Oulu

Raiskaukset ovat saaneet naiset varautumaan, hälyttimiä myyty tiuhaan

KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 15.8.2015 8:09
Salla-Reetta Juuma

Oulussa on tapahtunut yksi raiskaus ja kaksi raiskauksen yritystä kuukauden sisällä. Ne ovat saaneet osan kaupunkilaisista arvioimaan omaa turvallisuustilannettaan uusiksi.

Elektroniikkamyymälöissä myytäviä henkilökohtaisia hälyttimiä, eli niin kutsuttuja ”ryöstöhälyttimiä” on myyty lähiaikoina poikkeuksellisen paljon. Myynti on kasvanut Clas Ohlsonin Oulun toimipisteessä jopa 40 prosentilla viimeisen kuukauden aikana, kertoo myymäläpäällikkö Markku Hietala. Viikossa menee kymmeniä kappaleita.

Pääasiallisesti hälytintä, jonka kytkimestä vetäessä kajahtaa ilmoille 120 desibelin ujellus, käyvät ostamassa noin 20–35-vuotiaat naispuoliset henkilöt.

– Myös isät ovat käyneet ostamassa sellaisia tyttärilleen, Hietala kertoo.

Lue lisää 15.08.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Hiuslakka ja pray deodorantti ovat kanss hyviä karkoittimia . Vielä kun laukun pohjalle sopivan kiven laittaa niin saa kätevästi tehoa käsilaukkuun .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkavalta puuttuu asiaan kun rikos on jo tapahtunut.
Toitottavat kuitenkin ennaltaehkäisystä, enkä tarkoita pillereitä. Se on jämpti niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naispoliisit syötiksi ja miespoliisit takaväijyssä, niin eiköhän mämä yrittäjät saada samantien kiinni ja tuomiolle eli sakoille. Vai estääkö Suomen laki tämänkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin tuntuu että porukoiden mopo karkaa käsisistä, muutaman sairaan tekoset leimaavat kaikki ulkomaalaiset raiskaajiksi. Tähän kun lisää että näistä tekosista tehdään myös vääriä ilmoituksia ihan tahallaan, jotta saadaan lietsottua vihaa ulkomaalaisia kohtaan, niin pistää vähän miettimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja poliisin sanaan onkin voinut luottaa siitä lähtien kun?......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtaosa suomalaisista raiskauksista on ns. kotiraiskauksia, joissa tekijä ja uhri tuntevat toisensa. Siinä ei taida ujellukset auttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tilastot sen todistaa ja silti suuri osa jää ilmoittamatta. Useimmiten suomalaisen naisen raiskaa suomalainen tuttu mies. Näitä ilmoitetaan moninkertainen määrä satunnaisiin kaduilla tapahtuviin raiskauksiin tai niiden yrityksiin verrattuna. Että ei katupartioinnit tai hälyttimet isoa ongelmaa poista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

E sillä ole väliä kuka raiskauksen tekee koska kyseessä on aina törkeä ja nöyryyttävä rikos naist akohtaan ja luultavasti aiheuttaa loppuelämän traumat, on erittäin tyhmää huudella että maahanmuuttajat ova kaikki syypäitä nuihin raiskauksiin vaikka suomalaisetkin raiskaa ja hakkaa perhettään kännissä tai phimmassa tapauskessa tappa, suomalaiset järjestäytyneet rikollisryhmät levittävät huumeet kaduille joka aiheuttaa paljon pahaa. Maahanmuuttoa pitäisi myös kitkeä mutta raiskaus ei ole mielestäni sen lievempi rikos jos tekijä on suomalainen koska sen kuvan kommenteista saa. Minulle on yks v...n haile koko suvivirsi muutenkin ärsyttää että lapsena pakotettiin kuulumaan kirkkoon ja osallistumaan uskonnon opetukseen vaikka kaikkihan tietää minkalainen kristinusko oikeasti on. Onneksi olen sen verran älykäs että uskallan ajatell aomilal aivoilla enkä mene massan mukaan, toisin kuin että huutelet täällä valituksiasi niin mietippä vaikka että millä keinolla parannettaisin naisten turvallisuutta, minä ainakin mietin ja pidän aina silmäni ulkona auki että jos joku on hädässä niin menen auttamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sillä vaan on väliä, koska valtiovalta tuo näitä kokoajan lisää maahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän naisväellä on kummallakin sellainen hälytin joka kantaa nimeä beretta5.2 ja jota he myös osaavat käyttää.
On poliisin myöntämät luvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hohhoijaa..saa kait ne olla vaikka beretta 9000 kun niitä ei saa kadulla kanniskella muut kuin viranomaiset. että se siitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo pelkän muovipistoolinkin vilauttaminen saa perässähiihtäjät kääntymään kannoillaan ja luikkimaan karkuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

21.9.
Hakamaantien Shellin edustalla Kempeleessä kolaroitiin – kuljettajat selvisivät säikähdyksellä, autot lunastuskuntoon
21.9.
Hakamaantien Shellillä Kempeleessä kolaroitiin
21.9.
Ei ihmelapsi vaan sinnikäs työhevonen – 50 vuotta täyttävä säveltäjä Tuomas Kantelinen löysi elokuvamusiikin puolisattumalta
21.9.
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21.9.
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21.9.
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21.9.
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image