Oulu

Radio Megasta tulee Radio City Oulu - paikallinen ohjelma vähenee

Oulu 11.6.2012 12:04
Kaleva

Oulussa toimiva Radio Mega muuttuu Radio City Ouluksi juhannuksen jälkeen. Samalla kanavan paikallisesti Oulussa tuotettu ohjelma vähenee.

Jatkossa alueella tuotetaan paikallisuutiset, päivittäinen tunnin mittainen paikallisohjelma ja jääkiekkoselostukset paikkakunnan jääkiekko-otteluista.

Nykyään Radio Megalla on päivittäin useita tunteja paikallista ohjelmaa.

Radio Mega on osa SBS Mediaa. Samaan aikaan Radio Megan kanssa Radio Cityksi muuttuu SBS:n paikallisradiot Jyväskylässä, Turussa ja Tampereella.

SBS Media perustelee muutoksia kiristyneellä kilpailutilanteella. SBS Median toimitusjohtaja Leena Puntila kertoo, että muutoksella tulee olemaan henkilöstövaikutuksia.

"Tuotamme sisältöä tulevaisuudessakin monikanavaisesti ja yhtiön strategian mukaisesti monen sisällöntuottajan painopiste siirtyy radiosta verkkoon. Muutos vaikuttaa työnkuviin ja -tehtäviin, joten olemme aloittaneet yt-neuvottelut, joilla saattaa olla henkilöstövaikutuksia alueellisissa toimituksissa", kertoo Puntila tiedotteessa.

SBS:n omistaman raahelaisen Radio Pookin toimintaan muutokset eivät vaikuta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (61)

Jos joku juontaja on kakara ja uutisenlukijalla ei ole "persoonallisuutta", onko se huonoa? Pitäisikö uutiset dramatisoida ja nuoruus hävittää? Oulun kalkkikset ovat ansainneet menettää Oululaisen aseman!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Megalla on pari viimeksi kulunutta vuotta olleet äänessä kakaramaiset, mitäänsanomattomat juontajat, samat biisit soineet jo varmaan kymmenen vuotta, uutistenlukijan ääni monotoninen ja tylsä, niinkuin robotilla, ei persoonan häivääkään. Hyvä, että Kärppäselostukset sentään jäävät, mitään mmuuta kuuntelun arvoista ei ole Megasta pitkään aikaan tullutkaan. Eipä tule ikävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmiset kuuntelevat potaskaa? Kuunnelkaa vaikka ylevää Rondoa, jossa soitetaan mieltä ylentävää ja puhdistavaa klassista musiikkia, eikä mitään hikistä, rokonarpista ja vetelää rokin kaltaista musaa.
Mega, good bye, en kaipaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rip radio Mega, viimeinen sammuttaa valot lähtiessään. En tosin ole enään pitkään aikaan jaksanut kuunnella Megasta kuin jääkiekkoa, sillä jossain vaiheessa soitettava musiikki vaihtui semmoiseen joka mielestäni on sieltä mihin aurinko ei paista ja jatkuvasti luukutettiin samoja kappaleita ja se musiikkityyli meni aika kapeaksi. Joskus aikoinaan kun vielä tuli esim. Flashdance niin siihen aikaan mega oli hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinhän tuo jo sunnuntain iltapäiväohjelmassakin lipsahteli. Joka jinglessä sanottiin jotta Radio City, ja sitten loppuun ehkä vähän kuului päälle, että Mega.

900 eri kappaletta kun kuussa soittaa, niin ei soittolista kovin monipuolinen ole. Vielä jos sattuu öisin kanavaa kuuntelemaan, niin samat kappaleet tulevat samaan aikaan samassa järjestyksessä vuorokaudesta toiseen.. Päivällä järjestyksessä on pientä vaihtelua, mutta kappaleissa ei. Rockillakin kappaleita on kuukaudessa vain vähän vajaat 1400, vaikka Klasu iltaisin pari tuntia listan ulkopuolisiakin soittelee. Vastapainoksi niitä soitetuimpia sitten tulee 3-5 kertaa päivän aikana.

