Oulu

Qstockin lii­ken­ne­jär­jes­te­lyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Autoilijoiden vapaa pääsy Pikisaareen huolettaa saaren asukkaita. KUVA: Sonja Alajoutsijärvi
Oulu 22.7.2019 14:56
Antti Karvonen

Qstockin tämän vuoden liikennejärjestelyt herättävät huolta Pikisaaren asukkaissa.

Aiempina vuosina autolla ajamiseen Pikisaaressa on vaadittu ajolupa, joka on toimitettu saaren asukkaille Qstock-järjestäjien toimesta postissa. 

Tänä vuonna ajolupaa ei ole kuulunut. 

– Meistä asukkaista tuntui oudolta että Qstockin jakamassa infolapussa ei ollut mitään mainintaa koko asiasta. Saimme tiedon Kalevan jutusta. Onkohan tätä asiaa ajateltu ihan loppuun asti, kysyy Pikisaaressa asuva Kalevan lukija. 

Huolta asukkaissa on herättänyt se valtaisa ihmis- ja liikennemäärä, jonka Qstock tuo tullessaan. Mahtuuko esimerkiksi huoltoajo saareen?

Saaren kapea kulkuväylä täyttyy autoista nopeasti, varsinkin kun kadulle ei saa pysäköidä kuin yhdelle puolelle kerrallaan.

Kaikkien talojen pihapiirissä ei ole myöskään portteja tai kieltokylttejä estämässä luvatonta pysäköintiä.

Reilu viikko sitten järjestetty Suomipop-festivaali aiheutti asukkaille vastaavanlaisia ongelmia.

– Kyllä sen parkkeerausmäärän näki jo silloin. On ikävää, että kun maksamme parkkipaikoista ja sitten niille ei mahdukaan. Toivottavasti ei tapahdu mitään isompaa ja huoltoautot pääsevät paikoilleen, Pikisaari on paha sumppu, jos jotain tapahtuu.

"Toivon että muiden alueita kunnioitetaan"

Pikisaareen vaadittavista ajoluvista ollaan luovuttu niiden epäkäytännöllisyyden ja alueella toimivien yritysten antaman palautteen vuoksi, kertoo Qstockin venuekoordinaattori Anna Lanas

– Pikisaari on yleistä aluetta ja kaikkien pitää päästä liikkumaan siellä. Ennen ajolupia on myönnetty kaikille jotka niitä ovat pyytäneet. Kun aiemmin olemme olleet tiukkoina Pikisaaren kulun kanssa, olemme saaneet voimakasta palautetta alueella liiketoimintaa tekeviltä, Lanas sanoo.

Kun lupa on annettu kaikille sitä pyytäneille, on se menettänyt myös merkityksensä, Lanas toteaa. Hän kuitenkin toivoo, että ihmiset kunnioittavat saaren asukkaiden kotirauhaa.

– Oli sitten pyörällä, kävellen tai autolla menossa niin toivon että muiden alueita kunnioitetaan. Jos esimerkiksi pysäköinnin kieltäviä kylttejä ei ole, niin rohkeita yrittäjiä varmasti kuitenkin löytyy aina. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (118)

Lailliset paikat saa parkkeerata täyteen, eikä siitä pitäisi koitua mitään ongelmaa. Ne eivät tuki pelastusteitä. Ja jos jonkun talon pihassa ei ole merkinnät kunnossa, niin kannattaisiko taloyhtiön huolehtia merkinnät kuntoon. Älkää tehkö ongelmaa siitä mikä ei ole ongelma.

