Oulu

Radisson Blussa si­säil­maon­gel­mia  – Ra­ken­nus­lau­ta­kun­ta myönsi luvan hotellin remontille

Rakennuslautakunta myönsi keskiviikkona luvan Radisson Blun remontille. KUVA: Felix Kerola
Oulu 26.6.2019 23:30
Markku Rättilä

Rakennuslautakunta myönsi keskiviikkona rakennusluvan hotelli Radisson Blun remontille. Hotelliin tehdään perusteellinen korjaus, jolla pyritään eroon rakennusta vaivanneista sisäilmaongelmista. Remontissa hotellia myös laajennetaan ja huoneita, ravintoloita sekä tuloaula uudistetaan.

Sisäilmaongelmien syytä on yritetty selvittää vuosia, hotellinjohtaja Tarja Karvola kertoo. Korjauksiakin on tehty, mutta ne eivät ole osoittautuneet riittäviksi toimenpiteiksi. Remontissa muun muassa alapohja ja materiaaleja vaihdetaan. Perustuksia uusitaan osittain, esimerkiksi toinen kantava laatta menee uusiksi. Pilaantuneet materiaalit poistetaan.

Remontti alkaa näillä näkymin loppukesän tai alkusyksyn aikana. Hotelli pyritään avaamaan 1.8.2020. Jos korjaus saadaan valmiiksi sitä ennen, voi hotelli Karvolan mukaan avata ovensa aikaisemmin.

Tontilla on jäljellä rakennusoikeutta eikä se ylity kellariin ja ullakolle ulottuvassa laajennuksessa. Asemakaavan vaatima autopaikkamäärä ei täyty, vaan siitä joudutaan tinkimään. Sitä varten hankkeelle on haettu poikkeamislupaa. Hotellin takapiha kuuluu kaupunkiarkeologiseen alueeseen, jolla tulee tehdä koekaivaus remontin yhteydessä.

Tontilla tehdyn maaperätutkimuksen mukaan sieltä on löytynyt öljyperäisiä hiilivetyjä. Hotellin rakenne- ja kosteusteknisen kuntotutkimuksen on tehnyt Ramboll Oy.

Rakennus on valmistunut vuonna 1974. Sitä laajennettiin 1979. Alunperin hotellin nimi oli Vaakuna, joka on säilynyt kiinteistöyhtiön nimessä.

MAINOS

Kommentoi

Oulun etu olisi jos koko hökkeli purettaisiin ja paikalle rakennettaisiin moderni oululaisuutta kuvaava hotelli. Hotellin arkkitehtuurissa voitaisiin ottaa vaikka mallia Ouluun suunnitteilla olevasta juna-asemasta. Fakta on se, että nykyinen Radisson ei millään tavalla näytä haukuttelevalta hotellilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On niitä sisäilmaongelmia ollut aina, nyt on vain keksitty mittarit ja alettu mittaamaan pitoisuuksia. Joku tekee tälläkin konstilla tiliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sisäilmaongelmat ei lähde pois kuin kaivinkoneella. Täysin rahan- ja ajanhukkaa selvitellä tai korjata niin tätä, kuin poliisin tiloja tai lukuisia muitakin tiloja. eivät tule ikinä kuntoon, se on varmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edesmennyt piispa Hannes Leinonen on tiettävästi lausahtanut hotellin noustua Tuomiokapitulin ikkunasta avautuvaa näköalaa pimentämään: Montakohan kiloa dynamenttia sitä tarvittaisiin tuon Vaakunan räjäyttämiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi korjata, mutta Oulussa ei ole onnistunut yksikään homeremontti, joten onko tuo hukkaan heitettyä aikaa ja rahaa? Tietenkin asiakkaat majoittuvat vain lyhyeksi ajaksi, joten allergiaoireita ei ehdi havaita, henkilökunta tietenkin kärsii. Rakennus sinänsä on yksi Oulun kulttuurihistoriallisesti vanhimpia ja arvokkaimpia kohteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

helpommalla pääsee kun purkaa vanhan pois ja rakentaa samanlaisen muuta vähintään 50 kerroksisen tilalle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:42
41 prosenttia pyöräilijöistä käyttää pyöräilykypärää, selvitti Oulun kaupunki – käyttö kasvanut erityisesti kahden viime vuoden aikana
13:37
Hongkongin mielenosoitusten pelätään kärjistyvän veriseksi yhteenotoksi – Poliisi pitää mielenosoittajia loukussa oppilaitoksessa
13:34
HS: Maajoukkueen alppihiihtovalmentajana toimineelle syytteet Ranuan kuolonkolarista
13:14
Poliisiammattikorkeakoulun opettaja syytteeseen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja ahdistelusta – asianomistajia on seitsemän
13:11
Puolustusministeriö ei kertonut henkilöstöryhmille alueellistamisselvityksestä - työntekijät äimän käkenä
12:22
Neljä skenaariota, mitä Hongkongissa voi tapahtua seuraavaksi
11:44
"Lumihangella on yllättävän paljon elämää" – Hämähäkit, karvamadot ja lumikorennot seikkailevat lukijan kuvissa
38
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
32
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
25
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
19
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
15
Oululaiset yläkoululaiset saunottivat asunnottomia ja auttoivat naapureita – "Sai nähdä, että ihmiset olivat todella kiitollisia siitä, mitä me teimme"
14
Kivikukko koottiin uudelleen salaiseen paikkaan – Kyseessä on harjoittelukasaus, jotta se osataan koota oikein lopulliselle paikalleen Rautatienkadulle
12
Marraskuinen harmaus jämähtää ensi viikolla Oulun ylle, vesisateet ja lämmin sää sulattavat lumia – "Harmaa viikko tulossa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mietin alkoholin jättämistä, mitä tilalle?

Toi uutuutena krapulattomat maanantait, itsetunto palasi pikkuhiljaa lääkkeen avustuksella. Ei enään koskaan kauheaa mor... Lue lisää...
Tenu, terve

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image