Oulu

Posti kokeilee var­tioin­ti­bis­nes­tä Muhoksella ja Ylivieskassa

Posti yrittää nyt kehittää uutta liiketoimintaa hoivaan, turvallisuuteen ja kodinhoitoon liittyvissä palveluissa. KUVA: Janne-Pekka Manninen
Oulu 4.2.2016 10:07
Kaleva

Posti ja Securitas ovat aloittaneet helmikuun alussa pilottikokeilun, jossa Postin työntekijät tekevät myös vartijan töitä omien töidensä ohessa Muhoksella ja Ylivieskassa.

Postin vartijatyöhön kouluttautuneet työntekijät huolehtivat Securitaksen toimeksiannoista arkisin sovituilla alueilla. Muhoksella vartijan koulutuksen on saanut kaksi ja Ylivieskassa kolme Postin työntekijää.

Postin Pohjois-Suomesta vastaava kuljetuspäällikkö Jukka Nivalainen kertoo, että huhtikuun loppuun saakka kestävän kokeilun avulla Posti pyrkii löytämään uutta liiketoimintaa, kun perinteinen postivolyymi vähentyy.

Käytännössä Postin työntekijät jatkavat päivittäisiä töitä postinjakelussa ja terminaalityössä. Kun hälytys tulee, he lähtevät suorittamaan tehtävää. 

Nivalaisen mukaan Postin vahvuus on maanlaajuinen verkosto, joka kattaa pienimmätkin paikkakunnat ja harvaan asutut alueet. 

- Matkan aikana arvioidaan, miten palvelukokeilu sopii meidän konseptiimme ja millaisia hyötyjä tästä olisi tulossa.

Nivalainen sanoo, että Posti yrittää nyt kehittää uutta liiketoimintaa hoivaan, turvallisuuteen ja kodinhoitoon liittyvissä palveluissa.

Esimerkiksi Oulussa Posti aloitti viime vuoden lopulla vanhuksille suunnatun tervehdyskäyntipalvelun, jossa postinjakaja käy päivittäin tapaamassa vanhusta tämän kotona ja katsoo, että kaikki on kunnossa.

Jos työntekijä huomaa, että jotain on vialla, hän ilmoittaa asiasta niille tahoille, joista on erikseen sovittu.

Tällä hetkellä palvelun ovat ottaneet käyttöön muutamat kymmenet asiakkaat Oulun keskustassa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Ja samalla SOL henkilöstöpalvelut hakee postinjakajia Helsinkiin, Kotkaan, Kouvolaan jne..jne..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko postin vartija samanlainen kuin postin lähetyksetkin: on kallis, tulee myöhässä, ja menee väärään osoitteeseen ellei satu hukkumaan matkalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun hälytys sattuu niin seuraavana päivänä ei tule postia laisinkaan,joustaan jonkun sekopäisen perässä ....hah hah haa. Viisaita ovat suomalaiset johtoportaan henkilöt...tää on nyt nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postinjakaja voi kolata vanhuksille pihat kun vie postin sisälle tai vie vanhuksille kauppa ostokset ja tamppaa matot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää ideointia..Kun posti tuo lähetyksen kauppakeskuksen konttoriin.. voi siinä samalla kipaista myös tyhjät ostoskärryt parkkipaikalta katokseen.. Ja monessa paikassa posti jo hoitaakin myös ruokajakelua vanhuksille..siinä samalla voisi tehdä myös lumityöt , pilkkoa puut ja kesällä leikata ruohot + tehdä muita avustavia pihatöitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"kun perinteinen postivolyymi vähentyy" Milloinkahan tuo vähenee ? Tänäänkin pöydät ja hyllyt notku tavaraa,ja siihen muutamat mainokset, ei todellakaan mitään merkkejä vähenemisestä. Yli 9 tunnin työpäivä takana. Täyttä potaskaa nämä volyymi jutut !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oi ihanaa, lisää moniosaajia maailmaan! Saadaankohan seuraava AY selkkaus tästä aikaiseksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postinjakaja vois toimia myös maatalouslomittajana tai henkilökohtaisena avustajana vanhuksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö laskea postikulujen hintaa niin saattaisivat ihmiset lähettää enemmän postia..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi ei pysty takaamaan kansalaisten turvallisuutta ja omaisuutta, näin tarvitaan näitä "katupartiota" joita on pakko palkata yrityksien omaisuutta turvaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti ja Securitas ovat aloittaneet helmikuun alussa pilottikokeilun, jossa Postin työntekijät tekevät myös vartijan töitä omien töidensä ohessa Muhoksella ja Ylivieskassa. Hyvä ideä hyvä posti !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On jo niin höpöhommaa kuin voi olla. Minun laskuni myöhästyy sen takia, että jakelija lähtee vartiointikeikalle, eihän tämä enää hullummaksi voi mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä. Koska postia ei sitten voinut toimittaa klo 16:sta mennessä, se tuodaan huomenna, tai ensi viikolla, tai ensi kuussa, riippuen vartiointihälytysten runsaudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Näillä keinoin Posti yrittää pitää loputkin työntekijät töissä. Miksi joka tehtävään pitää olla aina oma työntekijä? Tehtäviä niputtamalla saadaan työnkuvaan lisää mielenkiintoa ja motivaatio olls pidempään työelämässä paranee"

