Oulu

Raattiin komea pääkatsomo

Raatin uimahallin puoleinen julkisivu etelästä Toivoniemen suuntaan. Uudisosat rakennetaan vanhan uimahallin molemmin puolin.
Oulu 13.3.2008 0:00
Kari Sankala
Raatin stadionin peruskorjaus lähtee liikkeelle syyskesällä. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään uimahallin perusparannus ja laajennus. Uimahalli saa uuden kuntoaltaan lisäksi opetusaltaan. Lisäksi valtuusto on myöntänyt 50 000 euroa kylmävesialtaan rakentamiseen.

Uimahallitöiden kanssa yhtäaikaa ryhdytään uusimaan myös kentän puolella pääkatsomoa.

Pääkatsomoon tulee 2 600 istumapaikkaa. Katsomo jatkuu Tuiran puoleiseen päähän niin, että sen alle rakennetaan liikuntavirastolle toimistotiloja. Lisäksi jatko-osaan tulee kuntosali sekä suurempi ja pienempi liikuntasali, joista pienempi sali on tanssisalin kokoa.

Myös stadionin vaatimat pukuhuonetilat tulevat Tuiran puoleiseen päätyyn katsomon alle.

Projektijohtaja Petri Harju ISS Proko Oy:stä kertoo uimahallin tyhjennyksen alkavan elokuun alussa. Ilmeistä on, että Raatin uimahalli on avoinna vielä koko heinäkuun, jolloin Raksilassa on vuotuinen huoltotauko.

"Rakentaminen alkaa elo-syyskuun tienoilla. Kenttä on käyttökunnossa elokuun. Aikataulu on niin, että uimahalli olisi valmis alkuvuodesta 2010. Myös pääkatsomo on silloin valmis."

Harjun mukaan kakkosvaiheeseen kuuluva kentän kunnostus aloitetaan myös ensi syksyllä, koska purettavaa on niin paljon. "Kentän pinnat tehdään keväällä 2010, joten kenttä on käytettävissä sesonkiaikaan kesä-heinäkuussa 2010."

Liikelaitoksena toimivan Oulun tilakeskuksen johtokunta hyväksyi keskiviikkona Raatin liikuntakeskuksen perusparannuksen luonnossuunnitelmat ja kustannusarvion. Tarkistettu hinta koko peruskorjaukselle on indeksitarkistuksen jälkeen noussut 21,6 miljoonaan euroon.

Hinnassa ovat mukana 476 000 euron irtaimisto- ja 19 000 euron taidehankinnat.

Tämän vuoden talousarvioon ja vuosien 2009-2010 taloussuunnitelman verrattuna indeksi nostaa kustannuksia 2,4 miljoonalla eurolla. Johtokunta päätti, että erotus huomioidaan ensi vuoden talousarviossa ja seuraavassa taloussuunnitelmassa 2010-2011.

Johtokunta antoi Oulun tilakeskukselle luvan Raatin perusparannuksen toteuttamiseen.

Suunnittelun yhteydessä on päätetty, että stadionin pohjoinen ja eteläinen kisatori toteutetaan ilman kansirakenteita. Harjoituskenttää pienennetään niin, ettei Tuiranväylän puoleista Lohitietä tarvitse siirtää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:18
Toinen ajokaista suljettu liikenteeltä Kuusamontiellä Jäälin kohdalla
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita
9:41
Matkailuporoksi koulutettu kesy poro varastettiin Ylitorniolla marraskuussa
9:34
Maailman kallein polttoaine synnytti väkivaltaiset protestit – väärinkäytökset tutkitaan, lupasi Zimbabwen presidentti Mnangagwa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image