Oulu

Raatin uimahalli Oulussa vietti perjantaina 60-vuo­tis­synt­tä­rei­tä – remontti yli kak­sin­ker­tais­ti kävijämäärät

Raatin uimahallin allastilat kaksinkertaistuivat remontissa 2009–2010. Myös uudet liikunta- ja kuntoilutilat ovat olleet suuri vetovoimatekijä. KUVA: Pekka Peura
Oulu 22.11.2019 18:47 | Päivitetty 22.11.2019 18:52
Esko Aho

Oulun Raatin uimahalli valmistui 14.11.1959. Vuonna 2018 sitä käytti noin 285 000 ihmistä.

Raatin uimahallin 60-vuotissyntymäpäivää juhlittiin perjantaina valokuvanäyttelyllä avajaisista sekä Raatin stadionin historiasta.

Harmonikansoittaja Pertti Haipola ja viulisti Silja Lassila musisoivat, ala-aulassa tarjottiin kahvit, kahviossa syötiin juhlalounas ja Marja Toiviainen muisteli Raatin ensimmäisiä vuosia. Mahdollisuus vesivoimisteluun kuului niin ikään juhlapäivän tarjontaan.

Tapahtuma järjestettiin Oulu oivaltaa -päivän merkeissä. Kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden ideoiman päivän tarkoituksena oli tarjota kaupunkilaisille tilaisuus osallistua ja kokea, miten sivistys Oulussa tänä päivänä toteutuu.

Oulun kaupungin liikuntalaitospäällikkö Matti Rautio kertoo, että Raatin uimahalli on suuren remontin 2009–2010 jälkeen ollut erittäin suosittu sisäliikuntapaikka.

– Allas- ja liikuntatilat muuttuivat kymmenen vuotta sitten ihan täysin ja samalla käyntimäärät 2,5-kertaistuivat. Liikunta- ja kuntosalineliöt ovat olleet suurin tekijä suosion kasvussa, vaikka allastilaakin on entiseen verrattuna tuplasti.

– Uimahalli on helposti saavutettavissa julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Pysäköintipaikkoja autoille riittää paljon paremmin kuin esimerkiksi Raksilassa, joka menee tukkoon etenkin silloin, kun alueella on muita suuria yleisötapahtumia.

Raatin uimahallin vuosittaiset kävijämäärät ovat vuodesta 2012 olleet jatkuvasti yli 280 000:n tasolla, kun ne ennen remonttia vaihtelivat 120 000–130 000 välillä.

Viime vuonna Raatin uimahallin palveluita käytti noin 285 000 ihmistä. Kaikkien aikojen ennätys syntyi 2015, jolloin luvuksi saatiin 302 090. Raksilassa kävijöitä on vuosittain noin 600 000.

Oululaiset saavat pian neljännen yleisen uimahallin Raatin, Raksilan ja Vesi-Jatulin lisäksi.

– Linnanmaan uimahallin tilanne näyttää hyvältä. Suunnittelun pitäisi alkaa ensi vuonna ja rakentamisen 2021–2022.

– Hallista tulee Raatin kanssa suunnilleen saman kokoinen, yhtä paljon allastilaa, mutta modernimpaa. Kilpahallia emme tee eikä sinne tule kansainvälisiä kisoja, vaan rakennamme erittäin hyvän hallin kuntoilukäyttöön.

Lokakuun lopulla UKK-instituutti julkisti uudet, kevyemmät liikuntasuositukset. Niiden mukaan lasten ja nuorten tulisi vähentää ruutuaikaa ja istumista. Helsingissä on jo huomattu, ettei selkäuinti enää onnistu nuorisolta yhtä hyvin kuin ennen.

