti paikalle varmuuden vuoksi tavallista suuremmassa valmiustilassa. 

– Tavallista kovempaa meteliä oli. Lähtötaso oli siitä johtuen aika korkea. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (66)

Kyttä on selkeästi halventava nimitys poliisista. Kyttä, kyttis, kytätä lienee väännetty maalaisten käyttöön stadilaisten skoudesta. Kytätä / kyttääminen liitetään usein myös huonoissa väleissä olevien naapurien käyttäytymiseen. Taas toi naapurin muija kyttää tuolla puskan takana. Poliisi on hyvä ammattinimike, käytetään sitä eikä mitään puolivillaisia väännöksiä. En osaa sanoa Rajakylästä asuinalueena muuta ko paljon se on Kalevan sivuilla esillä, yleensä - merkkisissä asioissa. Myös toimittajat käyttävät nykyään hieman epämääräistä kirjakieltä. Aika ajoin jopa Kalevan jutuissa on kirjoitettu; -Poliisi narautti rattijuopon tai poliisi narautti etsintäkuulutetun. Ei oikein sovi arvostetun päivälehden toimittajille moinen. Paremmin ehkä sopisi. - Tynkkynen narautti tosi TV -ohjelmassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi polizaille tulla virhearviointi tapauksen suhteen. Mistähän noin paljon resursseja irtosi. Päivällä sai virka-apua odotella 2 tuntia.
Mutta sattuuhan sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi tuolta pääsi pois jo vuosia sitten. Muutenhan rajis on ihan mukavaa aluetta, luonto lähellä, urheilukentät vieressä, meren rantaankin lyhyt matka. Vanha asuntokanta, kaupungin vuokra-asunnot ym. vain kerää turhan paljon ongelma tapauksia yhdelle alueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

itse asun rajakylässä ja ainakin tämä osa Rajakylä on erittäin rauhallinen eli ei pidä yleistää jos sattuu yhdellä tie pätkällä olemaan hieman rauhatonta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas ihmisten uusavuttomuus tulee esille. Sama koskee säkä naapuria että poliisia. Sääli että kohta tavallisten normaaliajattelulla toimivien ihmisten pitää pelätä viranomaisia, kun sekä ihmiset että poliisi reagoivat aivan järjettömästi pieniin asioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kyllä ite menis koputteleen ovelle ja pyytäs pienemmälle retoita ja huutoa....soittasin myös poliisin paikalle et meteli loppuis!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kyseessä oli päihtyneiden henkilöiden tavallista riehakkaampi juhliminen. Meteliä aika lailla tyhjästä siis, poliisin johtokeskuksesta kommentoitiin."

Mistäpä naapuri sitä voisi tietää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taisi oikeasti johtua uudesta käyttöjärjestelmästä joka tekee riski ja tilanne tunnistuksen ihmisen puolesta ja lähettää apua sen arvion perusteella .. viikko sitten uutisoitiin kuinka tälläisiä virheitä tapahtuu kun käyttöjärjestelmä on hieman epätäydellinen ja vajaa tässä vaiheessa.. ps:kyttä ei ole halventava nimi ainoastaan asenteet voi olla halventavia sanat on sanoja teot tekoja/tai ja käytösmallit .. ja tämähän vain oli minun mielipide hyvää sunnuntaita kaikille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meri Toppilassa joku hässäkkä lauantai aamuna aikaisin! 3 koppi autoa samalla pihalla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi menee usealla partiolla ja täällä ehdotellaan, että käykää itse naapuriin sanomassa että olla hiljempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

On se joidenkin mielestä. Itsekkin sorrun joskus harvoin tuohon, onneksi ei ole ku kannettavan kajarit niin ei kuulu ihan niin kauas. Miten sinun mielestäsi pitäisi elämää elää? Lähinnä miten juhlit?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei rauhottuisi. Kyllä juopot aina hommaa viinansa, ei sitä millään rajoituksilla estetä. Niillä tehdään ainoastaan tavallisten ihmisten elämä hankalammaksi. Juuri tuollainen holhousmentaliteetti aiheuttaa ongelmia, kun ihmiset ulkoistaan vastuun tekemisistään systeemille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni se on myös looginen seuraus (juominen) systeemistä, jonka mädännäiset ja kyynistävät piirteet värittävät mielenmaisemat. Ihmiseläimellä on vapaudenjanossaan rajallinen kyky sietää mm. alistamista ja olla "välttämättömyydessä" ja "vaihtoehdottomuudessaan" alisteinen.

Outoja olemme, koska molemmista saa myös mielihyvää ja onnellisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni sana kyttä on poliisia halventava! Työssäni ja kotona olen opettanut lapsille oikean nimityksen, siis poliisi. Poliisia soitamme apuun kun meillä on jokin ko.ammattilaisten apua vaativa ongelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (66)

Uutisvirta

19:35
Pääministeri Sanna Marin sai valtavan mediahuomion Brysselissä - halusi keskittyä huippukokouksen asiasisältöön
19:24
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
19:00
Tupakoinnin väheneminen pysähtyi, mutta enemmistö tupakoivista haluaisi lopettaa – sauhuttelija kuolee keskimäärin 10 vuotta nuorempana Tilaajille
18:37
Lastauskoneen öljyä vuoti maahan Suomussalmen puuterminaalissa
18:25
Oulun Heinäpäästä maailmalle ponnistaneelle raviohjastajalegendalle Jorma Kontiolle 11 000 voittoa täyteen – "Kunto on oikein hyvä ja töihin on mukava lähteä"
18:00
Bättre Folkin Aki Roukala käänsi levottomuutensa vahvuudeksi – vuosien työ valokuvan ja festivaalien parissa poiki taidepalkinnon Tilaajille
18:00
Bättre Folkin ja Maustetyttöjen "isä" Aki Roukala palkittiin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinnolla
69
Korjauskelvoton elektroniikka valittiin vuoden turhakkeeksi – erityismaininnan saivat parin vuoden välein vaihdettavat älypuhelimet
48
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
45
Pouttu aikoo valittaa kasviliha-termin kieltämisestä hallinto-oikeuteen – SK: Yhden valituksista teki kilpailevan yrityksen johtaja
35
Oulun ja Helsingin väliset junayhteydet nopeutuvat – yhteysvälillä marraskuun matkustajamäärä peräti 23 prosenttia viime vuotta suurempi
33
Kalen! kalluppi: Pittäiskö tiernapoikia uuvistaa?
30
137 Oamkin työntekijää siirtyy Oulun yliopiston palvelukseen – tulossa uusi yhteinen palveluorganisaatio
26
Postin uusi toimitusjohtaja avautuu sisäisellä videolla ikävästä julkisuudesta ja omistajaohjauksesta: ”Ei meitä ole kukaan ohjannut"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Uudenmaan, Kymenlaakson, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

En muuttais lokeroon enään millään tuli joskus 80 luvulla sitä kokeiltua suorastaan hirvittäviä paikkoja. Lue lisää...
KJ J

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image