Oulu

Pol­ku­pyö­räi­li­jä ajoi suojatiellä, kolaroi auton kanssa Oulun Kui­vas­ran­nas­sa

Oulu 19.10.2018 12:34
Kaleva

Polkupyörän ja henkilöauton kolari sattui Kuivasrannantien ja Luottitien risteyksen läheisyydessä Oulussa perjantaiaamuna.

Onnettomuus tapahtui vähän ennen kello yhdeksän.

Polkupyörällä liikkunut mies oli ajamassa yli suojatien, kun törmäys auton kanssa sattui.

Polkupyöräilijä loukkaantui onnettomuudessa ja ensihoito vei hänet OYSiin.

Samoilla paikoin sattui linja-auton ja pyöräilijän kolari kolme viikkoa sitten.

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Ihan hirvittää aina kun autokuskit eivät hidasta ko risteykseen! Kuusiaita peittää näkyvyyden todella merkittävästi. Jokin hidaste siihen tarvittaisiin ja pylräilijöille liikennemerkki, että muistaisivat väistää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuossa risteyksessä jos auto ajoi suoraan kuivasrannantietä, pyöräilijä oli syyllinen, jos auto ajoi luottitietä, autoilija oli syyllinen, molemmat suojatiet on selkeästi pyörätien jatkeita, koska molemmin puolin näyttäisi olevan pyörätiet. Tämä siis street viewistä katottuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monella pyöräilijällä ei näytä olevan mitään käsitystä milloin pitää väistää, siis yleisellä tasolla. En tarkoita tätä tapausta. Ajetaan suoraan yli tien vaikka pitäisi väistää. Taluta suojatiellä ja saat tietä. Pyöräilijä häviää aina kun kolaroi auton kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ai? aina kun kävelee suojatiellä saa tietä (pyörän kanssa tai ilman)? No ei tod saa oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä tiedän pyöräilijänä milloin pitäisi väistää ja väistänkin, mutta autoilijoista yli 90% antaa tietä vaikka heillä on etuajo-oikeus. Ei siinä sitten viitsi muuta kun mennä kun kerran tietä annetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis oliko tässä todellakin suojatie vai pyörätien jatke? Jos kyseessä on suojatie, niin pyöräilijällä ei ole ollut mitään asiaa ajaa suojatien yli, koska hän ei ole voinut ajaa jalkakäytävällä ilman liikennesääntöjen rikkomista. Jos kyseessä taas on ollut pyörätie (tai yhdistetty pyörä- ja kävelytie eli ns. kevyen liikenteen väylä), on tienylityspaikalla automaattisesti pyörätien jatke riippumatta siitä, onko siihen maalattu merkiksi katkoviiva vai yhtenäinen suojatien merkkiviiva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyörätiet näyttää tuossa risteyksessä olevan joka suuntaan, joten se raidallinen osa on oikeasti pyörätien jatke. Pyöräilijällä siis on oikeus ajaa tien yli. Väistämisvelvollisuuksiinhan tuo ei tosiaan vaikuta. Luottitieltä tullessa näyttää olevan kärkikolmio, kun taas Kuivasrannantiellä ei.

Jutun perusteella ei pysty sanomaan, kuka oli väistämisvelvollinen. Väistämisvelvollisuus riippuu siitä, mistä auto oli tulossa ja mihin menossa ja millä suojatiellä (pyörätien jatke) pyöräilijä ajoi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyöräilijöille hidastustöyssy. Lisäksi poliisi kyttään ettei pyöräilijät aja liian lujaan eivätkä someta ajaessa.

