Oulu

Raatin stadion pannaan kuntoon

Lisäallas luvassa. Raatin uimahallin pieni 25 metrin allas saa jatkoksi saman kokoisen kuntoaltaan, jos valtuuston hankesuunnitelma etenee rakentamiseen asti.
Oulu 24.8.2004 0:00
Kari Sankala

Kaleva

Oulu
Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina Raatin stadionin hankesuunnitelman vaihtoehto 1:n mukaisena. Se merkitsee, että stadion pannaan kuntoon.

Hankesuunnitelman tavoitehinta on 15 530 000 euroa eli noin kolme neljännestä Kaupunginteatterin remonttikuluista.

Valtuusto päätti, että Raatin liikuntakeskuksen peruskorjauksen yhteydessä uimahallia laajennetaan. Laajennuksen tavoitehinnaksi asetettiin 2 230 000 euroa. Rakennussuunnittelun alkuvaiheessa uimahallin suunnitelmat tarkistetaan tavoitehintaa vastaavaksi.

Kaupunginvaltuusto ei vielä maanantaina päättänyt, milloin Raatissa ryhdytään töihin, vaan ratkaisu tehdään joulukuun alussa talous- ja toimintasuunnitelman käsittelyn yhteydessä. Voimassa olevan suunnitelman mukaan ensimmäiset työmäärärahat Raattiin olisi käytössä 2006. Varaus on 2 miljoonaa euroa.Linnanmaan halli
olisi ollut vaihtoehto


Uimahallisuunnitelman mukaan Raatin allasosasto laajenisi noin 300 neliömetrillä eteläpäätyyn eli kaupungin puoleiseen päähän. Laajennuksena tulisi tasapohjainen 25 metrin kuntoallas, joka palvelisi pääasiassa vesiliikunnan kuntoilijoita, koululaisryhmiä ja vesiliikuntakuntoutusta.

Uuden altaan toiminnot hoituisivat nykyisillä sosiaalitiloilla ja henkilökunnalla. Jos uudet allastilat rakennetaan vasta stadionremontin jälkeen, kustannukset nousevat noin kymmenellä prosentilla, joten stadionin ja uimahallin kytkökseen on taloudelliset perusteet.

Uimahallin osalta on tutkittu myös Linnanmaan uimahallin rakentamista. Kyseisen vaihtoehdon hinnaksi on saatu noin 6 miljoonaa euroa. Keskusviraston suunnittelupalvelut-yksikön mielestä Linnanmaan uimahalli olisi ollut ensisijainen vaihtoehto, mutta selvästi kalliimpi.

Vastaavasti uimahallin laajennuksen katsotaan vahvistavan Raatin liikuntakeskusta. Se on myös taloudellisesti toteuttamiskelpoisempi tässä vaiheessa.Raatti ei vetänyt
rakentajia


Raatin stadionin peruskorjaussuunnitelmien yhteydessä tarjottiin 2003-2004 liike- ja toimistotilojen rakennusoikeutta noin 21 600 neliömetriä.

Tarjouksia ei kuitenkaan tullut, koska kaupungin ja rakennusliikkeiden näkemykset eivät kohdanneet toisiaan. Kiinnostusta Raatinsaaren asuntorakentamiseen olisi saattanut löytyä, mutta kaupunki ei sitä mahdollisuutta tarjonnut.

Oulussa toimistorakentamista on jo muun muassa Etu-Lyötyssä sekä uusia suunnitelmia on vireillä Autonummeen ja matkakeskukseen.

Kaupungin lähtökohtana Raatissa on ollut liikunnallisten toimintojen turvaaminen ja niitä tukevien palvelujen mahdollistaminen.

Raatin stadionin peruskorjauksen tavoitteena on yleisurheilu- ja jalkapallokentän olosuhteiden parantaminen ja käyttöajan jatkaminen niin keväisin kuin syksyisin. Lisää käyttöaikaa saadaan nykyaikaisilla pintamateriaaleilla ja lämmitysjärjestelmin.

Toisaalta Raatin lisäalueelle ei mahdu kiertäviä juoksuratoja, joten yleisurheilijat eivät voi harjoitetta stadionilla jalkapallo-otteluiden aikana. Niinpä korvaavia kenttiä rakennetaan tulevaisuudessa esimerkiksi Linnanmaan liikuntakeskukseen.

Raatin peruskorjauksen yhteydessä kunnostetaan juoksuratojen ja viheriön lisäksi katsomot ja lisäalue.

Kaupunginvaltuusto kävi pitkän keskustelun Raatin hankesuunnitelmasta. Valtuusto hyväksyi Jouko Arrannon (kok.) lisäysesityksen, että alueen toteutuksessa turvataan liike- ja toimistotilojen kaavoitus- ja rakentamismahdollisuudet myöhemmin. Esitystä kannatti valtuutettu Lyly Rajala (kok.) ja se hyväksyttiin äänin 51-5.

Valtuutettu Eino Laaksonen (kesk.) muistutti, että Raatti on ollut kaupungin suunnitelmissa 25-30 vuotta, mutta kunnostus on aina jäänyt, kun budjettia on tasapainotettu.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image