– Panostamme Oulussa lähiliikuntapaikkoihin esimerkiksi yhdessä koulujen kanssa. Niitä voi käyttää myös iltaisin ja viikonloppuisin, sanoo Matti Rautio.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miltä kuulostaisi Linnanmaan liikuntakeskus? Joten rakentakaa se uimahalli sen liikuntahallin yhteyteen kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan syynä kuitenkin Raksilan uimahallin pieleen mennyt pesutilojen remontti? Uimarit yksinkertaisesti ovat siirtyneet uimahalliin, jossa voi peseytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On raatissakin uusittu muutamia suihkuja ja ovat aivan hirveitä. Vettä tohottaa niukemmin laajalla säteellä mutta sellaisella painella että ihan sattuu, ainakin silmiin jos kasvoja pesee suihkun suuntaan. Ja sauna on todella pieni. monesti jäljellä pelkkiä seisomapaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä kyllä, uimahallissa on sisäilmaongelmia. Ei pysty asioimaan kyseisessä hallissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, työttömille/opiskelijoille vois tarjota enempi liikunta mahdollisuuksia ilmatteeksi, eikä vaan koululaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin just. Kaikki vaan ilmatteeksi niin ei tarvitse harrastustenkaan vuoksi tienata... Ja onpa myös samalla mukavaa hommaa muuten niin tylsiin päiviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuotiaat ei enää ui noin kovaa vauhtia ja pitää huilata välillä niin tarvii omat rauhalliset uimaradat heille. Ja ihmiset joilla on jalka ja kynsi sieniä pitää pitää uimatossuja jalassa koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:44
Tukholman lähiöissä kaksi räjähdystä aamuyöllä peräjälkeen – yksi ihminen loukkaantui
9:37
Seksuaaliväkivallan uhrien tukikeskuksessa autettu yli tuhatta ihmistä Helsingissä – vastaava palvelu avataan Ouluun helmikuussa
9:30
Pohjoisen kauppakamarit: Rautatieliikenteen kehittäminen on kesken Pohjois-Suomen näkökulmasta
9:30
Etla: Hallituksen ilmastotavoite kaukana – energian tuotantoon ja kotitalouksien kulutukseen tarvitaan iso muutos
9:29
Oulun yliopisto tutkii puurakentamisen terveysvaikutuksia koulussa Kuhmossa – koululaisten stressiä mitataan sylkinäytteiden ja älysormuksen avulla
9:15
Suunnitellut kelkkareitit kuumentavat tunteita, eivätkä monet maanomistajat halua moottorikelkkoja mailleen – "Herättää paljon intohimoja puolesta ja vastaan" Tilaajille
8:31
WHO pitää hätäkokouksen keskiviikkona koronaviruksen vuoksi – Kiina vahvisti neljännen kuolemantapauksen vilkkaan uudenvuoden loman kynnyksellä
30
Pysäköinninvalvonta tulisi korvata neuvonnalla, oikeustajua rikkova rahastus ketuttaa Lukijalta
23
Yöllä tuuli puhalsi puuskissa jopa 25 metriä sekunnissa Oulun Vihreäsaaressa, yksittäisiä puita kaatunut – lauhtunut sää tuonut sivuteille suuria vesilammikoita
10
Voiko Oulussa hiihtää tai luistella? "Mitä kauemmas rannikolta on menty, sen paremmin latuja on ollut"
10
Kokkolan kettutarhan kaikki 2 500 eläintä oli tarkoitus viedä Kiinaan – sinikettujen siirrosta oli tehty ennakkoilmoitus, mutta ei ilmoitusta lastauksen aloittamisesta
10
Talvimyrsky riehuu Perämerellä ja merivesi nousee korkealle – maa-alueiden kovimmat puuskat iskevät Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen
8
Oulun Energian tavoitteena hiilineutraalius 2030-luvulla – toimitusjohtaja Juha Juntunen: "Kasvatamme uusiutuvan energian, kuten tuulivoiman, osuutta"
6
Hävittäjäehdokkaiden testaus jatkuu Pirkkalassa – vuorossa on ranskalainen Dassault Rafale

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomi Euroopan rasistisin maa

138 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Sellaisetkin äänestää persuja jotka tuolla maalla syrjäkylillä asuvat, joskus käyvät kirkonkylällä ja eivät seuraa poli... Lue lisää...
niitä vain on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image