Oulu

Pyöräilystä voisi tehdä Oulun mat­kai­lu­val­tin – ulkomaalaisia ällistyttää jäätyvä meri, jolle voi mennä pyöräilemään

Pekka Tahkola tietää mistä puhuu hehkuttaessaan läskipyöräilyä. Viime viikolla hän lähti neljältä eräänä aamuna merelle pyöräilemään, jotta ehti tehdä noin 50 kilometrin lenkin kantavalla hangella ennen työpäivän alkua. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 17.4.2018 9:36
Päivi Alasuutari

Oululla on vahva maine pyöräilykaupunkina, mutta imagoa ei ole hyödynnetty matkailussa. Kannattaisi, sillä pyörämatkailu kasvaa vauhdilla Euroopassa.

– Pyörämatkailun kokonaistuotot EU-maissa ovat vuositasolla 44 miljardia ja ne ohittivat vasta laivamatkailusektorin tuotot, kertoo Pyöräilykuntien verkosto ry:n toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Oulussa on mitä parhain pyörätieverkosto, pyöräilemään pääsee suoraan hotellilta ja maasto on tasainen.

Pyöräilykoordinaattori, liikennesuunnittelija Pekka Tahkola nostaa esille talvipyöräilyn matkailulliset mahdollisuudet.

– Meillä on jäätyvä meri, jäätyvät joet ja järvet, joille voi mennä pyöräilemään. Se on jotakin aivan uskomatonta monelle ulkomaalaiselle.

Oulu-opas Maarit Väihkönen visioi tuotteistusta: valmiiksi suunniteltuja kahden, kolmen, neljän tai viiden päivän reittejä etappeineen taukoja ja yöpymisiä varten.

– Reitit voisi merkata samalla tavalla kuin rinteet merkataan laskettelukeskuksissa haastavuuden mukaan, Väihkönen ideoi.

Lue lisää 17.04.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

Oulussa elää myös illuusio "MERIKAUPUNGISTA". Maininta leijailee kaupungin ilmapiirissä, mutta kukaan ei oikein tiedä mitä se nykyään merkitsee. Moderni arkkitehtuuri on tuhonnut oulunseudun rantamat, jotka jo ennen sitä tuhottiin teollisuuslaitosten rakentamisella kauneimmille paikoille Oulujoen suistossa. Historiasta voimme vielä lukea, kuinka Oulun alueella oli oli useita varveja laivojen rakentamiseksi. Tuotanto oli aikoinaan merkittävää eurooppalaisessakin mittakaavassa. Rakentaminen ja Varustaminen on loppunut vuosikymmenet sitten, eikä enää näköjään kyetä ylläpitämään edes lahjoituksena tänne saatua " OULU-LAIVAA". Oletuksena lienee porukoilla ollut, että Oulun kaupunki ottais nimikkolaivan "omakseen" ja alkaisi sponsoroida sen huoltoa ja ylläpitoa. Laivan todella isot ylläpitokustannukset taisivat tulla täydellisenä yllätyksenä kerholle. Laivanvarustuksen tieto ja taito on kadonnut todellisten merikarhujen myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupunki näyttää vetävän ihan toista linjaa jossa kaupunkia ei kehitä turismin ehdoilla. Oulussa ei ole nähtävyyksiä joten niitä pitäisi luoda keinotekoisesti. Keinotekoiset nähtävyydet toimivat todella hyvin esimerkiksi Singaporessa joten ne eivät ole huono asia. Oulun torista olisi voinut saada yhden keinotekoisen nähtävyyden mutta Oulun kaupunki päätti rakentaa torille hotellin, vieläpä niin suuren että se pilaa torin ilmeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten olisi Tervapyöräily.
Näkyy tuota olevankin pyöräily Oulussa.
Ainakin juttutuvan mukaan.
Kaikki ilo ja hauskuus on poissa.
Tilalla liukkaus ja tankoraivo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matkailu on ihmeellinen ala. Jokainen kun matkaillut, niin näin me kaikki olemme asiantuntijoita. Onko helpompaa alaa alkaa yrittäjäksi, kun kaikilla on asiantuntijuutta. Mutta missä ovat ne miljoonat suomalaiset matkailuyrittäjät? 🤔 Noh, täällä kommentoimassa, mitä pitäisi tehdä tekemättä itse mitään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loisto uutinen! Nyt se maailiman lämpiäminen on pyssäytetty oululaisin voimin. Jäätä myöten pyörällä Hailuotoon juhannusta juhlimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luontoa muka suojellaan eikä ymmärretä, että matkailu rasittaa luontoa kaikista eniten. Lentoliikenne saastuttaa aivan älyttömästi!! Jotain rajaa nyt tähän. Lappikin pilataan matkailijoilla. Joka paikkaan jättävät jätteensä lojumaan ja paikalliset kerää. Huh huh. Kaulanen vastustaa kaivosta joka ei saastuta lähellekään niin paljon kuin ne kiinalaiset jotka lentää lentokoneella Lappiin sankoin joukoin. Kai hänelläkin on älypuhelin, auto ym.? Ilman kaivoksia ei olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannattaisi pyöräillä noin paksuilla kumilla maastossa, sitä uupuu nopeasti ja kohta haetaan helikopterilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