Autoilijoidenkin nopeutta pitäisi valvoa mutta kaikki poliisin resurssit valvoo jo asumattomaan taipeleen hyväkuntoisia teitä juuri nopeusvaihdoksen jälkeen koska noista paikoista on saatavilla paras tuotto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hidastustöyssyjä yhtään kenellekään. Poliisin sen sijaan pitäisi valvoa, että pyöräilijät eivät aja suoraan ajavien autojen eteen, mikä on liikennesääntöjen vastaista, sekä sitä etteivät käytä kävelyteitä pyöräilemiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"eivät aja suoraan ajavien autojen eteen, mikä on liikennesääntöjen vastaista..." Miten niin? Missä lain pykälässä sanotaan, että suoraan ajavan auton eteen ei saa ajaa pyörällä? Oleellistahan on, kenellä on väistämisvelvollisuus. Jos suoraan ajavalla autolla ei ole kärkikolmiota, on pyörä väistämisvelvollinen. Jos taas on, on tilanne päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos polkupyöräilijä ajaa Luottien suuntaisesti kohti Rantakukantietä tai toisinpäin ja ylittää Kuivasrannantien, on polkupyöräilijä väistämisvelvollinen Kuivasrannantiellä ajaviin nähden. Jos taas polkupyöräilijä on janaut Kuivasrannantietä pitkin ja Luottitielle kääntyvä ajoneuvo on ajanut hänen päälleen, niin silloin ajoneuvo on on rikkonut väistämisvelvollisuuttaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja jos autoilija tulee Luottitieltä ja on menossa suoraan tai kääntymässä Kuivasrannantielle, autoilija on väistämisvelvollinen joka suuntaan (kärkikolmio).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnon hidastustöyssyt tielle niin tulee hinkua painaa sitä jarrua risteykseen... Tai sitten on vaan varaa ostaa uusia öljypohjia ja iskareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Kuivasrannantietä ajavan pitäisi painaa jarrua risteykseen, siellähän on väistämisvelvollisuutta osoittavat kärkikolmiot sivusta tulijoille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkyvyys nolla! Todella vaarallinen risteys. Pieniä Lapsia kulkee paljon. Hidasteet saatava siihen ! Vaikka tiellä 30 nopeusrajoitus ei auta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on kyllä paljon huonommallakin näkyvyydellä varustettuja risteyksiä. Väistämisvelvollisuudestahan tuossa ei ole epäselvyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolareita ei tule jos noudatamme liikennesääntöjä. Tiettyjä joustoja voidaan tehdä, puolin ja toisin. Polkupyöräilijät ovat aika heikoilla , kun vertaa heidän oikeuksiaan liikennesääntöihin. Polkupyöriä on talutettava suojatien ylittämiseksi, ei ajamalla, moniko noudattaa tätä sääntöä? Aamuisin näkee sateisella syys-säällä, valottomilla pyörillä ajavia joitakin, ja osaa ei näy ollenkaan, ja silloin rysähtää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suojatie onkin suojatien jatke automaattisesti jos molemmin puolin suojatietä on luvallista ajaa pyörällä. Siis toisin sanoen lähes aina kun keskustan ulkopuolella liikutaan. Lainaus liikenneturvan sivuilta: ”Kun pyörätie jatkuu toisella puolella tien ylityskohtaa, voi perinteiset suojatien valkoviivat lukea pyörätien jatkeeksi ja ylittää ajorata satulassa pysyen”. Asia on jopa tutkittu korkeinta oikeutta myöten. Se, että onko suojatien jatkeella vai suojatiellä ei vaikuta väistämisvelvollisuuteen. Pyöräilijä väistää ellei autoilajlla ole väistämisvelvollisuutta muuten esim liikennemerkillä. Tilanne lienee eri jos pyörä menee ajoradalla eikä pyörätiellä. Tällöin väistelläänkin sitten samoilla säännöillä kuin autot toisiaan.
https://www.liikenneturva.fi/fi/ajankohtaista/liikennevinkki/pyoratien-jatke-ei-ole-suojatie
http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/1996/19960125#a19960125yloa0

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taseet työttömänä

Maailmassa on ainoastaan kaksi täysin varmaa asiaa: aurinko nousee idästä ja tenava haukkuu hallitusta. Avaappas kerran... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image