Itse asun Raksilassa ja kärppäpelien yhteydessä on monenlaista yrittäjää, mutta eivät tule pihaan, kun on merkinnät kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää,mutta totta nuo liikennejärjestelyjen hengenvaarallisuus, seka festarikansalle että Pikisaaren asukkaille. Ongelmat on ollut tiedossa koko Qstokin olemassaolon ajan. Ei vaan löydy ryhtiä Olun päättäjistä laittaa asiaa kuntoon. Toivotaan taas parasta, että ei kukaan pääse hengestään.
Asian järjestäminen oikealle tolalle ei vaadi kovin ihmeellisiä järjestelyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikisaarelaiset vissiin kuvittelevat omistavansa koko saaren. Itse ainakin tulen pysäköimään auton vastakin lailliselle paikalle Pikisaareen ja liikun siellä kuten laki sallii. Ainahan voi joku tulla ja yrittää poistamistani, en tosin suosittele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö oiski kätevää, että siirrettäis nää tapahtumat tosiaan johonki toiseen kaupunkiin ihan kokonaan. Ei tarvis kärsiä. Voitais käyä rauhasa marketisa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi Oulun kaupungilta järkevää rakentaa nämä festaripaikat ja huvipuistot Äimärautio-Oritkarin alueelle. Siellä on paljon merenrantaa ja asukkaitakin vähän ja tilaa riittäisi suurille parkkipaikoille ja ovat hyvien kulkuyhteyksien alueella. On ikävää, että nykyisin pilataan Oulun kaupungin viihtyisät asuinalueet moisella metelillä ja saasteilla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten vaan oritkarissa liikkuu paljon raskasliikennettä päivästä/ajasta riippumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten mulla ei ole mitään Qstockia tai muita Kuusisaaren tapahtumia vastaan, mutta kun näitä on lähes joka viikonloppu, niin kesäisin työmatka mutkistuu turhan usein. Kiertoteitä joutuu käyttämään liikaa ja kun eihän sitä kotoa lähtiessä tiedä tai muista lähteä eri kautta menemään, raivostuttavaa, kun on vaan portti edessä, kun baanaa painaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulleeko ed heeran kuustokkiin
vetääkö eg yleisöä täyttyykö pikisaarikin jupoista jos eg heeran tulee malmin keikan jälkeen jouluun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tuolla oikeasti suuressa maailmassa pärjätään, sielläkin järjestetään suurtapahtumia?
Vuosikymmeniä on mennyt hyvin ja menee jatkossakin!
Asuinpaikka Pikisaaressa on Oulun paras paikka, nautitaan siitä ja elämästä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Quscok on pyörävarkaiden aarrearkku. Pakettiautollinen pyöriä lähtee sieltä aivan varmasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi olla valvontaa pyöräparkkeilla, ettei pyörävarkaat ota pyöriä luvata mutta eihän pyörävarkaudet ole poliisien mielestä tärkeitä estää eikä selvittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuokin festari pilattu popilla ja iskelmällä. Aito rock/ metalli on unohdettu. Ei kiinnosta nämä tanssit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ois paljon muitakin möykkäpaikkoja. Mutta pitää olla kaavoihin kangistunut ja juhlia aina samassa paikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyrnävällä riittää perunapeltoja, joille voi rakentaa näitä wood eikun qstockeja. Sinnehän voisi järjestää aidon mutakylpyviihdykkeen muistuttamaan kaikien aikojen esikuvasta eli Woodstokista. Se se vasta vetonaula olisikin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikisaareen vaadittavista ajoluvista ollaan luovuttu niiden epäkäytännöllisyyden ja alueella toimivien yritysten antaman palautteen vuoksi.
Kun aiemmin olemme olleet tiukkoina Pikisaaren kulun kanssa, olemme saaneet voimakasta palautetta alueella liiketoimintaa tekeviltä.
Pikisaari on yleistä aluetta ja kaikkien pitää päästä liikkumaan siellä. Ennen ajolupia on myönnetty kaikille jotka niitä ovat pyytäneet.
Mielestäni ihan turhaa on Kalevassa ja mediassa valittaa, saahan sitä kirjoitella, ihan kaksi päivää festivaali kestää.
Poliisi hoitaa näitä asioita viran puolesta, eikä julkinen valittajien ja mielensäpahoittajien nimetän pikkujoukko!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (118)

Uutisvirta

9:15
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimisto arvioi Veikkaukselle, että sopimusmuutos on laiton
9:09
NBA-koripallotähti Kobe Bryantin ja hänen tyttärensä kuolemaa on surtu ympäri maailman – tämä helikopteriturmasta tiedetään
9:00
Auton lämmitysjohdosta lähtenyt palo tuhosi henkilöauton ja uhkasi sytyttää katoksen Muhoksella
8:24
Suunniteltu tehtaan laajennus vetää jo yrityksiä Kemiin – "Kaupungille tulevien erilaisten kyselyiden määrä on moninkertaistunut" Tilaajille
7:45
Kempeleen Kirin Valtteri Kleemolan elämä jatkuu normaalisti viime kesänä saadusta aivoinfarktista toipumisen jälkeen – "Hieno tunne, kun ensimmäisen kerran sai taas hien pintaan ja pääsi saunomaan" Tilaajille
7:30
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
7:00
"Päässä surisi kuin ampiaispesässä" – Markku Toukola on kärsinyt lähes 20 vuotta piinaavasta vaivasta, joka miltei vie yöunet Tilaajille
34
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
16
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
6
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
5
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
5
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
3
Ravimies Lintilä palasi tuttuun työpaikkaan ja puhuu etätyön puolesta – "Laitosten siirto maakuntiin on hyödytöntä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

226 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image