Oulu

Pu­heen­joh­ta­jat: Oulu-lisä säilyy

Valtuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitien (kok.) mukaan Oulu-lisä säilyy. (Arkistokuva.) KUVA: Teija Soini
Oulu 31.10.2013 13:16
Liisa Laine

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie (kok.) ja hallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen (kesk.) ilmoittavat, ettei valtuustoryhmien tarvitse käydä Oulu-lisästä – jälleen kerran – laajaa keskustelua. Sen säilymisestä on jo päätetty ja nyt valtuutetut voivat keskittyä etsimään keinoja, joilla valtuustosopimuksen tavoitteet saavutetaan ja kaupungin velkaantuminen saadaan hidastettua.

”Vain tätä kautta oululaisten palveluja voidaan kehittää ja kaupungin elinvoimaisuus vahvistuu.”

Puheenjohtajat huomauttavat, että kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti toukokuussa Palvelumalli 2020-päätöksen yhteydessä, että Oulu-lisä säilyy entisellään. Valtuusto kokoontuu ensi maanantaina ensi vuoden talousarvion lähetekeskusteluun. Varsinaiset päätökset tehdään joulukuun 2. päivä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Vaikka mikä säästöehdotus tulee niin aina joku puolue tyrmää sen peläten äänestäjien menetystä.
Jos kotitaloudessa on pakko säästää, niin silloin säästetään kaikesta tai valitaan mitä ei hankita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun talous oli kunnossa aina siihen asti kunnes tehtiin kuntaliitos..
Kanta Oululaiset maksavat nyt mm Haukiputaan velkoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vielä sellainen kommentti, että voisi olla tervettä miettiä näiden rekrytointikieltojen ja palkkajäädysten järkevyyttä. Jos kaupungin työntekijöillä olisi säästöihin tai tulovirran kasvuu. perustuva tulospalkkio, kunnan kulurakenne suhteessa tuloihin olisi terve parissa vuodessa. Nyt kun uutta verta ei tule ja sama palkka juoksee tekemättä mitään, odotettavissa on samaa velttoa meininkiä irtisanomissuojan loppuun. Sen jälkeen alkaa politikkojen painostaminen uuteen kuntaliitokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta rekrytointikiellosta olen kyllä 100% samaa mieltä. Kenenhän aivoissa on koko epäsikiö kehittynyt? Vastaavahan on käytössä mm. valtion tutkimuslaitoksissa ja oppilaitoksissa. Nythän se johtaa siihen, että kaikki ulkopuolisen rahoituksen hakeminen on turhaa, sillä vaikka rahaa tulisi, ei sillä saa palkata henkilöstöä tekemään työtä, johon sitä on haettu. Nyt nimenomaan juuri tarvittaisiin uutta ajattelua, uusia ideoita ja uuden kehittämistä, jota varten esim. EU:n kehittämisrahat on olemassa. Samoin työllistämiseen suunnatut valtion rahat, jotka ovat siten ulkopuolista rahaa, jäävät käyttämättä, kun "ei ole sopivia kohteita". Mieluummin palautetaan ne miljoonien sakkojen kera kuin pistetään ihmiset töihin. Kaupungin hallinto on ihan oikeasti jumissa tämän perusteettoman paniikkijarrutuksen johdosta, mikä johtaa puolestaan vain kriisin pahenemiseen. Missä ovatkaan nyt meidän viisaat ja vastuulliset johtajat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovaa on taas tuo kohkaaminen kaupungin velkaantumisesta. Millä perusteella? Oulu on jättänyt pitkälti hyödyntämättä edullisen rahoitusasemansa ja korkotaso on ennätyksellisen alhaalla. On ehkä typerintä mahdollista politiikkaa laittaa nyörit nyt kiinni ja syventää alueellista kurjistumista. Olisi viisasta avata kunnan palvelutuotantoa paikallisille pienyrityksille, jolloin saataisiin tehoja kunnan toimintaan ja työllisyysvaikutuksia. Samaan aikaan kun yhtiöitettäisiin omia toimintoja ja pääomitettaisiin niitä niin, että ne voisivat kehittyä menestyviksi yrityksiksi, saataisiin nopeita voittoja lisää. Nyt koko talousahdinko-keskustelua leimaa jämähtäminen vanhoihin toimintatapoihin, virkamiesten laiskuus ja poliittisen eliitin pelko oman aseman menettämisestä. Viesti Moilaselle ja Talvitielle: laittakaa se kaupungintalon kööri hommiin, ja vaatikaa tuoreita esityksiä turhanpäiväisen ruikutuksen sijasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ei kun romut torveen emännälle, oulu-lisät sun muut sossuedut tulee mikäs hätä tässä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakaa nyt ihmeessä lapsille ja vanhuksille heille kuuluva hoitomuoto, vaikka Oululisän muodossa ja omaishoitajille myös. Me suuret ikäluokat ollaan jo niin päähän potkittuja ja opittu elämään ilman minkäänlaisia lisiä ja tukia, että aivan sama mennä tappiin saakka näillä eväillä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me hoidimme jälkikasvumme ilman minkäänlaisia Oululisiä. Minä olin töissä aamukuudesta iltamyöhään ja vaimo hoiti kodin ja lapset. Mikä nykyajan vanhemmissa on vikana, kun eivät ilman tukiaisia saa penikoitansa kasvatettua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siitä huolimatta jatkuu itku, joka maailman välissä, miten lapsiperheiltä viedään etuudet, ja miten lapsiperheitä ei oteta huomioon. Tämänkin ekstran kädenojennuksen lapsiperheille tarjoavat kaikki oululaiset veronmaksajat, niin lapsettomat kuin lapselliset, niin työttömät kuin työlliset. Olkaa hyvä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikea päätös, Oulu-lisästä on jo käyty keskustelu ja käytetty siihen aikaa ja rahaa, turha tehdä enää uudestaan puolen vuoden välein samaa vääntöä. Kaupungin säästövapaa on hyvä tapa säästää, tarttukaahan siihen muutkin!
Lomautuksia olisin enemmänkin odottamassa, mutta niitä ei taida sitten tullakaan. Tukittavia rahanreikiä on paljon muualla kuin lapsiperheissä - päinvastoin, näin säästetään tulevaisuutta varten. Ja päiväkotipaikkojahan ei kasva kuin sieniä sateella, eikä niin halpoja kuin mitä Oulu-lisällä saadaan.
Summa on lisäksi täysin mitätön, kun vertaa esim .soten muihin kuluihin ja vaikka hoitotakuusakkoihin...
Näiden pikkuasioiden jalkoihin jää suuremmat asiat, joita on hankala käsittää ja populisesti tartutaan pieniin kuumiin perunoihin, kun ne suuret ja kylmät vaatisivat tutkimista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juniorisarjan päättäjät touhuaa oulussakin, kuten valtakunnassa on tapana.
Pakko pitää sukanvarret kunnossa, tästä(kään) ei hyvä heilu.
Itse on varmistettava tulevaisuutensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu, mutta pitikö sitä taas mennä kaupungintalon portaille julistamaan ilosanomaa ja keräämään irtopisteitä? Eikö rikkaiden ja suvaitsemattomien Korvensuoralaisten mielistely riittänyt vaan nyt mielistellään muitakin kuin herroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki poliitikot puolueeseen katsomatta puhuvat vain niistä asioista kun se kulloisenakin aikana on heille itselleen edullisinta.Ja sujuvasti muuttavat sitä milloin vain. Poliittinen vastuu on tuulen huminaa, jos sillä vain paikka johonkin irtoaa.
Tyhymä saa olla, vaan ei pölijä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä päivän paras uutinen tälle perheenisälle...mutta omaishoitajien pieniin tukiin ei pidä kajota. Päättäjien palkoista sekä kokouspalkkioista+kahvituksista säästämään,omat kahvit termariin periaatteella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikea päätös . Sama raha olis mennyt moninkertaisena päivähoitopaikkojen lisäämiseen kun nyt mahdollistetaan monen oululaisen hoitaa pienet lapsensa kotona .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas. Jos turhuuteen on edelleen rahaa, niin enpä taida minäkään sitä suositeltua parin viikon "säästövapaata" ottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliitikon sanaan kannattaa luottaa, oli sitten mikä puolue tahansa.Kaikki kääntävät takkinsa aina kun se itselle on edullisinta.Melekosia tuuliviirejä koko sakki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se varmaan leuhkaa käpytellä 170 000 euron portaita pitkin tekemään päätöksiä leikata köyhien etuuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