No yleensä töihin on omat työtehtävänsä siksi, että eri työt vaativat erilaista luonteenpiirrettä, henkilökohtaisia ominaisuuksia, osaamista ja koulutusta. Harvoinpa se työn kuormaaminen, yleensä palkkaa sen kummemmin tarkastamatta, siihen motivaatioon ja parempaan työssä jaksamiseenkaan positiivisesti vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin tuplatyö? On joko vartiointi- tai jakelutyötä :) Ja palkkauksesta, kyllä AKT palkat yrittää lakkoilla kohilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Esimerkiksi Oulussa Posti aloitti viime vuoden lopulla vanhuksille suunnatun tervehdyskäyntipalvelun, jossa postinjakaja käy päivittäin tapaamassa vanhusta tämän kotona ja katsoo, että kaikki on kunnossa.

Jos työntekijä huomaa, että jotain on vialla, hän ilmoittaa asiasta niille tahoille, joista on erikseen sovittu."

Odotettavissa on siis ensihoidon turhien tehtävien kasvua entisestään kun hoito-, ensihoito tai hoiva-alaan kouluttamattomat asiakkaan historiaa tuntemattomat kirjeenkantajat soittavat milloin mistäkin varvastulehduksesta siihen ainoaan numeroon, josta saa 24h palvelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

6:00
Ensisynnyttäjän huoli – elän viimeiset raskausviikot pelon ja stressin alla, suren sitä etten voi saada nyt enkä ehkä kuukausiin läheisen läsnäoloa ja apua konkreettisesti Lukijalta
6:00
Pandemia ja sitä seuraava talouskriisi voivat suistaa yrityksen raiteiltaan – näin yrittäjä voi varautua kriiseihin Kaupallinen yhteistyö
6:00
Näkökulma: Unohtuiko Puolustusvoimilta isänmaan etu koronakriisissä? – Kenraali Kivisen joukkoja tarvittaisiin nyt Suomen kunnissa Tilaajille
6:00
"Ettekö te desinfioi elintarvikkeita ja kenkiä kotiin tullessa?" – Dubain suomalaiset kehuvat tiukkoja koronarajoituksia Tilaajille
6:00
Paluu aikaan, kun Juha Junno suuteli jäätä Raksilassa – sukella Kärppien liiganousunostalgiaan Kalevan urheilupodcastissa
6:00
Oulun kaupunki kutsunut noin 130 koulunkäynninohjaajaa takaisin töihin tai toisiin tehtäviin – koulujen sulkeuduttua yli 300:n työt keskeytettiin Tilaajille
8.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, mutta tunnetko sen kaverin kulitsan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

226 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

9.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image