Oulu

Radisson Blussa si­säil­maon­gel­mia  – Ra­ken­nus­lau­ta­kun­ta myönsi luvan hotellin remontille

Rakennuslautakunta myönsi keskiviikkona luvan Radisson Blun remontille. KUVA: Felix Kerola
Oulu 26.6.2019 23:30
Markku Rättilä

Rakennuslautakunta myönsi keskiviikkona rakennusluvan hotelli Radisson Blun remontille. Hotelliin tehdään perusteellinen korjaus, jolla pyritään eroon rakennusta vaivanneista sisäilmaongelmista. Remontissa hotellia myös laajennetaan ja huoneita, ravintoloita sekä tuloaula uudistetaan.

Sisäilmaongelmien syytä on yritetty selvittää vuosia, hotellinjohtaja Tarja Karvola kertoo. Korjauksiakin on tehty, mutta ne eivät ole osoittautuneet riittäviksi toimenpiteiksi. Remontissa muun muassa alapohja ja materiaaleja vaihdetaan. Perustuksia uusitaan osittain, esimerkiksi toinen kantava laatta menee uusiksi. Pilaantuneet materiaalit poistetaan.

Remontti alkaa näillä näkymin loppukesän tai alkusyksyn aikana. Hotelli pyritään avaamaan 1.8.2020. Jos korjaus saadaan valmiiksi sitä ennen, voi hotelli Karvolan mukaan avata ovensa aikaisemmin.

Tontilla on jäljellä rakennusoikeutta eikä se ylity kellariin ja ullakolle ulottuvassa laajennuksessa. Asemakaavan vaatima autopaikkamäärä ei täyty, vaan siitä joudutaan tinkimään. Sitä varten hankkeelle on haettu poikkeamislupaa. Hotellin takapiha kuuluu kaupunkiarkeologiseen alueeseen, jolla tulee tehdä koekaivaus remontin yhteydessä.

Tontilla tehdyn maaperätutkimuksen mukaan sieltä on löytynyt öljyperäisiä hiilivetyjä. Hotellin rakenne- ja kosteusteknisen kuntotutkimuksen on tehnyt Ramboll Oy.

Rakennus on valmistunut vuonna 1974. Sitä laajennettiin 1979. Alunperin hotellin nimi oli Vaakuna, joka on säilynyt kiinteistöyhtiön nimessä.

MAINOS

Kommentoi

Oulun etu olisi jos koko hökkeli purettaisiin ja paikalle rakennettaisiin moderni oululaisuutta kuvaava hotelli. Hotellin arkkitehtuurissa voitaisiin ottaa vaikka mallia Ouluun suunnitteilla olevasta juna-asemasta. Fakta on se, että nykyinen Radisson ei millään tavalla näytä haukuttelevalta hotellilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On niitä sisäilmaongelmia ollut aina, nyt on vain keksitty mittarit ja alettu mittaamaan pitoisuuksia. Joku tekee tälläkin konstilla tiliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sisäilmaongelmat ei lähde pois kuin kaivinkoneella. Täysin rahan- ja ajanhukkaa selvitellä tai korjata niin tätä, kuin poliisin tiloja tai lukuisia muitakin tiloja. eivät tule ikinä kuntoon, se on varmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edesmennyt piispa Hannes Leinonen on tiettävästi lausahtanut hotellin noustua Tuomiokapitulin ikkunasta avautuvaa näköalaa pimentämään: Montakohan kiloa dynamenttia sitä tarvittaisiin tuon Vaakunan räjäyttämiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi korjata, mutta Oulussa ei ole onnistunut yksikään homeremontti, joten onko tuo hukkaan heitettyä aikaa ja rahaa? Tietenkin asiakkaat majoittuvat vain lyhyeksi ajaksi, joten allergiaoireita ei ehdi havaita, henkilökunta tietenkin kärsii. Rakennus sinänsä on yksi Oulun kulttuurihistoriallisesti vanhimpia ja arvokkaimpia kohteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

helpommalla pääsee kun purkaa vanhan pois ja rakentaa samanlaisen muuta vähintään 50 kerroksisen tilalle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image