22:00
Lumotut sanat -festivaali kokoaa oululaisia lapsia ja perheitä kirjallisten asioiden äärelle kuukauden ajan
20:47
Lyonissa kirjepommi haavoittanut useita ihmisiä – kukaan ei ole kuollut
20:47
Talon lunastus ja purku tiehankkeen alta aiheuttivat haikean mielen – Iin ohitustiehanke saattaa alkaa toteutua luultua nopeammin, jo kymmenen vuoden päästä Tilaajille
20:00
Kysyimme, ehtiikö vielä varata kampaajaa ensi viikon lopun valmistujaisia varten – "Muutamia vapaita aikoja on"
19:42
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
19:40
Sakari Mannisen Minna-äiti pyrkii seuraamaan poikansa jokaisen pelin, puolivälierän suoritus liikutti kyyneliin – Kaapo-koira kaipaa kotona isäntänsä rapsutusta
19:21
Seta huolestui translain kohtalosta hallitusneuvotteluissa – Rinne sanoo ihmisiä auttavia muutoksia olevan tulossa
66
Hamal tekee kahta työtä ja yrittää ansaita nettona 2 600 euroa kuussa, jotta saisi perheensä Suomeen – Korkea tuloraja on vähentänyt perheenyhdistämisiä
53
Nuoret jalkautuivat toisen kerran kaduille ympäri maailmaa ilmaston puolesta – missä ovat aikuiset?
38
Näin asianajajat ja muut oikeusavustajat törttöilevät – "Tuomarilla on persiljaa korvissa aina, kun minä puhun"
38
Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"
34
Jupakka sai uuden käänteen – Heinäluoman rypsiöljyerä myyty loppuun
29
Osaajapula voi olla ratkaiseva isku yksittäisen yrityksen maailmanvalloitukselle – miksi ict-alan työvoiman tarve ja tarjonta eivät kohtaa? Lukijalta
23
Leijonat kaatoi Ruotsin ja etenee mitalipeleihin! Ratkaisu haettiin jatkoajalta – seuraavaksi vastaan Venäjä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image