Oulu

Pride-kulkue keräsi runsaasti väkeä Rotuaarille

Oulu Priden kulkue matkasi Rotuaarilta kohti Åströmin puistoa. KUVA: Joel Karppanen
Oulu 21.7.2018 13:31 | Päivitetty 21.7.2018 16:42
Kaleva

Oulussa on vietetty tällä viikolla Pride-viikkoa, joka huipentui tänään pidettyyn kulkueeseen. Kulkue lähti Rotuaarilta kello 13.

Paikalla olevan Kalevan toimittajan Antti Ervastin mukaan Rotuaarille kerääntyi runsaasti ihmisiä kulkuetta varten ja aukio täyttyi nopeasti värikkäästi pukeutuneista ihmisistä. 

Poliisin mukaan kulkueessa oli mukana 1000–1200 henkilöä. Poliisi kertoo, että tapahtuma sujui rauhallisesti ilman häiriöitä. Poliiseja olikin paikalla runsaasti turvaamassa kulkueen matkaa.

Kulkueen matkan varrella seisoi Ervastin mukaan kaksi henkilöä pitelemässä Pohjoismaisen Vastarintaliikeen lippua. He saivat osakseen pilkallisia huomionosoituksia kulkueelta.

Oulun Pride-kulkue lähti liikkeelle kello 13.00 Rotuaarilta ja eteni Kauppurienkatua pitkin torin ja Linnasaaren kautta kohti Åströminpuistoa.

Kulkueen vuoksi joukkoliikenteen pääväylä Torikadulla sekä Aleksanterinkatu ja Rantakatu olivat iltapäivänä suljettuna liikenteeltä Kauppurienkadun risteyksistä. Lisäksi Rantakatu välillä Kauppurienkatu-Kaarlenväylä oli kulkueen ajan suljettu liikenteeltä.

Katso kuvia Oulun Pride-kulkueesta

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (88)

Millon me heterot marssitaan heteroiden puolesta?? Me aletaan olla vähemmistö, kun on niin trendikästä olla sateenkaaren värinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpsistä me mikään vähemmistö olla! Tämä on tosi vähemmistö, joka äänellään yrittää näyttää isommalta kuin onkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä vain järjestämään, kukaan ei estä! Mallia voit ottaa Hetero Pride Helsinki 2013 -tapahtumasta ja apua saat varmasti SVL:n ja Odinin sotureilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole tarvetta lähteä marssimaan vaikka seksuaalivähemmistöön kuulunkin.Osa marssijoista on huomionkipeää porukkaa.Kyllä ne tasa-arvoasiat hoituu paremmin muuten kuin marssimalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs ei ole huomannut, että Oulun Pride-VIIKKO kesti tosiaan viikon päivät ja se sisälsi suuren määrän kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumia. Kulkue ja eväsretki olivat vain yksi osa tapahtumaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulkueessa mukana olleena tuo vastarintaliikkeen toiminta herätti lähinnä myötähäpeää. Harvoin näkee ihmisiä jotka ovat niin poissa elementistään. Ehkäpä pitäisi vaan heittää ne raflaavat nipotusasenteet pois ja ruveta elämään yhteiskunnan mukaan. Ennenkään muutaman ihmisen itkupotkuraivari ei ole muuttaneet yhteiskuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se nyt vaan on niin trendikästä olla kulkueessa mukana, en ois muuten menny. Jokainen ääni on tärkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itselläni lähinnä kiinnittyy huomio uutisointiin, jossa 1000-1200 osallistujan joukosta useampi huutelee kahdelle henkilölle. Kahdelle, jotka eivät lehtijutun perusteella ole huudelleet tai provosoineet mitenkään takaisin.

Jos marssimassa olisi ollut 1000-1200 vastarintaliikkeen edustajaa ja heidän joukostaan olisi huudeltu kahdelle seksuaalivähemmistön edustajalle, olisi koko marssi tuomittu kaikissa lehdissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oleellinen erohan on se, että Pride-marssijat eivät halua vähentää kenenkään oikeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta haluavat mm . erottaa ihmiset työpaikoistaan, jotka eivät ole samaa mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän työpaikoista on kysymys? Mikäli henkilö rikkoo Suomen perustus- ja yhdenvertaisuuslakia, hän joutuu teoistaan tietysti vastuuseen. Lakia on noudatettava, vaikka kuinka perustelisi harjoittamaansa syrjintää raamatunjakeilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä suvaitseva porukka osaa kyllä tosi suvaitsemattomuuden, jos ei ajattele heidän kanssaan samoin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meleko aneemiset pippalot, kun ei tuon enempää löytynyt porukkata. Ottakaa mallia suviseuroista kuinka tivoli pitää järjestää niin, että siellä on myös porukkata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös suviseura-porukkaakin ollut mukana, kun keskusta-nuoret edusti jossakin kuvissa värikkäineen-sateenkaaripalloineen? oliko jo varauduttu tuleviin vaaleihin kalastamaan ääniä kenties?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuan viikko sitten Helsinki Pride osallistujamäärä oli 100 000 henkilöä. Suviseuroissa samaan aikaan 70 000...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin mitä sitten? Nyt olikin kyse oulun tapahtumasta, joten mene ja ota suviseuroista mallia miten pippalot järjestetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana kun saatiin tännekkin Ouluun pitkän ajan jälkeen tämä tapahtuma. Harmittaa vain kun en voinut olla mukana loukkaantumiseni vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (88)

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image