Oulu

Pulut ovat valloittaneet Rotuaarin pätkän Oulussa – "Kuin kanalassa kävelisi"

Oulu 6.2.2019 21:21
Taina Virolainen

Pulut ovat riesana Oulun Rotuaarilla. Lukija lähetti kuvan sottaavista linnuista, jotka majailevat entisen Pukumiehen katoksen alla Lindexin edessä.

– Kadulla on hirveän likaista, maa on täynnä pulun jätöksiä.

Lukija on tympääntynyt Rotuaarin puluihin ja niiden jätöksiin. KUVA: Lukija / Lukijan kuva

Lukijan mukaan pulut viihtyvät myös Aarian ja Furkan hammaslääkärikeskusten valokylttien päällä ja sotkevat kävelykatua sieltä käsin. 

– Olen työssä noilla kulmilla. Asiakkaat valittavat, että liikkeeseen tullaan kuin kanalan kautta.

Lukija arvioi, että Rotuaarilla majaansa pitäviä puluja on ainakin parikymmentä.  

Lukija epäilee, että puluja ruokitaan Rotuaarilla, vaikka se on kiellettyä. Kaupunkialueella lintujen ruokinta on sallittua ainoastaan siihen osoitetuilla ruokintapaikoilla. 

Pikkulintujen ruokintapaikat ovat Oulussa Luulajanpuistossa Karjasillalla, Tuiran Myllypuistossa Itäkangastien puolella, Hupisaarilla, Hollihaanpuistossa, Pikku-Iikan puistossa Heinäpäässä, Mannisenojanpuistossa Meri-Toppilassa, Lintulammenpuistossa Lintulassa sekä Kuusisaaressa.

Sorsalintujen ruokintaan tarkoitettu iso lava on Laanilanrannassa, missä on avovettä ympäri vuoden.

Oulun Teknisen liikelaitoksen mukaan on tärkeää että linnunruoka laitetaan laudalle. Maassa oleva ruoka likaantuu lintujen ulosteisiin ja houkuttelee paikalle rottia. Ruoan levittäminen muualle aiheuttaa ympäristön sotkeentumista ja on jätelain vastaista roskaamista.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (110)

Linnut sopii hyvin kuolleeseen rotuaariin. Entinen vilkas rotuaari on nyt kuin suoraan hitskokin elokuvasta linnut ja todella kammottava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tipu, tipu piip piip. Taidampa viedä reppanolle jotain oikein hyvää. On niin kylymäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peskää ne pulunkakat sieltä kadulta ja asia on kunnossa. Pitää lintujenkin saada lämmitellä. Niitä ei saa häiritä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

purnataan linnuista. Kyllä se taas kevällä on ihanaa kunnella lintujen liverrystä. Maailma olisi tyly ja kylmä ellei lintuja olisi. Viime kesänäkin kuulin käen kukkuvan 104 kertaa peräkkäin,se oli hieno kokemus.kyllä linnut on mukavia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aita vaan ympärille ja siisä on keskustan kehittäjän pula-ajan puluhäkki.
Samalla ex-Pukumieheen ehtaa oululaista lähiruokaa raaka-aineenaan käyttävä Pulumies -kanaravintola. Kanasushia ja mahdolliset sivumaut peittävää pulucurrya voisi laittaa tarjolle vaikkapa eri looshin Päätön Kana -myyntipisteeseen, niin asiakkaat saisivat nauttia extreme-elämyksistä vielä kotonakin.
Lähiravintolat voisivat dumpata biojätteitään paikalle, mutta tuota lippaa pitäisi silloin varautua nostamaan tai laajentaa citychick-farmia vaakasuuntaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka perustaisi siihen Pulumies-ravintolan? Näistähän on tunnetusti puute Oulun keskustassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymyshän on siitä, että tässä rakennuksessa tulee ilmastoinnin poisto juuri tässä "kanalan" kohdassa. Itse totesin tämän, kun kävin tässä lähellä asioimassa ja ihmettelin, kun puluja oli vain tässä kohtaa lämmittelemässä. Suunnittelijoille opiksi, että ilmastoinnin poiston voisi suunnitella katolle, niin ei olisi vastaavaa ongelmaa ihmisten riesana. Älkää puluja syyttäkö, vaan ihmisiä, joilla on isommat aivot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurkaupunkien pulut ovat iso ongelma. Kaleva kertoi vuonna 2003 näin "Amiraali Nelsonin patsaan ympärillä Lontoon Trafalgarin aukiolla olevien pulujen syöttäminen on maanantaista alkaen laitonta. Määräyksen rikkomisesta seuraa 50 punnan (71 euron) sakko."
https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/trafalgarin-puluja-ei-saa-enaa-syottaa/546154/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linnut hakevat tietysti Rotuaarin lämpöön näin pakkasella, koska katuhan on käsittääkseni lämmitetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungintalon edustahan on myös lämmitetty. Hakeutuisivat sinne, niin epäilemättä asia hoidettaisiin kuntoon alta aikayksikön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin kuin rotat, myös pulut ja muut vahinkolinnut tulevat sinne, missä on ruokaa. Siitä vaan ruokkimaan puluja ja rottia, valinta on teidän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin. Täälläkin joku muori syöttää puluja tielle, oikeasti inhottaa kulkea siitä, n 50 metrin päässä on ihan oikea ruokintapaikka. Salmonella leviää ja rotat hiiret innostuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

500m säteellä asuvat eläkemummot menevät illalla klo 19:30 Valkean S-kauppaan ja keräävät suuren läjän paistopisteen pullia ja leipiä koriin. Sitten alkaa kierrot muihin aletuotteisiin joita kerätään ja kun kello on 20:00 mennään kassalle ja näistä saadaan -60%. Pulut syö hyvää pullaa ja leipää.

Taidan käydä siitä Tiger-liikkeestä ostamassa 1€ rikkalapion ja harjan, iltalenkillä käyn keräämässä aina nuo ripotellut pullat ja leivät pois.

Nyt on julistettu sota pulumummoja vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pulut ovat vallanneet rotuaarinja lidlin edustan sen vuoksi että Kelan puisto eli Kinogrillin vieressä oleba puisto laitettiin matalaksi jossa pulut viihtyivät aiemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (110)

Uutisvirta

49
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
43
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
30
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
11
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
8
Uudet nopeusvalvontalaitteet saadaan toimintaan kesälomakauden kynnyksellä – Teiden varsilla olevat tyhjät tolpat ovat sen sijaan jo aloittaneet työnsä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image