määrittele nopeasti, nää oululaiset läskipyöräilijät saattaa sen 6-8h painella pitkin vitikoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paksurenkaisella pellepyörällä ajaminen voi olla ainutlaatuinen elämys ulkomaalaiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs jos tarjottaisiin ulkomaalaisille mahdollisuus kokeilla millaista on elää viikko yksinäisenä tuppisuuna ahistuneena, netissä anonyyminä muita arvostellen ja vähätellen. Se on suosittua täällä päin joten ihan varmasti olisi kysyntää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava idea "Tule, koe, näe kaamos ja masennus suomalaisittain". Vois vaikka ensin käydä kaatumassa jäällä ja rikkoa vähintään ranteensa. Sitten vaan kalsarit jalassa mökkiytymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja yhteispäivystyksestä haettaisiin siihen rannevammaan hoitoa, siinä olis ulkomaan elävälle seikkailua, sais jonottaa sen 13 tuntia, siitä ekstra satanen matkanjärjestäjälle. Sitte passaa mennä raivona nettiin nillitämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan jospa laitetaan jäälle radat autoille ja moottripyörille, ni jopa on vetovoimaa. Radalle Crosskartit sähkömoottorein, ni ei tuu pakokaasuja. Ja onpa niitä moottoripyöriäkin sähkötoimisia. Taatusti olisi turisteille mieluista aktiviteettia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiku tehdään talveksi tieverkosto jäälle niin voi lähteä asunto-autoilla (jotka vetävät perässään peräkärrysaunaa) kiertämään pitkin meriä ja mantuja. Päivät harrastellaan pilkkimistä, hiihtoa, moottorikelkkailua, luistelua, pyöräilyä, kävelyä, curlingia, avantouintia, jääveistosten ja lumiukkojen tekoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se siitä hiljaisuudesta. Se ei ilmeisesti uppoa, että muualta tulleet näkevät meidän erityisyydet eri tavalla kuin me itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä melua tulee kirjoituksen sähköpyöristä? Varmaan öljyäkin valuu ja maapallo tuhoutuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Uutisvirta

79
Ulkoministeri Timo Soini sai eduskunnan luottamuksen, pääministeri Sipilä: "Tässä ei äänestetty abortista, tässä äänestettiin Soinin luottamuksesta"
71
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
29
MT: Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, joka sisälsi muun muassa kilpailuttamisen – eduskuntaryhmä tyrmäsi
27
Ukkosmyräkkä vyöryi Oulun yli yön aikana – huomiseksi odotellaan Mauri18-myrskyä
19
Rekan ja henkilöauton kolari ruuhkautti Kuusamontietä Oulussa, pelti kolissut myös Pohjantiellä
17
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
14
Soinin omistakin joukoista soraääni: Sinisten Tiina Elovaara ei tue ulkoministerin aborttikantaa – "Naisten oikeudet ovat minulle ohittamattomat"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

144 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Juttutupa on kateellisten keskustelukerho. Kotitalousvähennyksen leimaaminen rikkaitten asumistueksi on järjen köyhyyttä... Lue lisää...
Vähäistä on tuo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image