Oulu

Puheenaihe: Onko Tuiran ranta sopiva paikka yleiselle saunalle?

Oulun rantasaunaseura haluaa Tuiran rantaan yleisen saunan. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 6.5.2015 6:21
Elina Ursin

Keskiviikon Kalevassa Puolesta ja vastaan –jutussa otetaan kantaa yleisen saunan rakentamiseen Tuiran uimarannalle.

Oulun Rantasaunaseuran toiveissa on rakentaa Tuiran uimarannalle yleinen sauna. Pontta saunan rakentamiselle seura sai viime kesän lauttasaunakokemuksista. Loppukesästä seura sorvaa yhdyskuntalautakunnalle pyynnön asemakaavamuutoksesta, joka on askel eteenpäin saunan rakentamisessa.

Joukko oululaisia uimareita ei  katso suopein silmin Rantasaunaseuran suunnitelmia ja yleisen saunan sijoittamista Tuiran rannalle. Uimareiden mielestä pukukoppien rakentaminen saunan yhteyteen nostaisi uintimaksua kohtuuttomasti.

Mihin yleinen sauna pitäisi rakentaa? Kerro mielipiteesi juttukommenttina tai Kalevan Facebook-seinällä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (94)

Kyllä ehdottomasti saatava yleinen sauna vihdoinkin Ouluun. Häpeällistä tietämättömyyttä ja ymmärtämättömyyttä hyvän päälle! Muissa suurissa kaupungeissa älytään saunakulttuurin päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuiran uimaranta on hyvä paikka ja kiva jos rantaan sen myötä tulee myös kahvilapalveluita. Itsekin talviuintia harrastavana en näe miten saunan olemassaolo häiritsisi talviuintia. Hinnat varmaan jatkaa nousuaan joka tapauksessa. Viime kesänänä kävin muutaman kerran saunalautalla ja mukavaa oli. Kovaa työtä oli talkooporukka tehnyt saunan rakentaessaan ja toimintaa ylläpitäessä. Toivottavasti tulee lämmin ja aurinkoinen kesä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu! Vielä ympäri vuoden aukioleva rantakuppila samaan syssyyn takkatulineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa, Tuiraan sauna! Ja miksei vaikka Kiikeliinkin! Miettikää, mahtava paikka tavata uusia ihmisiä! Toivottavasti myös avantouiminen lisääntyy, sehän lisää hyvinvointia! Ps. 10 € ei ole raha eikä mikkään, itse maksan 40 € vuodessa Helsingissä tästä huvista, eikä sekään haittaa, koska avanto. Ah! Ehdottomasti tuun käymään saunoissanne Oulun visiitilläni!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään yleistä saunaa ei saa rakentaa tuiran uimalan yhteyteen joka on muutenkin sesonki aikaan ahdas paikka .
Hyvä paikka saunalle olis vaikka sanginjoen rannalla .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleisen sauna sesonki on koko vuoden, ja Suomen muiden kaupunkien saunoista tiedämme, että kävijämäärä päivittäin jää 50-80 tienoille. Tämmöinen määrä katoaa Tuiran rannan tuhansien auringonottajien ja ulkoilijoiden ja satojen talviuimarien joukkoon, ja pääosin varmasti muodostuu jo näistä valmiiksi alueella liikkuvista.

Sanginjoella olisi varmasti iva vuokrasaunan paikka, mutta yleisen saunan pitä sijaita keskustassa hyvien liikennetyhteyksien (myös jalan ja pyöräillen) saavutettavissa.

Saunarakennus ei varaisi maa-alaa juurikaan enempää kuin nykyinen pääosin tyhjillään seisova rakennus jo nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukahan sinne Sanginjoelle lähtisi saunomaan? Sankisilla on ihan omat saunat, ei ne käytä yleisiä saunoja. Kaupunkilaiset, vanhat ja nuoret, osaavat arvostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuira olisi juuri sopiva! Helppo turistinkin tulla ja kokea Suomen hienoin omalaatuinen juttu ja päästä saunasta uimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mää ihimettelen tätä touhua. Meillähän on jo yleisiä saunoja, jotka on uimahalleissa. Siis miksi uusia yleisiä saunoja? Mää en ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielestä Tuiran uimarannan reunalta löytyisi varsin hyvä paikka yleiselle rantasaunalle jonne kaikki olisivat tervetulleita. Itse kerrostalossa asuvalle yleinen sauna uintimahdollisuudella tuntuu suorastaan yleelliselle. Viike kesänä saunaseuran saunalautalla useamman kerran saunoneena voin kyllä todeta että juuri tälläistä tarvitaan Ouluun nimittäin mukavaa yhteis-saunontaa jopa ennestään tuntemattomien kanssa ja aina oli hyvä henki ja tunnelma saunalla ja kivat jutut ja mikä parasta niin aito puulämmitteinen sauna mahtavine löylyineen josta pääsit välillä uimaan Oulujokeen. Yhtään kertaa en törmännyt järjestyshäiriöihin siellä saunalautalla. Joku tuossa ehdotti että Toivoniemeen se yleinen sauna, mutta sinne mielestäni olisi äärettömän vaikea järjestää uintimahdollisuutta koska kanavassa korkeat reunat ja vaarallisen voimakas virtaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuiran ranta on hyvä paikka saunalle, kahvilalle ja uudelle rannalle rakennetulle matonpesupaikalle. Aktiivinen Tuiran ranta kaupunkilaisille ja vieraille viihtyä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tämä sauna yhdistetään talviuintiin, eli nykyiset pukeutumistilat muutettaisiin saunalliseen tilaan, niin väistämättä se johtaa kustannusten kasvuun ja sitä kautta talviuimareiden maksujen jatkuvaan kasvattamiseen. Ei se sauna sielä ilmaiseksi lämpiä. Tällä nyt vain sotkettaisiin vuosia hyvin toiminut, oikeiden talviuimareiden harrastus, joista suurin osa ei saunaa uinnin yhteyteen kaipaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Emme ole missään tapauksessa tulossa häiritsemään talviuimareita.
Yleinen sauna ja talviuimarien pukutilat sijaitsisivat samassa rakennuksessa, mutta niitä ei sotketa toisiinsa, Toiminnot olisivat erillään - uimareiden pukutilat ovat oma kokonaisuutensa, ja saunalla on aivan omat pukutilat.