Mutta toista on meno Rondo Classicilla. Kuukaudessa noin 2500 eri kappaletta ja soitetuinkin kappale soi vain neljän vuorokauden välein, eikä neljä kertaa 12 tunnissa, niinkuin Novalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutaisi pois koko Mega. "Rokkia jonka tunnet". Sitä juuri, samoja miljoonaan ja taas miljoonaan kertaan puhkisoitettuja, lähinnä suurten ikäluokkien nuoruusajalta peräisin olevia "klassikkoja". Mitään tuoretta ja/tai mielenkiintoista ei kyseiseltä kanavalta kuule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikalliset jutut ja vieraat ovat olleet Megan helmi. Mielellään olen kuunnellut juttuja paikillisista marginaaliyrittäjistä, joiden palveluja olen tullut tai mielellään tulen hyödyntämään jatkossa. Paikallista yrittäjyyttä mielellään tukisi. Jos nämä paikalliset jutut nyt jää toimittamatta, niin loppuu kuuntelu kokonaan ja samalla myös tieto näistä pienyrittäjistä tai tapahtumista. Paikallislehtiäkään ei tule luettua, kun on työmatkoilla paikallisinfon saanut radiosta eli Megasta. Musiikista en viitsi kirjoittaa sanaakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipähän tarvitse enää tuotakaan radioasemaa kuunnella, ikävä tulee sitä 80-luvun aitoa Radio Megaa missä oli hauskaa ohjelmaa ja hyvää musiikkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa ihmeen pitkään pystyssä Radiomega. Ohjelmt olivat aivan huttua ja juontajat (hehheh) aivan sanattomia. Sääliksi tietenkin käy ja se oli alkuaikoina ihan kuunneltava kanava. Markkinatalouden lopputulos. Kuole rauhassa, Radio Mega!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se musiikki on pyöritetty sieltä hesasta jo vuosikaudet, joten miksi se muuttuisi!? Jos musiikkia haluaa kuunnella niin kannattaa vaikka tutustua Klaus Flamingin erikoisohjelmiin Radio Rockilla. Muutenhan sieltäkin tulee 10~ kappaleen soittolista + pakolliset apulannat ja metallicat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mega loppuu ja Oulun yle on täysi vitsi. Nyt olisi Kalevalla tilaisuus laajentua myös paikallisradioksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa no eipä tartte ennää sitä ratiota kuunnella. Megaa olen kuunnellut vain ja ainoastaan paikallisuuden vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Radio Kaiussa oli hyvää postiryssät, kärkkärit ja tupoks sekä Saikko nää. Kiliseviä kaseja ylikertaan kantaneet omistajat vain olivat pahaisia amatöörejä ja siksi homma meni nurin. Megaa en ole kuunnellut sen jälkeen kun se siirtyi SBS:lle. Sääli että Megan toimilupa myönnettiin aikanaan urheiluseuroille demareiden äänitorven YLEn Esko Kokkosen asiaa hehkuttaessa, ja muita hakijoita mollatessa. Jo myöntöhetkellä tiedettiin, etteivät seurat lupaa rahanahneudessaan kauaa pidä vaan rahastavat luvan: kävi kuin uimarilel joka pissii housuun. Vähän aikaa lämmittää mutten sitten taas on kylmä. Eli radiorahat lämmittivät vain hetken, ja rahapula jatkui. Ja valitettavasti heikko liikenneministeri Pekka Vennamo ei kyennyt olemaan myöntämättä Oulun lupia muilla kuin polilittisilla perusteilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kanavan soittamat kappaleet ovat vuodesta toiseen samoja rämpytyksiä, joita jaksa enää kuunnella. Nyt kun paikallisuuskin häviää niin ei ole enää mitään syytä kuunnella koko asemaa. Olisi mielenkiintoista tietää toimiluvasta onko näin raju paikallisen ohjelmiston karsinta edes mahdollista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallisradioita ei kohta käytännössä ole kun kaikki kuuluvat samaan ketjuun. Sitten musiikkikin on kohta yhtä huonoa kuin Ylessä ja päivästä toiseen samat kappaleet. Mitähän mieltä kilpailuvirasto on siitä että yhdellä toimijalla on kaikki alueen paikallisradioluvat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä tulee! Sinne katoaa Saara ja Toni. Toivottavasti Stenkka saa jatkaa selostuksia, vai siirtyykö Pookille? Samaa konserniahan ne nykyään ovat. Voi Leena P. minkä päätöksen teit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai oikein pääkaupunkiseudulta. Mahtavaa. Nyt olisi tilausta oikealle oululaiselle radiolle. Megan oululainen ohjelmaosuus on pienentynyt kokoajan viimesen vuoden aikana. Boikottiin menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai verkkoon se sisällöntuotto menee... Radio on kuitenkin säilyttänyt asemansa aika hyvin nykyisellä internetaikakaudella. Radiota kun voi kuunnella samalla kun ajaa autoa, tekee kotitöitä yms. nettihommelit vie ajan aika täysipainoisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (61)

Uutisvirta

15:43
Uudenlainen musiikkipedagogin tutkinto tarjoaa Oulussa myös kirkkomusiikin koulutuksen
15:24
Rovaniemeläinen Mika Pajuniemi toimittaa aterioita varakkaiden turistien yksityiskoneisiin – "Loman jälkeen halutaan kotoista ruokaa" Tilaajille
15:13
Entinen pääministeri Antti Rinne valittiin eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi
15:08
Kova tuuli sytytti Ra­nual­la tur­ve­au­man pa­la­maan
15:05
Filee­raus­veitsi näyttää tämän kalan rinnalla leikkikalulta – Timo sai jään alta itsenäi­syyspäivänä ­siian, joka yltää kahden tiskialtaan päästä päähän: "Nyt tuli rekordi!"
14:59
Puolitoista tuntia jonotusta puhelimessa – Verohallinnolle moitteita huonosta asiakaspalvelusta
14:55
Poliisi pyytää havaintoja kateissa olevasta 16-vuotiaasta pojasta
54
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
46
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
42
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin
25
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin seurayhteistyö koko Suomessa"
18
Lakon vuoksi jumiutuneet lähetykset saapuvat uuden postin mukana – Posti pyrkii toimittamaan lähetykset jouluksi, mutta viimeiset kirjeet voivat saapua perille vasta tammikuussa
15
Kysyimme, mikä on Oulun budjettikirjaan ilmestynyt Oulu.com-sivusto ja mitä tapahtui Mun Oululle – "Nämä kaksi asiaa ovat menneet budjettikirjassa sekaisin"
13
Omenaakaan ei voi tuoda EU:n ulkopuolelta ilman kasvinterveystodistusta – kasvintuhoojien leviämistä ehkäistään kiellolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image