Oulu

Puo­lus­tus­voi­ma­uu­dis­tus tyhjentää Oulun varuskunnan

Oulun varuskunnan päällikkö, eversti Matti Karjalainen kertoo, että Oulun henkilöstön sijoittuminen puolustusvoimien muihin yksiköihin selviää loppuvuoden ja ensi vuoden alun aikana. KUVA: Pekka Peura
Oulu 3.5.2012 18:18 | Päivitetty 3.5.2012 18:20
Anne Talvensaari

Vaikka puolustusvoimien uudistus vie Oulussa lähes kaiken, uskoo Oulun varuskunnan päällikkö, eversti Matti Karjalainen Pohjois-Suomen kokonaisuudessaan jäävän selkeästi plussan puolelle. Kainuun prikaati ja Lapin jääkäriprikaati tulevat vahvistumaan rakenneuudistuksessa.

”Pohjois-Suomelle ei näissä muutoksissa käy huonosti”, helmikuussa julkitulleen uudistuksen nykytilannetta esitellyt Karjalainen sanoi.

Uudistus lakkauttaa kaikki sotilasäänien esikunnat ja näin myös Oulun Hiukkavaarassa toimivan Pohjois-Suomen sotilasläänin esikunnan 2014 loppuun mennessä. Silloin lakkautetaan Oulusta myös Pohjois-Suomen huoltorykmentti esikuntineen.

Kaikkiaan Hiukkavaarassa on tällä hetkellä työpaikkoja parille sadalle ihmiselle. Jatkossa Karjalainen arvioi puolustusvoimien palkkalistoilla olevan Oulussa noin 15 henkilöä aluetoimistossa.

Henkilöstön sijoittuminen puolustusvoimien muihin yksiköihin selviää loppuvuoden ja ensi vuoden aikana. Jokainen tietää tulevan tehtävänsä maaliskuussa 2013.

Lue lisää 04.05.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

no niin tätäkö se katainen ja kumppani on ajanu?olen niin 100%varma että kohta olemme natossa ja siitä ei velivenäjätykkää ja näin ollen alkaa verinentaistelu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko Naton joukoille jota suuri osa kansasta vastustaa mutta toinen mahdollisuus mikä sitten todennäköinen on Puna-armeija jota ei voi vastustaa kun ei lole puolususta omasta takaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielestäni Oulun varuskunta lakkasi olemasta silloin, kun sotapojat siirrettiin Kajaaniin, ja Ouluun jäi vain esikunta ja Intiön vasta remontoidut tyhjät kasarmirakennukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluun ei tarvitse jättää yhtään armeijaan kuuluvaa suojatyöpaikkaa.Vihollisen uhka on AINA idästä ja sen takia armeijaa tarvitaan itärajojemme läheisyydessä.Suomeen sama sääntö kuin Venäjälläkin että liian lähellä rajaa ei venäläisiet saa omistaa maata.Mutta valitettavasti venäläiset valtaavat maamme ampumatta laukaustakaan-ne ostaa tämän maan kun kerran kaikki on myynnissä-myös itsenäisyys joka jo myytiin EU:lle ja rahat lahjoitettiin ulkomaille."Kaikki kokoon,aseet kekoon ja kaikki pakoon"!Isänmaan pettureita kyllä kumarretaan ja mielistellään mutta tosipaikan tullen nämä pannaan asumaan eduskunnan vasta valmistuneeseen salaiseen siipeen ja siellä olevaan väestösuojaan josta ei mitään puutu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitavat jäädä kertausharjoitukset vähiin, jos pitäisi Kajaaniin asti reissata heti kättelyssä. Vaikka eipä kertausharjoituksiinkaan ole varaa enää muilla kuin Kreikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennenmuinoin kun puhuttiin "uudistuksesta" tarkoitettiin sillä kehittämistä ja parantamista. Nykyisin näyttää siltä, että "uudistamista" käytetään peiteilmaisuna "lakkauttamiselle" ja "supistamiselle". Ei tämmöinen ole fiksua, se on valehtelemista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On haikeaa, kun kasarmi hiljeni Oulusta, vähän niin kuin Merikoski kun padottiin. Oulun luonne vaurioitui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tämä uskomatonta hommaa että esikunnalle on remontoitu sotkurakennus ja rakennettu aidat ympärille kalliilla ja ei muutaku kiinni koko roska. Nyt tarvittaisiin kovia tekoja poliitikoilta että edes tuon verran toimintaa saataisiin säilytettyä Oulussa. Kaipr ei korvaa alueellista toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen leipää syö, sen lauluja on laulettava. Vaikka armeijassa ei ole saanut enää laulaa vuosikymmeniin. Puolustusvoimain päälliköt itku silmässä paasaavat virallista liturgiaa supistusten ja lakkautusten puolesta. Jokainen pohjois-suomalainen tietää kuinka paljon Pohjoinen Suomi on voittanut puolustusvoimien supistusten ja rationalisointien jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä muuten kauluslaatan väri on Pioneerin, mutta rinnassa olevaa merkkiä en tunnista, tietäskö joku?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärin meni. Kauluslaatta on yleisesikuntaupseerin, katso googlesta mitä tarkoittaa. Merkki rinnassa on laskuvarjojääkärikoulun tunnusmerkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei puolussta PohjoisSuomea, kun Juho Vesainen ja Hannu Krankkakin ovat kuolleet. Joutuneeko tässä ite taas remmiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voidaan sanoa,että Pohjois-Suomelle ei käy hullusti.Jos tänne jää vain viisitoista henkilöä,onhan se paljon vähemmän mitä kaksisataa.Verorahoina ja muinaa tuottoin siitä tulee isosumma.Kyllä mestari Wallin hykertelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eversti taitaa olla sen verran yksinkertainen, että kuvittelee Kainuun Prikaatin ja Lapin Jääkäriprikaatin sijaitsevan Pohjois-Suomessa. Kyllä oululaiset tietävät, ettei Kajaania eikä Sodankylää voida laskea Pohjois-Suomeen kuuluviksi, kyllä se raja kulkee Oulun kaupungin rajoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole mikään laskuvarjojääkäri. Se on vain joskus suorittanut PV:n laskuvarjohyppykurssin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

14:59
Talvikunnossapito paranee 1500 kilometrillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – katso kartalta, missä tilanne muuttuu
14:32
Afganistanissa on alueita, joille ketään ei voida ajatella palautettavan – sen sijaan Irakin tilanne on parantunut
14:18
Tässä on ihmiset ja koko planeetan pelastava ruokavalio – yksi hampurilaispihvi viikossa ja kaksi kertaa nykyistä enemmän pähkinöitä ja palkokasveja
13:11
Raiskaajan kanssa avioliittoon – tutkimus patistaa muuttamaan seksuaalirikosten lainsäädäntöä entisen Neuvostoliiton alueella
12:55
Enää alle vuosi aikaa – Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus patistaa hoitamaan jätevesijärjestelmän vaadittuun kuntoon
12:07
Ministeri Terho: "Olisin valmis jopa luopumaan opintotuen tulorajoista" – selvityksen mukaan tulorajoja voisi nostaa huomattavasti
11:53
Aarnio yritti saada tietoa miljoonaperijän kaappauksesta rikollispomo Keijo Vilhuselta — Vilhusta kutsuttiin poliisin keskuudessa nimellä "Äijä"
87
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
78
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
51
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
41
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
34
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
27
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
27
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

148 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Olipa kommentoijalla hiukan erikoinen kirjoitus. Herraviha on toki niin vanha ja ikuinen asia, ettei sitä pahemmin kanna... Lue lisää...
Pekka Vanhana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image