Oulu

Raatin uimahalli Oulussa vietti perjantaina 60-vuo­tis­synt­tä­rei­tä – remontti yli kak­sin­ker­tais­ti kävijämäärät

Raatin uimahallin allastilat kaksinkertaistuivat remontissa 2009–2010. Myös uudet liikunta- ja kuntoilutilat ovat olleet suuri vetovoimatekijä. KUVA: Pekka Peura
Oulu 22.11.2019 18:47 | Päivitetty 22.11.2019 18:52
Esko Aho

Oulun Raatin uimahalli valmistui 14.11.1959. Vuonna 2018 sitä käytti noin 285 000 ihmistä.

Raatin uimahallin 60-vuotissyntymäpäivää juhlittiin perjantaina valokuvanäyttelyllä avajaisista sekä Raatin stadionin historiasta.

Harmonikansoittaja Pertti Haipola ja viulisti Silja Lassila musisoivat, ala-aulassa tarjottiin kahvit, kahviossa syötiin juhlalounas ja Marja Toiviainen muisteli Raatin ensimmäisiä vuosia. Mahdollisuus vesivoimisteluun kuului niin ikään juhlapäivän tarjontaan.

Tapahtuma järjestettiin Oulu oivaltaa -päivän merkeissä. Kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden ideoiman päivän tarkoituksena oli tarjota kaupunkilaisille tilaisuus osallistua ja kokea, miten sivistys Oulussa tänä päivänä toteutuu.

Oulun kaupungin liikuntalaitospäällikkö Matti Rautio kertoo, että Raatin uimahalli on suuren remontin 2009–2010 jälkeen ollut erittäin suosittu sisäliikuntapaikka.

– Allas- ja liikuntatilat muuttuivat kymmenen vuotta sitten ihan täysin ja samalla käyntimäärät 2,5-kertaistuivat. Liikunta- ja kuntosalineliöt ovat olleet suurin tekijä suosion kasvussa, vaikka allastilaakin on entiseen verrattuna tuplasti.

– Uimahalli on helposti saavutettavissa julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Pysäköintipaikkoja autoille riittää paljon paremmin kuin esimerkiksi Raksilassa, joka menee tukkoon etenkin silloin, kun alueella on muita suuria yleisötapahtumia.

Raatin uimahallin vuosittaiset kävijämäärät ovat vuodesta 2012 olleet jatkuvasti yli 280 000:n tasolla, kun ne ennen remonttia vaihtelivat 120 000–130 000 välillä.

Viime vuonna Raatin uimahallin palveluita käytti noin 285 000 ihmistä. Kaikkien aikojen ennätys syntyi 2015, jolloin luvuksi saatiin 302 090. Raksilassa kävijöitä on vuosittain noin 600 000.

Oululaiset saavat pian neljännen yleisen uimahallin Raatin, Raksilan ja Vesi-Jatulin lisäksi.

– Linnanmaan uimahallin tilanne näyttää hyvältä. Suunnittelun pitäisi alkaa ensi vuonna ja rakentamisen 2021–2022.

– Hallista tulee Raatin kanssa suunnilleen saman kokoinen, yhtä paljon allastilaa, mutta modernimpaa. Kilpahallia emme tee eikä sinne tule kansainvälisiä kisoja, vaan rakennamme erittäin hyvän hallin kuntoilukäyttöön.

Lokakuun lopulla UKK-instituutti julkisti uudet, kevyemmät liikuntasuositukset. Niiden mukaan lasten ja nuorten tulisi vähentää ruutuaikaa ja istumista. Helsingissä on jo huomattu, ettei selkäuinti enää onnistu nuorisolta yhtä hyvin kuin ennen.

– Panostamme Oulussa lähiliikuntapaikkoihin esimerkiksi yhdessä koulujen kanssa. Niitä voi käyttää myös iltaisin ja viikonloppuisin, sanoo Matti Rautio.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miltä kuulostaisi Linnanmaan liikuntakeskus? Joten rakentakaa se uimahalli sen liikuntahallin yhteyteen kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan syynä kuitenkin Raksilan uimahallin pieleen mennyt pesutilojen remontti? Uimarit yksinkertaisesti ovat siirtyneet uimahalliin, jossa voi peseytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On raatissakin uusittu muutamia suihkuja ja ovat aivan hirveitä. Vettä tohottaa niukemmin laajalla säteellä mutta sellaisella painella että ihan sattuu, ainakin silmiin jos kasvoja pesee suihkun suuntaan. Ja sauna on todella pieni. monesti jäljellä pelkkiä seisomapaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä kyllä, uimahallissa on sisäilmaongelmia. Ei pysty asioimaan kyseisessä hallissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, työttömille/opiskelijoille vois tarjota enempi liikunta mahdollisuuksia ilmatteeksi, eikä vaan koululaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin just. Kaikki vaan ilmatteeksi niin ei tarvitse harrastustenkaan vuoksi tienata... Ja onpa myös samalla mukavaa hommaa muuten niin tylsiin päiviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuotiaat ei enää ui noin kovaa vauhtia ja pitää huilata välillä niin tarvii omat rauhalliset uimaradat heille. Ja ihmiset joilla on jalka ja kynsi sieniä pitää pitää uimatossuja jalassa koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:34
Eduskuntaryhmät vastaavat Rinteen kysymyksiin tänään – pääministeriehdokkaasta päätös sunnuntaina
9:36
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
9:00
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin
9:00
Hiljaiseloa tragedian jälkeen – Melina-tyttären tapaturmainen kuolema järkytti oululaisen mestaripainijan Mikael Lindgrenin, 50, elämän perusrakenteita: "Suru on arjessa edelleen läsnä" Tilaajille
8:00
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
8:00
”Kävin kahdesti käsiksi lapseeni” – Työssään muita auttava äiti olisi kaivannut nopeampaa apua, kun suhde murrosikäisen tyttären kanssa meni solmuun Tilaajille
8:00
Harri Virtanen menestyi urallaan, mutta oli kuin romahtamaisillaan: Traumatisoitunut ihminen sabotoi tahtomattaan elämäänsä – siitäkin voi selvitä Tilaajille
11
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
8
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
7
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
5
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
4
Oululaiset koululaiset suunnittelivat ja tekivät kirjailija Katariina Vuoren korut Linnan juhliin – "Olisi ollut ihanaa ottaa heidät mukaan"
4
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä
3
Onko sinulla sanottavaa Kalevalasta? Lukupiiri puhuu muinaiseepoksesta kaksi tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image