Oulu

Presidentti Sauli Niinistö otti kantaa Oulun tapauksiin: "Kes­tä­mä­tön­tä, että rikosepäilyjä on tullut lisää"

Presidentti Sauli Niinistön mukaan kaikkien on Suomessa noudatettava oikeutta koskemattomuuteen. KUVA: TONI REPO
Oulu 12.1.2019 15:58
STT, Kaleva

Presidentti Sauli Niinistön mukaan on kestämätöntä, että rikosepäilyjä on Oulussa tullut lisää.

Niinistö kirjoittaa lauantaina tasavallan presidentin verkkosivulla myös, että "on kestämätöntä, että jotkut Suomesta turvapaikkaa hakeneet ja jopa turvapaikan saaneet ovat luoneet maahan turvattomuutta."

Niinistön mukaan kaikkien on Suomessa noudatettava oikeutta koskemattomuuteen.

Poliisi kertoi perjantaina, että Oulussa tutkitaan neljää uutta seksuaalirikosepäilyä. Epäiltyjen rikosten uhreina on alle 15-vuotiaita tyttöjä.

Poliisi sanoi ottaneensa kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä, joita epäillään rikoksista.

 

Lue tästä presidentin lausunto kokonaisuudessaan:


Tasavallan presidentti Sauli Niinistön lausunto Oulun rikosepäilyjen johdosta


Oikeus koskemattomuuteen kuuluu niihin arvoihin, joihin yhteiskuntamme perustuu ja joita jokaisen täällä on noudatettava. Kuten jo aiemmin julkitulleiden epäilyiden kohdalla sanoin, Oulun teot järkyttävät meitä epäinhimillisyydellään. Järkytystä lisää se, että teot ovat kohdistuneet lapsiin.

On kestämätöntä, että rikosepäilyitä on tullut lisää. On kestämätöntä, että jotkut meiltä turvapaikkaa hakeneet ja jopa turvapaikan saaneet ovat tuoneet tänne pahaa ja luoneet tänne turvattomuutta.

Hyvän on kyettävä myös lujuuteen. Meidän on entistä päättäväisemmin toimittava sen varmistamiseksi, että Suomi on jatkossakin oikeudenmukainen ja turvallinen maa. Tarvitsemme aroistakin asioista avointa ja asiallista keskustelua ja tarkkaan punnittuja päätöksiä. Ongelmiin on tartuttava ja ne on ratkaistava. Sen ansaitsevat kaikki ne ihmiset, joilla on tahtoa sopeutua yhteiskuntaamme, taustastaan riippumatta.

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Oulun seksuaalirikoksilla ei ole mitään suoraa yhteyttä turvapaikkapolitiikkaan. Turvapaikan saannin pitää edelleenkin perustua lakiin ja kansainvälisiin sopimuksiin. Kaikki seksuaalirikokset, tekipä niitä kuka tahansa, pitää tutkia ja oikeus tuomitsee syylliset lain mukaisiin rangaistuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mietin vain, että raiskaukset ja uhrin kuolema on tapahtunut jo kesällä ja alkusyksystä. Eikö tosiaan aikaisemmin Oulun poliisille ole tullut mitään vihjeitä tai hätähuutoja !? Eli onko ongelmista vain vaiettu ja painettu pensaan alle. Kun nyt tänsuuruinen rikosvyyhti purkautuu ja kuinka paljon tulee vielä lisää! Onneksi maan ylin johto reagoi tähän oululaisten hätään, kaupungin omat poliitikot ovatkin olleet sitävastoin varsin hissukseen.Tämähän lisää vain meidän raivoa, mikä lienee oikea sana tunteita ilmaisemaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi Halla-aho kertoi tasan tarkkaan jo vuosi kausia, mihin leväperäinen mamupolitiikka johtaa. Saa siinä nyt jeesustella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotain tarvis joo tehdä eikä vaan heilutella huulia vaalien alla. Kiitos Kaleva kun saa kommentoida, monet lehdet blokkaa kaiken kirjoittelun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti nuo tapahtumat olivat odotettavissa, kun turvapaikanhakijoiden ryntäys Suomeen tapahtui. Seksuaalisesti kokemattomia nuoria miehiä aivan toisenlaisista kulttuureista kiinnostaa varmasti toimia halujensa ja viettiensä mukaisesti. Se vain ei ole täällä mahdollista. Jo silloin ihmettelin, miksi turvapaikanhakijoita ei otettu maahamme enimmäkseen perheinä, sillä sekin mahdollisuus olisi ollut olemassa. Silloin myös nuorempien kontrollointi ja integroituminen olisi ollut paremmin hallittavissa. Nyt ollaan totisen paikan edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen pitäisi ottaa mallia Tanskasta, jos turvapaikkaa hakeva syyllistyy rikokseen niin silloin pitäisi mitätöidä oleskelu ja kaikki muutkin luvat ja lento lippu takaisin mistä on tullutkin, jos kerta on vaikea hyväksyä meidän lait.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskahan saadaan kuulla konkreettisista toimenpiteistä asioiden suhteen, eikä pelkästään tuota poliittista jargonia, jossa taivastellaan, että "voi kauheaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä asia on todella vakava, Itse Presidentti kun ottaa kantaa. Näihin probleemoihin tulee myös puuttua, rauhallisesti mutta asiallisesti - ulkopuolisia syyllistämättä. Oulussa vallitsee vakava kriisi tällä haavaa valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image