Kaupunki vuokraisi uimarien tilat seuralta, ja koska kaupunki on myös tontin omistaja, on varsin selväksi tehty, että kaupunki maksaa uimarien tiloista vain niiden kustannusten mukaan - ***saunaa ei rahoiteta kaupungin tai talviuimarien rahoilla***.

Tätä väärinkäsitystä toimintojen sekoittamisesta viljellään talviuimareiden joukossa liikaa, ja täysin turhaan. Oulun Talviuimarit ry:n kanssa olemme kuitenkin valmistelleet asiaa yhteistyössä ja yhteisymmärryksessä, selkeänä ajatuksena se, että toimintomme säilyvät erillsinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että joukossa on joku faktoillakin argumentoiva - siis tuo tosiasioita esiin tässä epäluulojen ja muutosvastarinnan sekamelskassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nehän on kaks tätsin erillistä juttua. Talviuimarit ja avantonorpat ja - kuutit saa jatkaa kaikessa rauhassa jokikäyntejään. Ei yleistä saunaa heidän rahoillaan rakenneta ja ylläpidetä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse harrastan avantouitia ja olen tykännyt talvella hurjasti siitä, että ranta on ollut rauhallinen sitä käyttävät ovat olleet siellä. Nyt riskinä on että ranta on puliukkojen jne. kokoontumispaikka ja siinä meni sekin kiva ranta pilalle. Myös se että harrastukseni hinta nousee varmasti tämän seuraksena. Nyt taitaa olla 10€/ vuosi, niin tämän jälkeen varmasti huomattavasti kalliimpi. Uinti porukkamme koostuu noin 10 - 15 hengen 22 - 35v porukasta. Eli emme edusta mitään vanhaa porukkaa edes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotan MIES34:n tutustumaan Kesän Saunan lauttasaunaan. Saunominen yleisessä saunassa on rauhallista ja hyväntuulista toimintaa, aivan niinkuin talvuintikin. Mitään "puliukkoja" ei yleinen sauna siedä tai vedä puoleensa sen kummemmin kuin uimahallit tai talviuintikaan. Hintansakin puolesta halvemmalla tai jopa ilmaiseksi saunaan pääsee esimerkiksi kaupungin uimahalleissa.

Talvituinnin vuosimaksu ilman alennuksia on 20€. Kävijöitä on liikuntapalveluiden tietojen mukaan kiireisimpinä päivinä jopa 300. Hyvä niin. Yleisen saunan kävijämäärä sen sijaan on tyypillisesti 50-80 välillä, joten saunojien joukko tuskin edes näkyy muutenkin vilkkaan Tuiran uimarannan toiminnassa.

Tilat saunalla ja talviuimareilla ovat täysin erilliset, kaupunki vastaa jälkimmäisten kustannuksista, saunaa eivät talviuimarit rahoita. (10-20€ vuosimaksu ei kyllä realistisesti riitä rahoittamaan myöskään nykyisentasoista palvelua, joten kaupunki subventoi tämänkin liikuntaharrastuksen kustannuksia - hintataso on siis täysin kaupungin päätöksen mukainen)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sulla reppanalla ole maksaa vähän enemmän ku kymppi vuodessa? Tyypillinen oululainen, kaikki pitäisi saada ilmaiseksi ja kellekään muille ei mitään eikä koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En aio käyttää yleistä saunaa. Juopottelen mieluummin pubeissa ja puistoissa. Ranta on liian rauhaton tämmöselle rauhalliselle ihmiselle. Avantouinti ei kiinnosta. Kivempi huurteinen sisässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (94)

Uutisvirta

14:32
Afganistanissa on alueita, joille ketään ei voida ajatella palautettavan – sen sijaan Irakin tilanne on parantunut
14:18
Tässä on ihmiset ja koko planeetan pelastava ruokavalio – yksi hampurilaispihvi viikossa ja kaksi kertaa nykyistä enemmän pähkinöitä ja palkokasveja
13:11
Raiskaajan kanssa avioliittoon – tutkimus patistaa muuttamaan seksuaalirikosten lainsäädäntöä entisen Neuvostoliiton alueella
12:55
Enää alle vuosi aikaa – Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus patistaa hoitamaan jätevesijärjestelmän vaadittuun kuntoon
12:07
Ministeri Terho: "Olisin valmis jopa luopumaan opintotuen tulorajoista" – selvityksen mukaan tulorajoja voisi nostaa huomattavasti
11:53
Aarnio yritti saada tietoa miljoonaperijän kaappauksesta rikollispomo Keijo Vilhuselta — Vilhusta kutsuttiin poliisin keskuudessa nimellä "Äijä"
11:33
Yliopiston eläinmuseo siirtyy mahdollisesti Tietomaahan – uudesta näyttelystä halutaan toiminnallinen ja tiedekeskusmainen
84
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
77
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
45
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
31
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
30
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
26
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
26
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

144 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Olipa kommentoijalla hiukan erikoinen kirjoitus. Herraviha on toki niin vanha ja ikuinen asia, ettei sitä pahemmin kanna... Lue lisää...
Pekka Vanhana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image